SAT NEWS

wased

Banned
Messages
1,442
Nieuw sportkanaal Sporting Live


Het nieuwe sportkanaal Sporting Live van tv-aanbieder Telenet begint op 1 september met uitzenden. Op Sporting Live kan de Sporting-abonnee zich opwarmen voor de komende voetbalwedstrijd.

Sporting Live wordt een tv-zender waarop journalisten en analisten rechtstreeks uitgezonden voetbalwedstrijden die op de tv-kanalen binnen Sporting Telenet te zien zijn. Ook wordt er gepraat over algemene voetbalactualiteit. Glen De Boeck en Tom Soetaers worden vanaf dit seizoen twee nieuwe vaste experts.

Niets meer missen
Via samenvattingen, interviews en reportages hoeft de kijker tijdens Sporting Live niets te missen van het reilen en zeilen van de Belgische en de buitenlandse competities. In het weekend blijft het principe van Sporting Live behouden: live topvoetbal met omkadering in de studio vanaf een halfuur voor de eerste wedstrijd. De analisten pikken samen met de Sporting-journalisten in op het brandende voetbalnieuws, zonder NBA en NFL links te laten liggen.


Kijker speelt belangrijke rol
De kijker wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan het programma, zo kunnen ze vragen en opmerkingen formuleren op Twitter en Facebook. Het analistenteam bestaat uit drie ex-Rode Duivels die het voetbalwereldje door en door kennen. De gevestigde waarde is Geert De Vlieger, de twee nieuwkomers zijn Glen De Boeck en Tom Soetaers. Marc Degryse en Eddy Snelders blijven hun rol van analist ter plaatse bij wedstrijden in de Jupiler Pro League vervullen.


Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
Satellietbedrijf Eutelsat is bezig de Eutelsat 48B satelliet naar 28,5 graden oost te verplaatsen. Deze satellietpositie is bij de meeste schotelbezitters bekend als Astra2.

Toch is het feitelijk een ander orbitaal slot. Het Luxemburgse satellietbedrijf SES maakt voor haar Astra-satellieten gebruik van de positie 28,2 graden oost. Het Franse Eutelsat gebruikt 28,5 graden oost. Omdat deze orbitale posities zo dicht bij elkaar liggen kan men alle satellieten die op beide orbitale posities worden uitgezonden met één schotelantenne of positie op een multisat-schotelinstallatie ontvangen. Hierdoor mogen beide satellietbedrijven ook niet dezelfde frequenties gebruiken.
Bekende satelliet
De Eutelsat 48B gaat na in gebruik name op 28,5 graden oost verder als Eutelsat 28B satelliet. Daar gaat de satelliet de diensten van de oude Eurobird1-satelliet – die tegenwoordig Eutelsat 28A satelliet heet – overnemen. De Eutelsat 48B satelliet is geen onbekende satelliet. Hij werd op 20 december 2008 als Eutelsat W2M satelliet gelanceerd om dienst op de orbitale positie 16 graden oost te gaan doen. Na een gedeeltelijk mislukte lancering werd na testen duidelijk dat de satelliet voor volwaardig commercieel gebruik niet meer inzetbaar is. Dit omdat stroomvoorziening niet volledig functioneert. Bij gedeeltelijk gebruik van het aantal aanwezige transponders kan de satelliet echter nog enige jaren dienst doen.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Vanaf 1 september komt de Aldi met een vernieuwde versie van het Wolfgang Android-toestel. Het vorige toestel draaide op Android 2.3 maar de nieuwe Wolfgang AS43D2 draait op Android 4 (ice cream sandwich).

aldi-wolfgang_as43d2.jpeg


Aldi kwam in april al met de Wolfgang AS43D op de proppen met Android 2.3 voor 179 euro en heeft deze versie nu van een update voorzien. De Wolfgang AS43D2 draait op Android 4 (ICS). Maar is verder nog grotendeels hetzelfde als zijn voorganger. De telefoon zou van een nieuwere processor zijn voorzien maar die draait nog steeds op 1GHz. Verder is de schermgrootte nog steeds 4,3-inch met 800x480 pixels en heeft het nog steeds 512 MB ram en een 5 MP camera. De frontcamera is 1,3 MP i.p.v. 0,3 MP en ook is het geheugen vergroot naar 4 GB dat nog uit te breiden via twee ingebouwde simkaartslots. Ook deze smartphone wordt met een kale versie van Android geleverd.

[Via: Androidworld]

Smartphone AT-AS43D2

Wegens succes herhaald en vernieuwd met Android 4.0. Nog maar op weinig telefoons te verkrijgen.
- simlockvrij
- Dual Sim & Dual online
- verbeterd 4.3" capacitief beeldscherm
- resolutie: 480x800
- 1 GHz processor
- 512 MB Ram
- 4 GB geheugen
- micro SD ondersteund tot 32 GB
- 5 MP camera
- 1.3 MP front camera
- android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
- WiFi b/g/n met Tethering
- bluetooth 4
- FM-radio
- afmetingen: 12.7x6.8 cm en slechts 1 cm dik
- inclusief beschermhoes en geluidsisolerende in-ear hoofdtelefoon
 

wased

Banned
Messages
1,442
De rechter in de VS heeft bepaald dat Joel Tenenbaum toch de $675.000 schadevergoeding moet betalen aan de RIAA. De man had 31 liedjes gedownload en gedeeld en moest daarom per nummer zo'n kleine 22.000 dollar schadevergoeding betalen.

Tenenbaum bleef, ondanks waarschuwingen, nog twee jaar lang muziek downloaden en distribueren en dat komt hem nu duur te staan. Volgens de wet komt Tenenbaum er feitelijk nog goed van af, want de straf ligt nog lager dan het onbewust overtreden van de wet, zo stelt de rechter. De RIAA (Recording Industry Association of America) is blij met de uitspraak in de rechtszaak die in 2007 startte en was aangespannen door de top platenmaatschappijen. Tenenbaum, destijds nog student, boekte een eerste succes aangezien de rechter het er meeeens was dat de schadevergoeding buiten proporties was en stelde vast dat 67.500 dollar realistischer was. Deze uitspraak werd echter teruggedraaid. Tenenbaum heeft aangegeven weer in beroep te gaan tegen de uitspraak.

mtv-cribs_0.jpg


(MTV Cribs is het programma waar artiesten een rondleiding door hun villa geven en hun collectie dure auto's tonen aan de kijker)

[Via: CNet]
 

wased

Banned
Messages
1,442
NASA ontkomt ook niet aan bezuinigingen en kondigt nu een goedkope satelliet met een Google Nexus One aan boord. De satelliet kost zo’n 3500 dollar en zal eind dit jaar worden gelanceerd.

De budgetsatelliet staat bekend onder de naam PhoneSat 1.0 en is voor eenmalig gebruik. De satelliet is gebouwd rondom HTC’s Nexus One die dienst doet als onboard computer. Het zal gedurende een beperkte tijd beelden uit de ruimte naar aarde versturen. De opvolger, de PhoneSat 2.0, is ook al af en bevat krachtigere hardware (uit de Nexus S). De Nexus S wordt geproduceerd door Samsung maar gelukkig lijkt het design van de satelliet niet op een Apple-product dus hoeft NASA niet te vrezen voor een rechtszaak van Apple. De PhoneSat 2.0 kan ook vanaf de aarde worden bediend en langer in de lucht blijven door zonnepanelen. De PhoneSat satellieten kunnen worden ingezet voor het testen van nieuwe technologie/componenten voor ruimtevaart en het observeren van de aarde. De PhoneSat 2.0 zal, samen met twee PhoneSat 1.0-satellieten eind dit jaar worden gelanceerd. Dat is overigens niet voor het eerst dat Android-toestellen de aarde verlaten. Eerder werden er al zeven Nexus S-toestellen 30 KM de lucht ingeschoten.

nasa-phonesat.jpg


De PhoneSat heeft de vorm van een kubus, is 10 cm groot en weegt minder dan 2 kilo

[Via: NASA]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Kodak gaat puur voor printers

Kodak verkoopt de divisie die zich bezig houdt met de productie van fotorolletjes en een aantal camera-gerelateerde divisies en wil zich gaan toeleggen op printers.

Naast de fotorolletjes zullen ook de ‘personalized imaging’ en ‘document imaging’ verdwijnen waaronder de apparaten in winkels waarbij je zelf je digitale foto’s kunt uitprinten en ook de apparaten waarmee foto’s worden gemaakt in pretparken van mensen in een achtbaan zullen voortaan niet meer door Kodak worden geleverd.

Kodak zit in zwaar weer en probeert nog met een patentportfolio geld binnen te halen maar is daar vooralsnog niet erg succesvol in. Een rechtszaak tegen Apple en RIM resulteerde in ieder geval nog niet in een succes. De partijen die interesse in de patenten van Kodak hebben zijn niet tegen elkaar aan het opbieden, maar kijken naar een mogelijkheid om samen de patenten over te nemen. Kodak dacht met de patenten zo’n 2,2 tot 2,6 miljard dollar te verdienen maar nu komen er biedingen binnen van slechts $250 miljoen. Kodak heeft uitstel van betaling moeten aanvragen. Het wrange is dat Kodak als eerste met een digitale camera kwam, maar toch de boot heeft gemist.

[Via: Techcrunch]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Samsung grote verliezer in patentstrijd met Apple

Samsung is veroordeeld tot het betalen van 1 miljard dollar aan Apple vanwege schending van software- en designpatenten. Samsung heeft Apple ook beschuldigd van patentbreuk maar dat achtte de rechter niet bewezen.

Apple heeft 2,5 miljard dollar schadevergoeding geeist maar moet dus met minder genoegen nemen. De schadevergoeding heeft met name betrekking op Amerikaanse toestellen zoals de Epic 4G Touch en Vibrant waar respectievelijk 100 miljoen en 89 miljoen dollar voor betaald moet worden. Samsung zou bewust patenten hebben geschonden. Hoewel de rechter het kopiëren van het design van de iPhone bewezen acht, is inbreuk van Samsung op designpatenten van de iPad niet bewezen. Daarom wil Samsung nu ook dat er geen verkoopverbod komt op de Galaxy Tab.Kritiek op jury-uitspraak

Naar verluidt zou de jury er al in één dag uit zijn dat Samsung schuldig is aan kopieergedrag. Velen vinden dit opvallend snel aangezien het in totaal om 700 claims ging. Vooral zaken als het design-document wisten de jury er van te overtuigen dat Apple gelijk had. Toch is er ook veel kritiek en wordt de jury beschuldigd van partijdigheid. Apple is een Amerikaans bedrijf en Samsung is Koreaans. In een rechtszaak in Zuid-Korea waren zowel Apple als Samsung in zekere mate verliezers. Samsung heeft sowieso al te kennen gegeven in hoger beroep te willen gaan en noemt de uitslag ‘een verlies voor de Amerikaanse consument’. Google werkte samen met Samsung in de strijd met Apple maar distantieert zich nu van de rechtszaak aangezien de punten waarop Apple heeft gewonnen niet direct te maken hebben met het Android-besturingssysteem.Apple: Normen en waarden belangrijker dan geld

Tim Cook, ceo van Apple, liet weten dat de rechtszaak om normen en waarden ging, iets dat belangrijker is dan patenten of geld, zo schreef hij in een e-mail naar zijn werknemers. Wellicht een aparte uitspraak voor een bedrijf dat nogal negatief in het licht stond door de arbeidsomstandigheden in de Foxconn-fabrieken waar de Apple-producten worden gemaakt. Pas onlangs hebben Apple en Foxconn de handen ineengeslagen om de wantoestanden aan te pakken. Het aandeel Samsung daalde met zo’n 7% nadat het nieuws bekend werd gemaakt dat Apple de rechtszaak had gewonnen. Het vooruitzicht is ook niet best voor de Koreaanse fabrikant want waarschijnlijk zal Apple nog wel met meer verkoopverboden komen voor Samsung-apparaten op de Amerikaanse markt.

[Via: Cnet]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Twitter wordt lid van Linux Foundation

Microblog Twitter sponsort open source stichting de Linux Foundation. De bijdrage komt een week na de kritiek op de nieuwe API-eisen.

Twitter is de nieuwste sponsor van de Linux Foundation. Het microblog wordt een zilver lid van de open source gemeenschap. Dat komt neer op een jaarlijkse bijdrage van 15.000 dollar. De officiele bekendmaking volgt deze week op de LinuxCon en CloudOpen-conferenties van de Foundation in San Diego, schrijft ICT-nieuwssite The H.

'Open source is belangrijk voor ons'
Twitter gebruikt open source binnenshuis voor het ondersteunen van zijn microblog. Deze kent inmiddels 140 miljoen actieve gebruikers die zo'n 400 miljoen tweets per dag produceren. Voor het opslaan van deze tweets gebruikt Twitter bijvoorbeeld MySQL. Twitter heeft zelf nooit bijgedragen aan het ontwikkelen van Linux, maar heeft wel een aantal open source projecten en bijdragen op zijn naam, waaronder bij de Apache Foundation.

Open source-manager Chris Aniszczyk van Twitter is verheugd met het sponsorschap van Linux. "De uitgebreide vernieuwingsmogelijkheden van Linux zijn de reden voor de succesvolle toepassing in het bedrijf. Het ondersteunen van de Linux Foundation, dat zich net zo snel verbeterd als Twitter zelf, is belangrijk voor ons.", aldus Aniszczyk tegenover The H.

'Twitter wil slechts goodwill kweken'
Andere media vinden echter dat bekendmaking op een opmerkelijk moment komt. Een week geleden is er grote verontwaardiging ontstaan op Twitter, nadat zij de nieuwe API-eisen bekendmaakten. Ontwikkelaars zijn helemaal niet blij met die nieuwe strategie van het microblog, dat onder mee een limiet stelt aan het aantal client-gebruikers. Volgens The Register is het sponsoren vooral bedoeld voor wat "goodwill" bij ontwikkelaars.
 

wased

Banned
Messages
1,442
KPN negeert privacyklachten maandenlang

Een privacylek bij MijnKPN zorgde ervoor dat gegevens van andere klanten maandenlang in te zien én aan te passen waren. De meldingen van klanten die hierover klaagden werden al die tijd niet opgepikt.

Klanten die gebruik maken van MijnKPN hebben maandenlang de gegevens van andere klanten niet alleen kunnen inzien, maar ook kunnen wijzigen. De veranderingen in de webportal werden dan niet doorgevoerd bij de originele inlogger, maar bij de andere klant die per ongeluk gekoppeld was.

Gegevens andere klant aanpasbaar
Een tipgever laat Webwereld weten dat niet alleen de gegevens van andere klanten opduiken in zijn account, maar dat deze gegevens ook vrijelijk aan te passen zijn. KPN erkent dat dit inderdaad het geval was en dat daarom de portal is afgesloten voor een deel van de gebruikers. Aanvankelijk leek het erop dat alleen gegevens in te zien waren.

"Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom zijn de getroffen accounts nu ook afgesloten", vertelt KPN-woordvoerder Renske Algra. De provider heeft dit weekend de MijnKPN-portal voor 187.000 klanten afgesloten. Het gaat hierbij om klanten die na 1 april hun wachtwoord hebben gewijzigd en eveneens een e-mailadres of telefoonnummer hebben dat al eerder in gebruik was.

Klachten bleven liggen
KPN heeft sinds begin april zo'n 50 klachten van consumenten ontvangen die klaagden dat ze niet de juiste gegevens te zien kregen. Onze tipgever vertelt dat hij bij het aanmelden van zijn klacht te horen kreeg dat het nog niet eerder was voorgekomen en dat het probleem was verholpen. Dat bleek twee keer onjuist. KPN tast nog in het duister over de oorzaak waarom de klachten niet zijn behandeld. "Dat mag niet zo gaan", erkent KPN-woordvoerder Renske Algra.

De provider doet onderzoek naar waar in het klachtverwerkingsproces het precies is misgegaan. Ondertussen heeft de klantenservice de instructie gekregen om alle klachten waarbij de medewerkers een privacyissue vermoeden de hoogste prioriteit te geven. "We hebben liever tien meldingen te veel dan één te weinig", aldus de woordvoerder.

Ander abonnement afsluiten
De problemen zijn volgens KPN ontstaan door een bug in een wachtwoordwijzigingstool. Een nieuwe versie hiervan werd op 1 april uitgerold. Consumenten met een e-mailadres of nummer dat al in gebruik was en die hun wachtwoord voor MijnKPN wijzigden in de periode daarna, hebben in sommige gevallen een verkeerde koppeling gekregen.

Door deze koppeling waren onder meer de naam, het adres en factuurgegevens van de andere klant te zien. Gebruikers konden deze gegevens wijzigen, bijvoorbeeld door een ander abonnement af te sluiten. KPN zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat er iemand misbruik heeft gemaakt van deze optie.
 

wased

Banned
Messages
1,442
SBS 6 vecht verder met vernieuwde maandag


SBS 6 zet maandag weer een geheel nieuwe avondprogrammering neer. Na het grote succes van Sterren Springen op Zaterdag, hoopt de zender met Villa Morero en Wie Trouwt Mijn Zoon? opnieuw op klinkende cijfers. Het zijn twee van de vele nieuwe titels, die het tijd moeten keren bij de familiezender. Vooral Villa Morero is veelbesproken. Zelfs RTL 4-baas Erland Galjaard is er enthousiast over. “Dat had ik wel graag willen hebben“, gaf de zenderbaas toe in een interview.

Villa Morero draait om Martin Morero en zijn Tante Cor, de twee personages uit de dramaserie Gooische Vrouwen. Elke week ontvangen zij bekende Nederlanders, die zij op hun eigen wijze interviewen. In de eerste aflevering zijn dat Lange Frans en Ireen Wüst.

Wie Trouwt Mijn Zoon? is afkomstig van RTL 4, dat na één seizoen genoeg had van het romantische programma. In de tv-serie, die geen presentator heeft, zoeken vier moeders en een vader een partner voor hun zoon.

De zender trapt om 20.30 uur af met Villa Morero; daarna volgt Wie Trouwt Mijn Zoon. De titels nemen het op tegen sterke Nederland 1-shows als Memories, crimeseries op RTL 4 en nieuw Nederlands amusement op RTL 5.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Drie nieuwe tv-shows achter elkaar op RTL 5


Waar zusterzender RTL 4 zich er op de maandag al jaren gemakkelijk vanaf maakt met buitenlands drama, zet RTL 5 maandagavond een compleet nieuwe, Nederlandse tv-avond neer. Lieke van Lexmond opent primetime om half negen met Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde, waarna Manon Meijers en Thijs Willekes zich om half tien introduceren als De Modepolitie 2.0. En vlak daarvoor, om acht uur, begint ook nog eens de dagelijkse realityserie Oh Oh Europa.

Oh Oh Europa gaat over zeven markante duo’s, die samen in een bus met een joviale reisleider op een elf weken durende vakantie door Europa gaan. “In een bus vol opvallende typetjes is het natuurlijk wachten op de eerste irritaties“, smult RTL 5.

Ook in Mijn Vieze Vette Verloofde wordt geprobeerd om het bloed onder de nagels vandaan te halen. De jonge Laura kan 50.000 euro winnen, als zij haar familie ervan weet te oertuigen dat ze met een dikke, lompe jongen gaat trouwen.

In De Modepolitie 2.0 laat de modepolitie tot slot zien hoe Nederland zich wél behoort te kleden.

RTL 5 neemt het met haar nieuwe programmering onder meer op tegen kijkcijferhits als Memories op Nederland 1, politiedrama op RTL 4 en de nieuwe tv-shows Villa Morero en Wie Trouwt Mijn Zoon? op SBS 6.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Vernieuwd Life 4 You trekt half miljoen kijkers

Het vernieuwde Life 4 You van Carlo Boszhard en Irene Moors is zondag met 540.000 kijkers van start gegaan op RTL 4. Daarmee was de talkshow het veertiende meest bekeken programma van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Life 4 You was de nummer twee in haar tijdslot. Het tweetal behaalde een marktaandeel van 14,6 procent. Alleen Nederland 1 wist op hetzelfde moment beter te scoren met sportprogramma’s en het Zesuurjournaal.

In de uitzending werden twee nieuwe vaste gezichten geïntroduceerd. Zo is Sandra Ysbrandy de nieuwe huiskok en is Joëy Ferre de nieuwe huisvriend. Hij is binnengehaald door Irene Moors zelf. Ysbrandy deed auditie.

Life 4 You is elke zondag te zien op RTL 4.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Olympisch tv-kanaal in aantocht


Er start een nieuw tv-kanaal waarop 24 uur per dag sportwedstrijden van de Olympische Spelen 2012 in Londen te zien zijn. Het tv-kanaal is voorlopig in Engeland via betaalaanbieder Sky op de Astra2-satelliet te zien.

London Legacy – zoals het tv-kanaal gaat heten – start in november als onderdeel van het Sky zenderaanbod en toont continu herhalingen van sportwedstrijden die tijdens de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden. Het gaat om gecodeerde uitzendingen op de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. De initiatiefnemers willen echter London Legacy wereldwijd aan tv-aanbieders gaan verkopen. Hierdoor is de kans aanwezig dat op een later tijdstip het nieuwe sportkanaal ook in Nederland en België beschikbaar komt.

Gouden Epke komt ook voorbij
De gouden oefening van Nederlander Epke Zonderland komt – samen met andere Nederlandse Olympische successen – ook op London Legacy voorbij. De tv-zender zegt zich vooral op judo, turnen, atletiek en wielrennen te gaan focussen. Maar ook andere opvallende prestaties van de Olympische Spelen 2012 komen voorbij.


Vervanging paardenrennen
Het nieuwe Olympisch tv-kanaal wordt door onafhankelijk tv-producent Highflyer gemaakt en kost rond hen rond de zeven miljoen euro. Highflyer kreeg onlangs een klap te verwerken toen commerciële omroep Channel 4 het alle uitzendingen van het paardenrennen door concurrent IMG te laten produceren. Highflyer verzorgde in de afgelopen 28 jaar de productie van vrijwel alle uitzendingen van het paardenrennen. Als vervanging stopt het bedrijf nu in het Olympische tv-kanaal London Legacy.


Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
Tele2 stapt in glasvezel


Telecomaanbieder Tele2 maakt de stap van de verouderde DSL- naar de glasvezeltechniek. Het start deze week met het aanbieden van internet-, telefonie- en televisiediensten via glasvezelnetwerken.

Het gaat om een gefaseerde ingebruikname van glasvezeldiensten. Als eerste start Tele2 in Leeuwaarden, Enschede, Hoofddorp en Almere. In de komende maanden gaat Tele2 ook glasvezelabonnementen in andere Nederlandse steden aanbieden. Daarbij hebben de grotere steden voorrang.

Quad-play
Tele2 biedt naast het al bekende triple play ook een mobiele telefoniedienst waardoor men in praktijk een quad-play aanbod gaat aanbieden. Voor dit basis quad-play abonnement krijgt men voor €42,50 per maand het basispakket televisie en telefonie en 40 Mbps snel internet. Bij dit abonnement wordt ook een simkaart voor de mobiele telefoon geleverd waarmee men per maand 100 minuten kan bellen. Het basispakket kan volgens het al enige tijd door Tele2 bij mobiele telefonie gehanteerde SmartMix-formule worden aangevuld met extra aanvullende diensten. Eredivisie Live, een HD-pakket en onbeperkt bellen naar vaste nummers zijn hier enkele onderdelen van.


Late omarming glasvezel
Tele2 maakt relatief laat de stap naar glasvezel. Marktleider KPN is al drie jaar op de glasvezelmarkt actief. Tele2 gaat gebruik maken van lokale glasvezelnetwerken die al in gebruik zijn. In november moeten de eerste glasvezelaansluitingen van Tele2 actief zijn. Er zijn meer Nederlandse aanbieders die overwegen in de komende tijd de stap naar glasvezel te maken. Omdat regulering van de glasvezelmarkt een feit is, kan iedere aanbieder van vrijwel alle glasvezelnetwerken in Nederland gebruik maken.


Persoonlijke uitleg
Tele2 wil zich van onder glasvezelaanbieders onderscheiden door zich meer op de klantervaring te richten. Zo wordt bij iedere aansluiting de benodigde apparatuur door een monteur aangesloten en krijgt de klant ook een degelijke uitleg van het functioneren van de apparatuur. Hierdoor is in principe het doorlezen van handleidingen niet meer noodzakelijk.


Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
‘Windows Phone 8 op 29 oktober’

Volgens een anonieme bron van ZDnet die inzicht heeft in de geplande evenementen van Microsoft, wordt Windows Phone 8 officeel op 29 oktober gelanceerd in de VS.

Dat Windows 8 op 26 oktober komt, wisten we al maar nu zou volgens de anonieme bron van ZDNet dus ook de datum van Windows Phone 8 bekend zijn, 3 dagen na Windows 8, op 29 oktober. Naar verluidt zou de officiële lancering op die dag plaatsvinden in San Francisco of Los Angeles. Een week of twee later zouden dan de eerste toestellen beschikbaar komen. Samsung zou de primeur hebben. Samsung heeft vandaag op de IFA in Berlijn een Windows Phone 8-toestel getoond: De Samsung ATIV S. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze telefoon begin november in de winkel ligt. Samsung geeft als beschikbaarheid aan het vierde kwartaal aan.

De bron wist ook te vertellen dat de lancering van Windows 8 en de Surface RT tablets op 25 oktober in New York plaats zal vinden en om klokslag 12 uur (dus 26 oktober) te koop zullen zijn.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Google Maps Android app biedt gesproken fietsnavigatie

Google heeft de Google Maps app voor Android van een update voorzien waardoor er nu gesproken fietsnavigatie mogelijk is. Zo kun je gewoon op het verkeer blijven letten terwijl je route-aanwijzingen krijgt.

Vorig maand kwam Google al met een update waarbij fietsroutes in de Benelux konden worden uitgestippeld en nu voegt het ‘turn-by-turn’ navigatie toe zodat je al fietsend door de, weinig vrolijke, Google Maps-stem van aanwijzingen wordt voorzien. Google riep vorige maand gebruikers ook op om via Google Map Maker ook zelf fietsroutes toe te voegen aan Google Maps. De Google Maps fietsroutes voor Android is te gebruiken in Nederland, Australië, België, Duitsland, Finland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Inmiddels biedt Google Maps al meer dan 530.00 km aan fietsroutes. De Google Maps-applicatie is al meer dan 100 miljoen keer gedownload uit de Google Play Store en is hiermee één van de populairste applicaties op het Android-platform. Heb je hem nog niet dan kun je de app hier downloaden.

[Via: Androidworld]
 

wased

Banned
Messages
1,442
SBS 6 toevluchtsoord voor politiekvermoeiden

Wie schoon genoeg heeft van alle politieke debatten en interviews kan tot aan de verkiezingen met een gerust hart SBS 6 opzetten. SBS blijft erbij om er zeer weinig aandacht aan te besteden.

SBS is van mening dat hun kijkers niet zitten te wachten op nog meer debatten omdat er op andere omroepen al overweldigende aandacht voor is. Enkel in Hart van Nederland zal er wat aandacht zijn voor actuele zaken. SBS wist ondanks het gebrek aan politiek de afgelopen dagen juist veel kijkers te trekken.


Hoge kijkcijfers SBS voetbal en dokter Tinus
SBS wist de afgelopen dagen veel kijkers naar haar zender te trekken zoals woensdagavond met de serie. Dokter Tinus met acteur Thom Hoffman. SBS scoorde daarmee ruim 1,1 miljoen kijkers. Tijdens de WK voetbalinterland Nederland-Turkije scoorde SBS 6 vrijdagavond 1,8 miljoen kijkers. SBS heeft op de verkiezingsavond van woensdag 12 september ook geen speciale avond gepland, maar zal dan om 20.30 uur de derde aflevering van Dokter Tinus uitzenden.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
 

wased

Banned
Messages
1,442
Last Night of the Proms in 3D op BBC

Het Proms seizoen bij de BBC is dit jaar grotendeels ondergesneeuwd door de Olympische Spelen. Zaterdag is de Last Night of the Proms er in HD en 3D.

The Last Night of the Proms wordt in twee delen uitgezonden. Het eerste deel is te zien op BBC Two en het tweede deel op BBC One. Beide delen zijn ook in HD te zien en wel deel 1 op BBC HD en deel 2 op BBC One HD. Het tweede deel wordt op BBC HD in 3D format uitgezonden.


3D telt nog altijd voor BBC
De BBC investeert ook dit keer weer in een mooie 3D registratie. Acht speciale 3D camera’s moeten de kijker thuis het gevoel geven zich in de beste stoelen van de concertzaal te bevinden. Er zijn camera posities vóór de dirigent en er is een camera die 180 graden kan draaien midden in het orkest .


Muzikaal hoogtepunt BBC
Het grootste muziekfeest van het jaar kent twee speciale gasten. De Schotse Nicola Benedetti werd bekend in 2004 als BBC Young Musician of the Year en behoort intussen tot de meest innovatieve en creatieve Britse jonge violisten. De tweede gast is Joseph Calleja, de tenor uit Malta die met de gratie en elegantie zingt van een vergane tijd. Last Night of the Proms is zaterdagavond te zien om 20.30 uur op BBC Two en BBC HD en het tweede deel vanaf 22.15 uur op BBC One HD en BBC HD in 3D.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
 

wased

Banned
Messages
1,442
SES in meer Europese huishoudens


Het aantal Europese huishoudens dat naar één of meer tv- en radiokanalen via de Astra-satellieten van het Luxemburgse satellietbedrijf SES kijkt of luistert, stijgt nog steeds. Dat heeft SES op haar jaarlijkse IBC-persconferentie bekendgemaakt.

In de berekening wordt niet alleen uitgegaan van Europese huishoudens die televisie direct via de satelliet kijken. Ook kabel-, glasvezel- en ether-aanbieders die voor verspreiding via het eigen netwerk satelliet voor één of meer kanalen als aanvoersignaal gebruiken zijn in de berekening meegenomen.

Tachtig procent HD-kanalen
Tachtig procent van de HD-kanalen die door tv-aanbieders in Europa aangeboden worden, hebben als aanvoersignaal één van de Astra-satellieten van SES die in Europa actief zijn. De belangrijkste Astra-satellietposities zijn de Astra1 (19,2 graden oost), Astra2 (28,2 graden oost) en Astra3 (23,5 graden oost). In 73 procent van het aantal Europese DTH-huishoudens komt de Astra-satelliet van pas. In totaal kijkt 57 procent van alle Europese huishoudens op één of andere manier naar tv- en radiozenders die van één van de Astra-satelliet afkomstig is.


Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
HEVC bepaalt toekomst Ultra HD


De verdere ontwikkeling van de nieuwe compressietechniek HEVC – ook wel H.265 genoemd – bepaalt in grote mate de toekomst van Ultra HD in de huiskamer.

Met HEVC bespaart men de helft aan bandbreedte ten opzichte van de nu bij MPEG4 gebruikte H.264 compressietechniek. Toch zitten er veel haken en ogen aan het toekomstig gebruik van HEVC. Diverse partijen rollen nu al juridisch over elkaar heen. Daarbij spelen patenten een belangrijke rol.

Ultra HD vanaf 2015
Satellietbedrijf SES verwacht dat in 2015 de eerste Ultra HD-zender start. Een jaar later wordt een groter aantal Ultra HD-zenders verwacht. Hierbij speelt – net als bij de uitrol van HDTV – een sportevenement een belangrijke rol. In 2016 worden namelijk de Olympische Zomerspelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro gehouden.


Bandbreedte belangrijk
Om Ultra HD in 4K kwaliteit aan te bieden is veel bandbreedte nodig. In MPEG2 kost één Ultra HD-zender al gauw 80 Mbit/s aan bandbreedte. Bij het nu gebruikte MPEG4 in combinatie met H.264 wordt dit al bijna gehalveerd. SES verspreidt tijdens de IBC 2012 broadcastbeurs op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost een Ultra HD-kanaal dat van 50 Mbit/s bandbreedte gebruik maakt. Als men in de toekomst de HEVC-techniek kan gebruiken dan wordt dit 20 Mbit/s teruggebracht. Dat is ongeveer dezelfde bandbreedte als een HD-kanaal verbruikte bij de start van HDTV.


Nog geen standaard
Het is voor de komst van het eerste commerciële Ultra HD-kanaal – dat SES dus in 2015 verwacht – belangrijk dat er op korte termijn door marktpartijen een standaard voor de nieuwe HEVC-techniek wordt vastgesteld. Alleen wanneer de specificaties voor HEVC vaststaan, kunnen de volgende stappen worden gezet.


Geschreven door: Jarco Kriek
 
Top