SAT NEWS

wased

Banned
Messages
1,442
Apple wil een dienst voor internetradio ontwikkelen. Dat melden de Amerikaanse kranten The Wall Street Journal en The New York Times vrijdag. Het bedrijf achter de Mac en de iPhone zou zo willen instromen in de groeiende markt voor het streamen van muziek.

Als het bericht klopt, gaat het technologieconcern de concurrentie aan met bedrijven als het Amerikaanse Pandora Media, dat internetradio aanbiedt waarbij de muziek wordt afgestemd op de voorkeuren van de gebruiker. Apple is volgens de kranten net begonnen met de onderhandelingen met grote platenmaatschappijen.


De dienst voor het afspelen van muziek wordt waarschijnlijk geleverd via een app die standaard geïnstalleerd wordt op Apple-apparaten als de iPhone en de iPad. Over het product heerst nog wel onduidelijkheid. Zo is bekend dat op de radiodienst reclame wordt gedraaid, maar is onbekend of de gebruiker er verder voor moet betalen of niet. [Novum/Radio.NL]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Vrijdag speelt het Nederlands elftal tegen Turkije in de Amsterdam Arena de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2014. In de studio praat Jan Joost van Gangelen met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. En het commentaar is van Leo Oldenburger.

Eerste WK-kwalificatieduel tegen sterke tegenstander. Na de verloren oefenwedstrijd tegen België, heeft bondscoach Louis van Gaal een aantal opmerkelijke wijzigingen in zijn elftal aangebracht. Met veel nieuwelingen in de selectie hoopt hij het tij te keren en de kwalificatiereeks goed te beginnen. Dinsdag volgt direct de uitwedstrijd tegen Hongarije.


Nederland – Turkije is vanaf 19.30 uur bij SBS6 te zien. [Radio.NL]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Het zero-daylek in de ingebouwde Flash Player in Internet Explorer 10 staat voorlopig wagenwijd open. Vroege gebruikers van Windows 8 lopen daarom risico.

Microsoft heeft nog geen patch uitgebracht voor het zero-daygat in Adobe Flash Player in Internet Explorer 10 op Windows 8. De Metro-uitvoering van IE10 op Windows 8 heeft Flash ingebakken en daardoor moeten patches van de browsermaker zelf komen. Het ziet er naar uit dat vroege gebruikers van Windows 8 op deze patch moeten wachten tot na de officiële releasedatum van 26 oktober.

Geen automatische updates
De Flash-isolatie in Microsofts browser is een extra beveiliging dat het naar voorbeeld van Googles Chrome heeft ingebouwd. Hoewel dit sandboxen de plug-in aanzienlijk minder kwetsbaar maakt voor aanvallers, zorgt het er aan de andere kant ook voor dat updates van Adobe niet automatisch worden uitgevoerd. Dat kan alleen de browsermaker zelf. In dit geval via Windows Update.

Maar Microsoft ziet geen noodzaak in een patch voor de vroege gebruikers van Windows 8. Na vragen van techsite ZDNet over het beveiligingsgat laat de Windows-maker weten wel degelijk op de hoogte te zijn van de situatie. Er staat echter geen aparte beveiligingsupdate gepland voor de reguliere Windows Update op 26 oktober.

Twee maanden open
Dat is ruim twee maanden nadat Adobe met zijn patch kwam voor het kritieke gat in Flash. Gebruikers werden destijds geadviseerd om de update binnen 72 uur te installeren. Daarbij heeft ook Chrome het lek inmiddels gedicht. Het is onduidelijk of Microsoft nog voor eind oktober met een oplossing komt voor zijn early adaptors van Windows 8. De RTM is sinds media augustus officieel te downloaden voor ict'ers en ontwikkelaars.
 

wased

Banned
Messages
1,442
De malware die gisteren via Telegraaf.nl bezoekers van de site trachtte te besmetten, heeft in een aantal gevallen de beruchte bankingtrojan Citadel geïnstalleerd op systemen.

De beruchte trojan Citadel is een van de besmettingen die werd verspreid door de downloader die via Telegraaf.nl werd gericht op internetters via een bekend gat in Java. Daarnaast heeft de downloader alleen al tot gisteren eind van de middag zeker 26 verschillende bestanden opgehaald vanaf diverse hostservers.

Meer dan 26 bestanden via downloader verspreid
Dat meldde Erik Loman van Surfright via Twitter. Hij voegde daar gisteravond aan toe dat onder de 26 bestanden onder meer de ZeroAccess/Sirefef door de Telegraaf-downloader was aangebracht "op reeds 80 geïnfecteerde PC's."

De besmetting door botnettrojan Citadel is onder meer aangetoond via het analyseren van de bestanden door VirusTotal, waarbij Citadel in ieder geval was aangetroffen op 57 pc's omstreeks 22 uur gisteravond.

De besmetting via de downloader gebeurde nadat een partner van Telegraaf.nl, dat de nieuwsbriefregistraties verzorgt, besmet bleek te zijn. Daardoor werden bezoekers die naar de nieuwsbriefregistratie wilden gaan, geconfronteerd met een melding van een namaak-antivirusoplossing. De Telegraaf heeft de links met de partner verbroken.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Hackers hebben e-mail adressen en namen van zo’n 400 Sony Mobile klanten in China en Taiwan gestolen. Hackergroep NullCrew hebben op 3 september de aanval opgeëist via een bericht op het anonieme Pastebin.com.

Bij de publicatie van de gegevens die de hack van Sony Mobile door NullCrew moet bewijzen zeggen de hackers ‘diep teleurgesteld’ te zijn in Sony’s beveiliging. “Dit is pas één van de acht servers waar we controle over hebben”, schrijft de anonieme auteur van de publicatie.

Elektronicagigant Sony zegt dat hun eigen servers niet gehackt zijn, maar die van een andere leverancier waar de gegevens op stonden. Creditcardgegevens zijn niet gestolen

Sony eerder gehackt

Sony is vaker in het nieuws geweest in verband met hackers. In april vorig jaar is Sony’s PlayStation Network drie dagen offline gehaald nadat nog onbekende hackers in het netwerk waren ingebroken. Het netwerk telde zo’n 70 miljoen gebruikers. Later dat jaar is er bij Sony nog eens tweemaal ingebroken, bij verschillende websites.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Tweevoudig wereldkampioen in het zwaargewicht (WBC) Vitali Klitschko verdedigt zaterdag (8 september) zijn titel tegen de Duitser Manuel Charr in de indoor arena in Moskou, Olimpiyskiy. Meer dan 30.000 toeschouwers worden hierbij verwacht. De wedstrijd wordt wereldwijd in tientallen landen uitgezonden. In Nederland is Klitschko – Charr live te zien bij RTL 7 vanaf 22.45 uur.

De Duitser Manuel ‘Diamond Boy’ Charr is een meer dan waardig uitdager. De 27-jarige is ongeslagen in 21 wedstrijden, waarvan hij er 11 op KO won. De kampioen begint daarentegen al aardig op leeftijd te raken met zijn 40 jaar. Hij won tot dusver 44 maal waarbij slechts vier tegenstanders staande de laatste gong wisten te halen.


Zijn hoge KO-percentage is ongeëvenaard in de geschiedenis der zwaargewicht kampioenen. Slechts tweemaal verloor Vitali, maar dat was beide keren én tegen een andere wereldkampioen én het verlies was het gevolg van een blessure. Voor Dr. Ironfist wordt dit maar liefst zijn 17e wereldtitelstrijd.


Al een aantal jaren zijn alle titels in het zwaargewicht in handen van de Oekraïense broers Klischko (Vitali’s jongere broer Wladimir is kampioen bij de WBA, WBO, IBF en IBO). Het is voor het eerst dat een van beiden hun titels in Moskou verdedigt. [Radio.NL]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Deze zomer zond de KRO seizoen 1 en 2 van de Deense misdaadserie The Killing uit. Wereldwijd waren al miljoenen kijkers in de ban van deze met Emmy nominaties bekroonde serie. Dit najaar verschijnt in Denemarken seizoen 3 van The Killing. Fans hoeven niet al te lang te wachten op deze nieuwe afleveringen, de KRO zendt het derde seizoen ook uit, maar pas in 2013.

In Nederland keken elke werkdag rond de half miljoen kijkers naar The Killing.


"De trui van inspecteur Sarah Lund symboliseert waarom de serie zo’n succes is geworden: de eigengereidheid en karakteristieke werkmethode van Lund zorgen voor frictie en spanning, terwijl ze alles op alles zet om de zaak op te lossen, aldus de KRO. "The Killing is meer dan een doorsnee whodunit, het gaat over de impact van een tragische dood op mens en samenleving. Daarmee past The Killing perfect binnen het aanbod van de KRO Detectives van kwalitatieve Britse en Scandinavische detectives met aandacht voor het onderzoek en de karakters." [Radio.NL]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Radio Veronica en Top40.nl presenteren een nieuwe jaarlijkse hitlijst: de Download Top 1000 Allertijden. De lijst geeft een overzicht van de meest gedownloade hits aller tijden in Nederland.

De Download Top 1000 Allertijden is te beluisteren van maandag 10 tot en met zaterdag 15 september op Radio Veronica en wordt aangevoerd door Black Eyed Peas. Hun hit I Gotta Feeling stond in de zomer van 2009 op nummer 1 in de Top 40 en wordt sindsdien nog altijd veel gedownload. Verder bestaat de Top 5 uit hits van Coldplay, Nirvana, Queen en Guns & Roses.

Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden is samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40, op basis van gegevens van de diverse downloaddiensten en aan de hand van marktonderzoek. Om actuele trends uit te sluiten zijn alle hits in de lijst minimaal een jaar oud.

U2 is de act die het vaakst voorkomt. Maar liefst 26 hits van de Ierse band hebben er een plaats. Sunday Bloody Sunday is op de achtste plaats hun hoogst genoteerde hit. Ook Nederlandse acts als Anouk, Golden Earring en Bløf worden volop gedownload. Zij staan elk met meer dan tien nummers in de lijst. Verder zijn er maar liefst 145 opnames die ooit de nummer 1-positie in de Top 40 bereikten.

HOE LUISTEREN IN VLAANDEREN?

Radio Veronica is te ontvangen via de Astra-satelliet in heel Europa en nog een stukje daarbuiten. Je hebt hiervoor geen abonnement of smartcard nodig (iedereen kan meeluisteren), omdat er ongecodeerd (Free To Air) uitgezonden wordt.

Afstemmen op de Astra 1G (19.2 ° Oost), op de frequentie: 12.343 GHz. (H) met Sym:27.500 en FEC 3/4. .In sommige noordelijke delen van West-Vlaanderen is het FM-signaal te beluisteren op 96.0 MHz. Wereldwijd is er de webstream.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Terwijl de discussies over de invoering van digitale radio in Frankrijk nog altijd duren, maken enkele groepen zich op om samen te werken. Zo werd onlangs de basis gelegd voor de oprichting van Adionomy Régie.

Het initiatief van Radionomy, Hotmix Radio en Classic Jazz om Adionomy Régie te stichten, diende om de krachten te bundelen. Zo kreeg men de kans om zich voortaan om tot één grote speler ten gunste van digitale radio te profileren.

Het eerste gezamelijke communiqué pleitte, voor zover nog noodzakelijk, voor een snelle en duurzame, wettelijke regeling. Daarbij verwees men naar de huidige situatie in sommige Europese landen waar het dossier reeds geactualiseerd werd.

"Gezien de aanwezigheid van de aangepaste technologie heeft de gestarte onderneming, naar eigen zeggen, voldoende motiviatie en mogelijkheden in huis om de gewenste kwaliteit te leveren", aldus de verkalring.

Adionomy Régie opende inmiddels een kantoor in Parijs. Eric van der Haegen, Antony Frandsen en Alexandre Marion maken deel uit van de directie.
 

wased

Banned
Messages
1,442
PostNL heeft, via dochteronderneming Netwerk VSP, een minderheidsaandeel genomen in location based marketing startup Scoupy. Eerder investeerde aanbieder van voordeelacties Gennie Freen Producties (GFP) al in de jonge onderneming.

De gratis Scoupy app biedt consumenten toegang tot kortingcoupons van winkels, horeca en vrijetijdsbesteding in hun directe omgeving. Door de samenwerking kan PostNL naar eigen zeggen zijn klanten, naast de vertrouwde folder, nu ook andere mogelijkheden bieden om consumenten in beweging te brengen.

Netwerk VSP bezorgt jaarlijks ruim 7 miljard huis-aan-huis folders in Nederland.

In juni heeft aanbieder van voordeelacties Gennie Freen Producties (GFP) een belang van 25 procent genomen in Scoupy. GFP was al zeer actief in online en print.

De app van Scoupy is inmiddels 80.000 keer gedownload en telt 2.000 acties van 1.500 locaties.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Voor het eerst hebben de Zuid-Koreaanse rivalen LG en Samsung grote ruzie. Samsung heeft een verbod geëist van de OLED-schermen van LG omdat die zijn technologie zou hebben gestolen. OLED-televisies zijn de opvolger van LCD-schermen.

Samsung beschuldigt zijn rivaal ervan technieken te hebben overgenomen en ook oud-werknemers te hebben ingehuurd. Niet minder dan elf mensen zijn beschuldigd van het lekken van informatie aan LG. Zes daarvan hebben in het verleden bij Samsung Display gewerkt.

Samsung eist ook 1 miljoen dollar schadevergoeding, maar LG Display is niet van plan om ook maar een cent te betalen.

Samsung en LG gokken hun volledige toekomst op de ultradunne OLED schermen, die overigens voorlopig nog onbetaalbaar zijn. Een 55-inch OLED tv kost momenteel tien keer zoveel als een LCD scherm.

Hoewel LG en Samsung allebei nog redelijk verdienen aan LCD schermen, in tegenstelling tot Japanse fabrikanten, staan de marges van platte televisies wereldwijd onder druk. Er zijn nieuwe innovaties nodig om de markt vlot te trekken.

Het scherm van een OLED-televisie bestaat uit organische materialen die licht geven als er stroom door heen gaat. Achtergrondverlichting is niet nodig. De televisies zijn derhalve zuiniger, contrastrijker en hebben een grotere kijkhoek.

Inmiddels ligt Samsung opnieuw in de clinch met Apple. Vandaag staan beide bedrijven opnieuw tegenover elkaar in de Haagse rechtbank. Apple eist een Nederlands verbod op alle Galaxy-toestellen. Apple beroept zich op octrooien van de multitouchtechniek.
 

wased

Banned
Messages
1,442
De Europese Commissie geeft groen licht aan Engelse telecomaanbieders om een eigen mobiele portefeuille te maken.

Engelse consumenten kunnen daardoor op afzienbare termijn betalen via hun mobiele telefoon. Ze hoeven enkel hun toestel langs een kassa te zwaaien of vegen om geld over te maken aan een winkelier. Zo kunnen ze ook punten sparen en inwisselen.

De Europese Commissie onderzocht of het samenwerkingsverband van Telefonica, Vodafone en Everything Everywhere (Orange/T-Mobile) belemmeringen zou opwerpen voor andere toetreders tot deze nieuwe markt. Dat is in de ogen van het dagelijks bestuur van Europa niet het geval.

Verscheidene bedrijven, onder wie PayPal, Google en Apple, werken aan vergelijkbare systemen.

In Nederland hebben KPN, T-Mobile en Vodafone geprobeerd om samen met ABN AMRO, Rabobank en ING een vergelijkbaar systeem te ontwikkelen. De partijen concludeerden in juli echter dat de ingeslagen weg te complex was en te lang zou duren.

Rabobank had weinig tijd nodig om het initiatief in eigen hand te nemen. De bank kocht voor enkele miljoenen MyOrder. Het technisch team aldaar bouwt nu een systeem dat naar eigen zeggen kan concurreren met buitenlandse initiatieven zodra die in Nederland landen.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Amazon komt met een nieuwe serie Android-tablets die de strijd aanbinden met Apple. Naast goedkope varianten zoals Amazon al eerder uitbracht, is er nu ook een high-end versie van de Kindle Fire.

De nieuwe Kindle Fire is, net als Google's tablet Nexus 7, een goedkoop model met behoorlijke specificaties. Deze keer komt Amazon ook met een duurder high-end model die verbinding kan leggen met 4G-netwerken. Daarmee kan Apple nog meer te lijden krijgen door het steeds groter wordende aanbod van laaggeprijsde tablets die niettemin indrukwekkende specificaties hebben.
Tablet met 4G

De iets luxere Kindle Fire HD heeft twee uitvoeringen: 7 inch zoals de Fire en een versie van 8,9 inch. Beide uitvoeringen hebben betere specificaties, zoals meer geheugen en een camera voorop. Ook de is de resolutie bijna net zo hoog als Apple's gevierde Retina-scherm.

Helemaal nieuw is de Kindle Fire HD LTE. Voor het eerst richt Amazon zich op de volledig mobiele gebruiker met een tablet die verbinding kan leggen met 4G-netwerken. Er hangt overigens een stevig prijskaartje aan deze uitvoering: voor bijna 500 dollar hebben consumenten een iPad-concurrent in huis.
Kindle ook naar Europa

De nieuwe tablets zijn in de VS gepresenteerd, maar komen ook naar Groot-Brittannië waar de webwinkel ook een grote speler is. Amazon zou ook dit jaar nog zijn deuren in Nederland openen. De contentmarkt waar Amazon groot in is geworden, staat in ons land nog altijd in de kinderschoenen.

De nieuwe Kindle Fires draaien Android 4.0 waar de vorige versie het nog met 2.2 moest doen. De opgefriste software ondersteunt meerdere gebruikersprofielen, zodat een gezin gebruik kan maken van één tablet met meerdere profielen met voorkeursinstellingen. Er gaan al een tijdje geruchten dat Android 4.x deze functionaliteit standaard gaat inbouwen, maar de Kindle Fire is de eerste die deze feature aanbiedt.
Advertenties op ontgrendelscherm

Tech-site The Verge weet te melden dat de Kindle Fires die Amazon gisteren presenteerde advertenties draaien op het ontgrendelingsscherm. Volgens het blog geldt dit ook voor de luxere Kindle Fire HD's en lijkt er geen opt-out te zijn om van deze reclames af te komen, ook niet tegen betaling. Concurrent iPad heeft dergelijke advertenties niet.

Naast de nieuwe tablets geeft Amazon het ook nog niet op wat betreft de e-reader. De Kindle Paperwhite heeft een hogere refreshrate en een backlight, waardoor het contrast helderder zou zijn dan met een frontlight. De Paperwhite werkt gewoon met e-ink, wat een rustigere leeservaring oplevert dan een tablet, en is dus gericht op de consument die exclusief e-books wil lezen op het toestel.
 

wased

Banned
Messages
1,442
De Franse copyrightorganisatie Hadopi verzet zich hevig tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregel op de auteursrechtenclub en vergelijkt en passant de three strikes-wet met de doodstraf.

Hadopi is boos dat de nieuwe minister van cultuur van Frankrijk de geldkraan van de copyrightorganisatie wil dichtdraaien. GigaOM meldt dat voorzitter Mireille Imbert-Quarratta van de organisatie die auteursrechten beschermt waarschuwt dat de Franse overheid alleen via wetgeving het beleid kan aanpassen.
Bezuinigen is geen afschaffen

Ze vergelijkt de situatie met het afschaffen van de doodstraf, wat de Franse overheid in de jaren 70 ook passief probeerde te doen door te bezuinigen op de doodstrafuitvoerende dienst. Imbert-Quarratta wijst erop dat die methode niet werkte en dat Frankrijk een wetswijziging in 1981 moest invoeren om de doodstraf te beëindigen.

"We zijn een onafhankelijke autoriteit en het ministerie kan niet zomaar van Hadopi afkomen of stoppen met subsidiëring, want de organisatie is door de wet in het leven geroepen", fulmineert Imbert-Quarratta. "Dit zou de scheiding van macht ondermijnen."
Einde aan three strikes

Hadopi krijgt kritiek omdat de organisatie zich bezighoudt met het afsluiten van internetverbindingen. De minister van cultuur die dit jaar is aangetreden in het nieuwe Franse kabinet Aurélie Filippetti vindt dit een disproportionele maatregel om internetpiraterij aan te pakken.

Hadopi is zelf in zijn nopjes met de three strikes-wet die consumenten eerst waarschuwt voor piraterij en bij de derde keer de internetverbinding dichtgooit. Volgens de organisatie zorgen de meeste mensen al na de eerste waarschuwing dat ze geen illegaal materiaal meer delen.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Telegraaf.nl besmet bezoekers met malware - update

Bezoekers van de sportnieuwsbriefpagina van Telegraaf.nl worden geconfronteerd met malware. Een nep-virusscanner meldt de bezoeker dat zijn computer vol virussen staat.

Abonnees van de nieuwsbrief van de sportredactie van De Telegraaf worden na het klikken op een van de links geconfronteerd met malware die zich voordoet als een virusscanner. Dat meldt de Waarschuwingsdienst van het Nationaal Cyber Security Centrum. Als de bezoeker op de melding klikt, kan de computer van de bezoeker worden geïnfecteerd met kwaadaardige code.

De virusscanners van de bekendste leveranciers zijn op dit moment nog niet geheel eens over de karakteristieken van de aanval, zegt Erik Remmelzwaal van Medusoft. Hij heeft twee samples laten testen op Virustotal en krijgt diverse respons van bij een sample vier van de 42 engines en acht van de 42 engines. Het gaat in ieder geval om een downloadtrojan.

Waterschap Dommel is besmet geraakt
Het waterschap Dommel meldt Webwereld dat er tussen 12.00 en 13.00 uur enkele computers zijn besmet na bezoek aan De Telegraaf en heeft de site afgesloten. In alle gevallen bleek dat de site van De Telegraaf als laatste was bezocht. Na de afsluiting deden zich geen problemen meer voor.

De NCSC geeft de malware de naam Live Security Platinum fake antivirus. Volgens Remmelzwaal lijkt het erop dat er ook een variant met een passwordstealer is. Webwereld heeft getracht bij De Telegraaf meer informatie te krijgen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt.

Update 16.46: Waarschuwingsdienst.nl laat weten dat sinds 16 uur alle links die verwijzen naar de malware zijn verwijderd op telegraaf.nl.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Apple eist opnieuw verbod alle Galaxy's in Nederland

Apple geeft niet op na het grotendeels verloren kort geding tegen Samsung vorig jaar. Drie bodemprocedures moeten alsnog alle Galaxy smartphones en tablets, inclusief de nieuwste, in de ban doen.

Apple eist opnieuw een verbod op alle smartphones en tablets van Samsung die Android draaien en multitouch ondersteunen, inclusief de Galaxy SIII, de Galaxy Nexus en de nieuwste Galaxy Tab-varianten.

Vrijdag staan de kemphanen weer tegenover elkaar voor de rechtbank in Den Haag. Volgens Apple maakt Samsung, of eigenlijk Android, inbreuk op een octrooi op het toelaten of blokkeren van multitouch op verschillende elementen van de user interface.

Alle Android-toestellen maken inbreuk
Een vergelijkbare functie zit in alle Android smartphones én tablets van Samsung die momenteel op de markt zijn. Vorig jaar oordeelde de Haagse kortgedingrechter dat Samsung (en dus Android) geen inbreuk maakte op dit patent.

Maar Apple vecht verder, en sleept Samsung opnieuw voor de rechter in drie aparte bodemzaken.

Terwijl bij het kort geding vorig jaar alle claims op een hoop werden geveegd, is het nu uitgesplitst in drie aparte procedures: morgen het multitouch patent EP 2098948, en op 28 september het gepatenteerde scrollen door een fotogalerij op een aanraakscherm (EP 2058868), waarmee Apple wel won.

Daarna volgt er nog een zaak over modelrechten, die Apple vorig jaar volledig verloor. Die zitting staat echter nog niet op de rol, meldt de woordvoerster van de rechtbank Den Haag.

Daarnaast is Apple ook in hoger beroep gegaan tegen de vonnissen in kort geding. De kwestie over de inbreuk van de Galaxy Tab op modelrechten van Apple ging versneld naar het Hof, die maakte echter wederom gehakt van Apple's claims, zodat de zaak nu bij de Hoge Raad ligt.

Ook in Duitsland
Apple heeft het multitouch patent ook ingezet bij Duitse rechtszaken tegen zowel Samsung als Motorola. De uitspraak in die zaken wordt op 21 september verwacht, schrijft patentblogger Florian Müller.

In de VS leed Samsung onlangs een zeer gevoelige nederlaag. Een jury in San Jose veroordeelde Samsung tot een boete van ten minste 1 miljard dollar vanwege moedwillige inbreuk op Apple's intellectueel eigendom. In december zal de Amerikaanse rechter een definitief oordeel vellen.

Compleet los van VS
De procedures in Nederland staan juridisch gezien compleet los van de Amerikaanse zaak. Zowel de patenten als het patentrecht zit hier anders in elkaar. Bovendien oordeelde in de VS een jury van leken, in Nederland een gespecialiseerde rechtbank.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Toch geen reclamespotjes van G500 op radio en tv

Het plan van de G500 om in verkiezingstijd spotjes uit te zenden op radio en televisie is van de baan. In mei kondigde de jongerenbeweging aan om naar Amerikaans voorbeeld het Oranje PAC (Political Action Committee) op te richten als lobbymiddel. Door de inkoop van reclametijd zouden politieke onderwerpen worden geagendeerd. Dit gaat niet door, meldt een woordvoerder van de G500 donderdag aan Novum Nieuws.

Een PAC is een burgerinitiatief dat niet verbonden is met een politieke partij, maar via andere wegen invloed uitoefent op de verkiezingen. G500-voorman Sywert van Lienden zei in mei in De Wereld Draait Door dat de G500 zo'n half miljoen euro nodig zou hebben om rond de verkiezingen spotjes in te kopen. Dit geld zou door donateurs worden opgebracht maar werd bij lange na niet gehaald.


In totaal hebben enkele honderden mensen geld gestort, bij elkaar zo'n zestigduizend euro. Al snel bleek dat het Oranje PAC niet het goede middel was, zegt Van Lienden nu. "De impact van de spotjes is veel te klein", meent hij.


Alle donateurs zijn vervolgens op de hoogte gesteld van het afblazen van het plan. "We hebben uitgelegd dat we het geld liever willen gebruiken voor een ander initiatief, de stembreker."


Met de stembreker kunnen kiezers online hun coalitievoorkeur aangeven. Vervolgens wordt berekend op welke partij ze moeten stemmen om deze coalitie te bereiken. Volgens Van Lienden hebben zich al 112 duizend mensen gemeld, 25 duizend van hen doen definitief mee. [Novum/Radio.NL]


De oproep om te doneren voor het Oranje PAC staat overigens nog steeds op de website van G500.
 
Top