SAT NEWS

wased

Banned
Messages
1,442
HD-kanalen eerst bij UPC Horizon


De nieuwe Horizon mediabox van UPC wordt vanaf 10 september bij de eerste klant in huis door een monteur geïnstalleerd. Bij de ontwikkeling zegt UPC goed naar haar klanten geluisterd te hebben. Dat wordt goed zichtbaar bij de HD-kanalen.

Het is al heel lang een wens van de HD-kijker bij UPC dat de tien belangrijkste HD-kanalen van de publieke en commerciële omroepen voorin de zenderlijst wordt geplaatst. Op dit moment moet men voor het bekijken van deze kanalen de voorkeuzeposities 71 tot en met 80 selecteren. Bij de Horizon mediabox worden de HD-kanalen van de publieke omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting via de eerste tien voorkeuzeposities weergegeven.

Eigen indeling zenderlijst
Er komt echter geen mogelijkheid om de zenderlijst naar eigen inzicht te bewerken. De door UPC gemaakte indeling blijft leidend. Wel kan men via de favorietenlijst een eigen voorkeurszenderlijst maken. Maar op deze te gebruiken dient men wel extra handelingen via de afstandsbediening te maken.


Geen radioscherm
Er komt ook een einde aan de radio-modus bij de Horizon mediabox. Wie op dit moment bij UPC naar digitale radio wil luisteren, moet eerst naar het radioscherm navigeren. Bij de Horizon mediabox wordt digitale radio nu standaard onderdeel van het zenderaanbod. De radiozenders worden in de zenderlijst vanaf voorkeurspositie 800 weergegeven. Wie bijvoorbeeld van Nederland 1 naar Radio 1 wil zappen kan direct via de afstandsbediening 801 indrukken om het geluid van Radio 1 te horen. Met deze vernieuwing wil UPC digitale radio onder haar abonnees meer profileren.


Geschreven door: Jarco Kriek / Jan Hein Visser
 

wased

Banned
Messages
1,442
Mogelijk geen nieuwe coach in The Voice 4

Trijntje Oosterhuis is voorlopig mogelijk de laatste toevoeging aan het panel van coaches in The Voice of Holland. Dat zegt producent John de Mol op 100%NL. In tegenstelling tot het tweede en derde seizoen, overweegt De Mol het panel voor seizoen vier in tact te laten. “Als je iemand vervangt, moet je die vervangen door iemand van gelijk niveau. Die liggen natuurlijk niet voor het oprapen in Nederland. Het zou best kunnen dat we met deze ploeg, als ze dat zelf willen, volgend jaar doorgaan.”

Toch fris je het format wel op met een nieuwe coach. “We hebben dit seizoen één coach vervangen. Toen we dat bekendmaakten, dacht iedereen dat we helemaal gek geworden waren. Nu zie je dat een nieuwe coach sowieso een nieuwe impuls geeft aan het programma.”

Oosterhuis is de nieuwste aanwinst. “Trijntje is een van de beste zangeressen van Nederland, maar als coach is ze nieuw. In die hoedanigheid is dat een hele leuke tegenstrijdigheid. Dat levert altijd hele leuke televisie op.”

Ze levert bovendien nieuw talent op. “Met de komst van Trijntje is er ook weer talent dat uit hun schulp kruipt en uiteindelijk toch besluit aan dit programma mee te doen.”
 

wased

Banned
Messages
1,442
Reinout wil alleen Eyeworks-producties presenteren

Reinout Oerlemans wil alleen tv-shows presenteren die hij zelf produceert. Dat vertelt de tv-maker in Mikro Gids. Oerlemans presenteert nu Strictly Come Dancing voor de AVRO, maar hij had ‘nee’ gezegd als zijn bedrijf Eyeworks niet de producent was. “Nee, maar dat komt omdat ik weet dat we met Eyeworks heel goed groot entertainment kunnen maken. Dat hebben we een paar jaar terug bewezen met Op Zoek Naar Evita. Dan ga ik niet als presentator met een andere partij werken.“

Hij laat zijn bedrijf niet in de steek. “Ik wil het met mijn eigen mensen doen, want ik ben niet het type presentator dat de vloer op komt en zegt: ‘Oké, vertel me maar wat ik mag oplezen.’ Ik wil de touwtjes in handen hebben.”

Met Strictly Come Dancing maakte Oerlemans zijn tv-comeback als presentator. “Vorig jaar december werd ik hiervoor gevraagd door Peter Lubbers, de mediadirecteur van de AVRO. Ik was zeer vereerd. Ik gaf Lubbers niet direct antwoord, maar vroeg een maand bedenktijd. Ik heb er tussentijds veel over gesproken met het thuisfront en collega’s Joop van den Ende heb ik ook nog gebeld voor advies.”

Uiteindelijk zei Oerlemans dus ‘ja’. “Het gekke was dat ik er eerder helemaal niet mee bezig was om weer programma’s te presenteren, maar het leek me erg spannend.“
 

wased

Banned
Messages
1,442
Glasvezel niet beter dan kabel


De Consumentenbond haalt een dikke streep door de gedachte dat tv- en internetdiensten via glasvezel van een betere kwaliteit dan de kabel zijn. Dat stelt de consumentenorganisatie in haar Digitaalgids.

De eindconclusie van een vergelijkende test tussen de infrastructuren glasvezel, kabel en ADSL wijst volgens de Consumentenbond uit dat glasvezel en kabel gelijkwaardig zijn met beide voor- en nadelen. In veel gevallen wordt de bij het abonnement beloofde snelheden van de internetverbinding niet altijd gehaald. De Consumentenbond stelt dat abonnementen van KPN en XMS onder het gemiddelde scoren. Voordeel van glasvezel is wel dat abonnementen met hogere – en vaak symmetrische – worden aangeboden. Dat is volgens de Consumentenbond vooral een pluspunt bij het uploaden van bestanden.

Glasvezeltelevisie niet superieur
Digitale televisie – inclusief HD – via de glasvezel is evenmin superieur. Het is gelijkwaardig met kabel of satelliet. Daarbij relativeert ook de claim van menig glasvezelaanbieder dat de glasvezelabonnee klaar voor de toekomst is. De Consumentenbond zegt ook veel klachten over glasvezelaanbieders te ontvangen. Daarbij gaat het vooral om verkopers die rechtstreeks aan de deur abonnementen willen verkopen. Al eerder waren er onder meer in Veendam wildwest taferelen rond dit soort deurverkoop waarneembaar.


Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
UPC verwacht weinig storingen Horizon box

UPC gaat uit van een uitrol zonder al te grote technische problemen van de Horizonbox. Deze is vrijdag in het filminstituut Eye in Amsterdam een de pers en relaties van UPC gepresenteerd.

In een presentatie waarvoor Froukje de Both werd ingehuurd om uit te leggen hoe zij er al haar mobiele apparatuur op kan aansluiten, werden de voordelen van de nieuwe box gepresenteerd. UPC staat er om bekend dat er in het verleden met veel decoders de nodige problemen waren, maar gaat er van uit dat het bij de Horizon box allemaal goed zal gaan.


Horizon uitgebreid getest
Medewerkers van UPC lichtten toe dat de Horizonbox zeer uitvoerig is getest, bijvoorbeeld met lange coaxkabels ertussen. Ook zijn de maar liefst zes tuners in de Horizonbox minder gevoelig voor eventuele storing bij zwakke signalen. Veel van de huidige generatie mediaboxen kunnen niet zo goed met zwakke signalen omgaan, zoals die via bepaalde frequenties worden uitgezonden. Bovendien wordt bij iedereen die de box aanschaft, deze door een monteur aangesloten. Het euvel dat veel decoders, zoals de bekende mediaboxen, oververhit raakten lijkt bij voorbaat uitgesloten, zo kon de redactie van Totaal TV zelf al ondervinden. Desondanks valt niet uit te sluiten dat zoals op ieder digitaal apparaat toch bugs optreden die dan weer moeten worden opgelost.


Geen probleem waar aansluiting zit
Ook maakt het volgens UPC weinig uit of de aansluiting op het kabelnet bijvoorbeeld in de meterkast thuis binnenkomt, of via een andere plek in huis. Er zijn voldoende technische alternatieven om de Horizonbox goed te laten werken, ook al zit er extra bekabeling tussen. De box hoeft dus niet in een meterkast te worden gezet. Kern van de Horizonbox is daarbij dat er via de box via IP verbindingen overal in huis kan worden gekeken, met andere woorden is één aansluiting met een krachtig genoeg kabelsignaal al afdoende. Ook het aparte internet en telefonie modem wordt in principe overbodig voor wie de Horizonbox laat installeren.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
 

wased

Banned
Messages
1,442
Tachtig kanalen op tweede scherm UPC


Er zijn bij UPC vanaf maandag 10 september tot tachtig kanalen op het tweede scherm bij te bekijken. Dat is vandaag bij de presentatie van de Horizon mediabox aangekondigd.

Het aantal tv-kanalen dat men via laptop, PC, iPad of iPhone kan bekijken is afhankelijk van de afgenomen zenderpakketten. In totaal gaat UPC tachtig zenders via het tweede scherm aanbieden. Deze zenders zijn voor iedere UPC-klant die digitale televisie in combinatie met internet bij het bedrijf afneemt. Het tv-kijken op het tweede scherm is een gratis dienst van UPC. De apps voor de iPhone en iPad zijn vanaf 10 september gratis in de Apple appstore verkrijgbaar.

Geen Horizon mediabox nodig
Voor het gebruik van het tweede scherm is geen Horizon mediabox verplicht. Ook abonnees met andere mediaboxen kunnen van de tweede scherm-dienst gebruik maken. Marc Giesbers – directeur marketing en content – heeft dit aan Totaal TV bevestigd. UPC-klanten moeten zich met de persoonlijke gegevens inloggen en kunnen dan via een UPC-internetverbinding van live tv kijken op het tweede scherm gebruik maken. Dit kan ook via UPC-internetverbinding buiten het eigen huis.


Alle kanalen op tweede scherm
UPC is in één klap in Nederland de tv-aanbieder met de meeste kanalen op het tweede scherm. Desondanks wil UPC de dienstverlening op het tweede scherm uitbreiden. Het doel daarbij is om op termijn op het kabelnetwerk van UPC doorgegeven tv-kanalen ook op het tweede scherm te gaan aanbieden.


Later Android

Op een later tijdstip brengt UPC apps uit voor smartphones en tablets die werken op het Android besturingssyteem.

Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
Ultra HD via Astra3-satelliet


Het eerste Ultra HD-kanaal is in Europa via de satelliet te ontvangen. Speciaal voor de IBC broadcastbeurs heeft satellietbedrijf SES dit testkanaal in de lucht gebracht.

Op de stand van SES kunnen bezoekers van de IBC beurs in Amsterdam naar het live satellietsignaal kijken. SES werkt hierbij samen met de Japanse fabrikant Sony. Op de SES stand is prominent een Sony Bravia 4K televisie met een schermdoorsnede van 84 inch aanwezig. Dit scherm heeft een pixelresolutie van 3840 x 2160.

Quad Full HD
Ultra HD wordt afgekort ook UHDTV genoemd. Er bestaan twee varianten: 4K en 8K. Binnen enkele jaren worden de eerste Ultra HD-zenders in de 4K-variant in de wereld verwacht. 8K neemt nog te veel bandbreedte voor broadcastdoeleinden in beslag.


Volledige transponder
SES verzorgt de uplink van het Ultra HD testkanaal vanuit het Luxemburgse hoofdkwartier in Betzdorf. Voor de verspreiding van dit hoogkwalitatieve beeld wordt één volledige transponder met een bandbreedte van 50 Mbit/s gebruikt. Er wordt in MPEG4 in de H.264 standaard uitgezonden.


Geschreven door: Jarco Kriek
 

wased

Banned
Messages
1,442
ICT-Stemwijzer 2012: het 'vrije' internet

Op woensdag 12 september zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Webwereld dook in de programma's. Dit keer over netneutraliteit, blokkades en censuur. En zelfs over gratis wifi in de trein.

Een van de belangrijkste wapenfeiten in dit veld van de afgelopen jaren is het omarmen van een strikte netneutraliteit: providers mogen geen websites of IP-verkeer discrimineren. Dit is onderdeel van de nieuwe telecomwet, vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen, dit jaar door de Senaat.

Ondanks de definitieve status van de wet, is het nog steeds een verkiezingsthema. Zo melden verschillende partijen, zoals PvdA, PVV, D66, SP en GroenLinks dat netneutraliteit "hoog in het vaandel staat" en streng gehandhaafd moet worden.

Christenpartijen tegen netneutraliteit
CDA, SGP en CU zijn tegen afgedwongen netneutraliteit. CDA zegt het omfloerst: "De overheid dient op het gebruik van internet geen directe invloed (blokkeren, filteren) uit te oefenen, maar zich juist richten op het informeren over en het stimuleren van veilig internetgebruik."

De SGP en CU zijn expliciet tegen netneutraliteit in de huidige vorm. Zo schrijft de CU: "Internetfiltering door providers, zoals Kliksafe, moet mogelijk blijven. Hierdoor kunnen kwalijke internetpraktijken afgeschermd worden, onder andere in het belang van kinderen."

De SGP wijst er voorts op om bedacht te zijn voor radicalisering van moslims. "Bijzondere aandacht gaat uit naar de rol van het internet hierin."

De PvdA wil juist Nederlandse bedrijven stimuleren om software te ontwikkelen, die gebruikers beschermt tegen censuur en blokkades.

Bijna alle partijen melden trots dat ze tegen ACTA zijn, en dat reeds met een Kamermeerderheid hebben afgeschoten met een motie.

Tegen blokkade Pirate Bay
Sowieso zijn gedwongen webblokkades zonder rechterlijke toetsing taboe, zo stellen de meeste partijen. Daarmee zou een blokkade van bijvoorbeeld The Pirate Bay niet worden voorkomen, daar heeft de rechter zich immers over uitgesproken. Toch willen alle grote partijen, CDA en CU uitgezonderd, deze rechterlijke uitspraak ongedaan maken.

GroenLinks is het meest gedetailleerd over internetvrijheid, en wil ook regels voor Facebook, Twitter en Hyves: "Sociale netwerken morgen alleen informatie verwijderen op grond van transparantie en consequent toegepaste criteria. Registratie bij internetdiensten onder een pseudoniem moet mogelijk blijven.

Wifi in de trein
Ook de "bereikbaarheid" wordt door partijen aangehaald, deze is "cruciaal voor onze economie", aldus de PvdA. De partij vindt dan ook bijvoorbeeld dat "de trein standaard uitgerust moet zijn met een toilet en internetverbinding."

Of deze verbinding gratis is, laat de PvdA in het midden. GroenLinks en D66 zijn explicieter: wifi in de trein moet gratis blijven.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Samsung: Apple's multitouch handiger dan Android

Samsung stelt voor de Haagse rechter dat multitouch in Android ingewikkelder is voor app developers dan in Apple's gepatenteerde systeem. Android maakt dus geen inbreuk.

Ruim een jaar na het kort geding staan Apple en Samsung weer tegenover elkaar voor de rechtbank Den Haag. Dit keer in een grondige bodemprocedure over één Apple patent op het managen (toelaten of negeren) van aanrakingen op verschillende elementen van een user interface.

EU-breed Galaxy verbod
Apple eist niet alleen een verkoopverbod op alle Galaxy-apparaten, maar ook het terughalen van de toestellen bij distributeurs en resellers. Mogelijk kan dit Europabrede consequenties hebben voor Samsung, omdat zijn Europese distributietak is gevestigd in Nederland en ook aangeklaagd.

De advocaten doken in de zitting vandaag direct de diepte in. Het patent in kwestie EP 2098948, beschrijft hoe je ongewenste aanrakingen op een touchscreen kunt voorkomen door elke "view" (een UI-element zoals een knop) exclusiviteit te geven met een flag, zodat aanrakingen op andere views worden genegeerd.

Android werkt anders, ingewikkelder
Android 2.3 en hoger heeft een vergelijkbaar systeem, dat echter hiërarchisch is en alleen werkt op een groep van views of een hele window, maar niet direct op een view, zoals het patent expliciet voorschrijft.

Om aan te tonen dat Android echt anders werkt, en dus geen inbreuk maakt, betoogde Samsung ook dat de hiërarchische methode in Android feitelijk meer werk betekent voor app developers. Bij Apple's gepatenteerde systeem wordt al veel selectiewerk voor (on)gewenste aanrakingen afgevangen op OS-niveau.

Apple: Android "equivalent" aan patent
Apple stelt dat de verschillen vooral semantisch zijn, want het resultaat is hetzelfde: in Android kun je desgewenst ook een view exclusiviteit geven door een window maar één view te geven. Onder meer de Gmail-app in Android werkt met deze "inbreukmakende" constructie, aldus de advocaten van Apple. Ook wordt in Android precies hetzelfde doel bereikt als EP 948 claimt: door het negeren van ongewenste aanrakingen wordt de cpu ontlast en de user interface logisch en consistent.

Samsung stelt ook nog dat het patent ongeldig is, omdat het systeem triviaal is en er allerhande andere, eerdere voorbeelden zijn, zogeheten prior art. Samsung wees bijvoorbeeld op de DiamondTouch uit 2001, een schermtechnologie die de input van verschillende gebruikers tegelijk (dus een soort multitouch) regelt.

Apple staat op verlies
Apple's kansen op succes lijken klein. Vorig jaar oordeelde de Haagse kortgedingrechter al dat Samsung (en dus feitelijk Android) geen inbreuk maakt. Meer recentelijk brandde een Britse rechter ook het patent zelf af in een zaak van Apple tegen HTC. Het octrooi is ongeldig, want beschrijft triviale technologie voor het softwarematig selectief interpreteren van user input , al jaren gemeengoed, oordeelde judge Floyd.

Afgelopen juli zette Apple hetzelfde patent in tegen Samsung én Motorola in Duitsland. Dat vonnis wordt 21 september verwacht. Zelfs patentblogger Florian Müller, doorgaans zeer kritisch over vermeende inbreuken van Android, schat de kans op succes voor Apple op slechts 20 procent.

Meer zaken op de rol
De Haagse rechtbank beloofde het Duitse vonnis goed te gaan lezen, maar het zal uiteindelijk zelf een afweging maken. Op 24 oktober is de uitspraak.

Voor die tijd is er alweer een nieuwe zaak in Den Haag tussen de kemphanen over een patent op het scrollen door een fotogallerij. Daarop maakte ten minste Android 2.3 wel inbreuk, oordeelde de rechter vorig jaar in kort geding. Samsung omzeilde de inbreuk echter met een eenvoudige update.

Klinkende Apple overwinning in VS
Uiteraard behaalde Apple onlangs wel een gigantische overwinning op Samsung in de VS. Die zaak staat echter, juridisch gezien, volledig los van de procedures in Europa. Ze zijn allemaal onderdeel van een wereldwijde patentoorlog tussen de techtitanen, die in meer dan tien landen wordt uitgevochten.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Ruud Gullit naar Studio Voetbal

Ruud Gullit gaat naar de NOS. De ex-voetballer schuift dit nieuwe seizoen een aantal keer aan als tafelgenoot van Jack van Gelder in het programma Studio Voetbal. Dat heeft de omroep vrijdag laten weten. Gullit was tijdens het afgelopen EK Voetbal al vaker te gast in Studio Sportzomer en de samenwerking beviel volgens de NOS zo goed dat deze nu een vervolg krijgt. “Ik zie er naar uit hem dit seizoen vaker te gast te hebben in Studio Voetbal“, zo laat Van Gelder in een reactie weten.

Van Gelder prijst de kwaliteiten van Gullit. “Afgelopen zomer heeft Gullit met zijn aansprekende persoonlijkheid en scherpe analyses al bewezen een waardevolle aanvulling te zijn aan onze ‘voetbaltafel’.”

Gullit zat ook aan tafel tijdens de allereerste uitzending van Studio Voetbal, inmiddels tien jaar geleden.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Geen politieke debatten op SBS 6SBS 6 is niet van plan om in haar programmering ook maar enige ruimte te maken voor politiek debat. Dat heeft de zender laten weten aan Volkskrant.nl. De commerciële concurrent RTL 4 bracht twee grote debatten op prime time, maar SBS ziet dat niet zitten. “Er wordt al overweldigend veel aandacht besteed aan de verkiezingen. SBS heeft dan ook voor gekozen om buiten Hart van Nederland geen aandacht aan het politieke debat te besteden“, licht een woordvoerster toe.

Hart van Nederland doet op haar eigen manier verslag van alle beslommeringen in Den Haag. “We hebben onlangs enkele lijsttrekkers geportretteerd, ook van de kleinere nieuwe partijen.”

Kleinere, nieuwe partijen klagen over een gebrek aan media-aandacht. “Een aparte uitzending met een debat voor de nieuwe partijen behoorde niet tot de programmatische mogelijkheden“, laat de NOS daarover weten.

RTL heeft twee debatten uitgezonden en laat het daarbij. “Ik kan me absoluut voorstellen dat de nieuwe partijen ook aan bod willen komen, maar ook wij moeten keuzes maken. We hebben beperkte plek voor dergelijke debatten.”

De Tweede Kamerverkiezingen zijn volgende week woensdag.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Google smeedt plannen voor afwijkende webprijzen

De prijzen op webshops kunnen voor de ene consument lager uitvallen dan voor de ander, dankzij een plan van Google. Het bedrijf heeft een patent op een systeem om dynamische prijzen te hanteren.

Google heeft een patent toegewezen gekregen op het toewijzen van dynamische prijzen. Met de techniek kan een koper een andere prijs worden voorgeschoteld op basis van zijn profiel. Zo kunnen zuinige mensen een scherper aanbod krijgen dan mensen met uitbundiger koopgedrag om ze op die manier over te halen tot de koop over te gaan.

Andere prijs voorgerekend
Engadget meldt dat het patent om een algoritme draait dat iemands koopgedrag bepaalt. Met dit profiel wordt er een andere prijs voorgerekend. Het systeem kijkt ook naar de inhoud van bijvoorbeeld de aangeboden film om zo te kijken of het gezien de interesse van de gebruiker zinvol is om een lagere prijs te bieden.

"Misschien huren of kopen gebruikers bijvoorbeeld sneller een film opnieuw met een complex thema dan een slapstick comedy", staat te lezen in het patent. Het voorgestelde systeem kijkt ook naar eerdere aankopen en de interesses van gebruikers op sociale netwerken om tot een mooie prijs te komen.

Bestaan prijsafspraken
In de VS wordt software ingezet om dynamische prijzen in te zetten op webshops. Het is niet bekend of dit in Nederland ook gebeurt. De consumentenbond deed vorig jaar onderzoek naar de constant veranderende prijzen van vliegtickets, waardoor prijzen voor sommige mensen hoger uitvallen dan voor anderen.

In de Consumentengids van juni 2011 (PDF) concludeerden de onderzoekers dat een wereldwijd reserveringssysteem zorgt voor prijzen die per uur kunnen verschillen. Er is geen bewijs gevonden dat er gebruikersprofielen worden aangemaakt om persoonlijke aanbiedingen te kunnen doen.

Volgens de wet Oneerlijke Handelspraktijken is het misleidend is om het bestaan van een specifiek prijsvoordeel achter te houden. Zo kan een webwinkel geen hogere prijs hanteren voor een product dat op een andere pagina in de aanbieding is.

Webwinkel is online marktkraam
Woordvoerder Saskia Bierling van de Consumentenautoriteit, die namens het ministerie van Economische Zaken waakt over consumentenrechten, stelt dat het volgens de Prijzenwet de klant duidelijk moet zijn welke prijs betaald moet worden voordat de daadwerkelijke aankoopbeslissing wordt genomen. Maar dat betekent niet dat het verboden is om verschillende klanten andere prijzen aan te bieden.

"Een consument moet begrijpen wat de prijs is en hoe deze tot stand komt", vertelde Bierling onlangs aan Webwereld. "Stel, je staat op de markt en een verkoper zegt 'nou mevrouwtje, voor u kost dit 3 euro'. Dan weet je dat een andere klant misschien 5 euro betaalt. Vervolgens is op dat moment voor mij de keus of ik het aanbod wel of niet accepteer." Volgens de consumentenautoriteit moet de prijzenwet het hanteren van verschillende prijzen in principe niet in de weg staan.
 

wased

Banned
Messages
1,442
Wikipedia-oprichter dreigt met versleutelen dataverkeer

Oprichter Jimmy Wales dreigt het verkeer tussen 'zijn' Wikipedia en Groot-Brittannië te versleutelen als een wet wordt aangenomen die ISP's verplicht het internetgebruik van burgers op te slaan.

De Britse regering heeft een wetsvoorstel gemaakt waarin ISP's de verplichting krijgen elke website die hun klanten bezoeken voor een jaar lang op te slaan. Niet alleen de websites maar ook elke losse webpagina moet een jaar lang opgeslagen blijven. Bij Wales komt daardoor de stoom uit de oren.

"Als we merken dat Britse IPS's het mandaat krijgen om elke losse webpagina die je leest op Wikipedia op te slaan, weet ik zeker dat we direct een standaard versleuteling zullen aanbrengen in alle communicatie met de UK", zei Wales tegen leden van het Britse parlement volgens de Huffinton Post. Dergelijke versleuteling zou simpel geïmplementeerd kunnen worden.

'Niet verwacht van Westerse democratie'
Het wetsvoorstel, geheten de Communications Data Bill, is volgens Wales te bizar voor woorden. "Een dergelijke dataretentiewet is niet bepaald iets dat ik had verwacht van een westerse democratie. Het is iets dat ik had verwacht van de Iraniërs of de Chinezen."

Wales verwacht dat er meer sites overgaan tot standaard encryptie als de Britse wet doorgaat. The Guardian meldt dat ook internetbedrijven als Vodafone en Virgin bezwaren tegen de wet hebben, voornamelijk vanwege de kosten waardoor zij een achterstand op de concurrentie krijgen.

Bang voor profielendatabase
De London Internet Exchange (Linx) is zelfs bang voor profiling, het maken van profielen van burgers door de overheid of bedrijven die gebaseerd is op de pagina's die mensen bekijken op het internet. Een kwaadwillende zou eventueel toegang kunnen krijgen tot zo'n database, wat weer "een serieuze bedreiging oplevert voor de nationale veiligheid."
 

wased

Banned
Messages
1,442
UPC heeft de nieuwe Horizon mediabox gepresenteerd en stelt deze direct voor nieuwe en bestaande klanten beschikbaar. UPC wil met de Horizon mediabox het kijkplezier op diverse schermen in huis voor haar klanten verbeteren.

De Horizon mediabox fungeert als mediagateway waarmee veel meer mogelijk is dan alleen televisie kijken. Met de Horizon mediabox is het mogelijk om tv-programma’s te kijken via tablet, smartphone en computer. Daarnaast zijn de opnamemogelijkheden veel uitgebreider dan bij de huidige generatie mediaboxen. De Horizon mediabox beschikt over zes tuners en kan vier programma’s van verschillende tv-kanalen gelijktijdig opnemen.
80 tv-zenders op tweede scherm
De Horizon mediabox beschikt over overzichtelijke gebruikersmenu’s met een 3D look and feel. Belangrijk zijn de tweede scherm mogelijkheden van de Horizon mediabox. Men kan via tablet, smartphone en laptop live naar tachtig tv-kanalen kijken. Ook zijn video on demand en uitgesteld kijken-diensten op het tweede scherm beschikbaar. UPC is met tachtig tv-kanalen die live bekeken kunnen worden direct koploper ten opzichte van andere tv-aanbieders in Nederland.

Lang op Horizon gewacht
Robert Dunn – managing director van UPC – stelt dat UPC-klanten echt lang hebben moeten wachten op de Horizon mediabox: " In diverse onderzoeken gaven klanten aan dat ze een eenvoudige en mooiere interface wilden, apps voor de tv en tv kijken op alle schermen in huis. Daarbij is Horizon geavanceerd maar makkelijk, persoonlijk en gericht tv-kijken.”

Direct beschikbaar
De Horizon mediabox is per direct voor bestaande en nieuwe klanten beschikbaar. UPC gaat de Horizon box gefaseerd uitleveren.

Meer informatie volgt later.
 

wased

Banned
Messages
1,442
De UPC Horizon is een mediabox met ingebouwd internetmodem waarmee je online tv kunt kijken op een HD TV of via apps voor de iPhone en iPad. Via Horizon krijgt de kijker toegang krijgt tot alle vormen van tv-, internet- en persoonlijke content op alle schermen in en om het huis. Daarnaast maakt Horizon tv-kijken volgens UPC heel persoonlijk en gebruiksvriendelijk. De kijker krijgt, indien gewenst, op basis van zijn persoonlijke kijkvoorkeuren tv-tips, en er zijn diverse zoekfuncties beschikbaar voor het zoeken naar programma’s, films en series. De Horizon-productlijn is vanaf vandaag verkrijgbaar bij UPC in Nederland en zal daarna gefaseerd in andere Europese markten waar moederorganisatie Liberty Global actief is, op de markt komen.Een belangrijk onderdeel van de Horizon-productlijn vormt de Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR (digitale video recorder). Deze geavanceerde mediabox van Horizon fungeert als ‘multimedia gateway’ voor in huis waarmee veel meer mogelijk is dan alleen gewoon tv-kijken. Alle digitale media zoals tv-programma’s (zowel live als opgenomen), films, series en uitgesteld tv-kijken via UPC On Demand, persoonlijke foto’s, video’s en muziek zijn dankzij deze mediabox namelijk draadloos beschikbaar op ieder scherm in en om het huis. In de mediabox zijn daarnaast een draadloos internetmodem voor supersnel internet via de kabel, en een telefonie-aansluiting geïntegreerd. Op deze manier is het voor UPC-klanten nu nog eenvoudiger om televisie, internet en telefonie via deze alles-in-één oplossing te gebruiken. De mediabox heeft maar liefst 6 TV-tuners aan boord, waarmee het onder meer mogelijk is om tot 4 tv-programma’s tegelijk op te nemen. Met de ingebouwde DVR is het mogelijk om circa 100 uur tv-programma’s op te nemen op de interne harddisk van 500GB.

Overzichtelijke gebruikersmenuDe Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR gebruikt menu’s met een ‘3D look & feel’ en picture-in-picture om navigeren simpel en snel te maken. Zoek- en aanbevelings-functies helpen klanten de door hun gewenste content te vinden. Het maakt daarbij niet uit of dat persoonlijke foto’s, muziek of video’s zijn, films en series op UPC On Demand, of reguliere tv-programma’s. Kijkers kunnen met een uitgebreide zoekfunctie zoeken op trefwoord, genre, acteur of welke zoekterm ook. Zo vinden zij uit duizenden programma’s toch snel datgene wat zij zoeken.

Second screen en thuisnetwerk

Met Horizon is het mogelijk om een tablet te gebruiken als afstandsbediening voor de mediabox, door de tv-gids te bladeren en tot 80 tv-zenders rechtstreeks op de tablet te bekijken. Ook kan via de tablet naar programma’s, series en films worden gekeken van UPC On Demand. De gratis Horizon TV Remote app die dit alles mogelijk maakt, is vanaf de tweede helft van september beschikbaar voor de iPad 2 en de nieuwe iPad. Daarnaast kunnen gebruikers hun persoonlijke media zoals video, foto’s en muziek die op computers, tablets of smartphones staat die verbonden zijn met het thuisnetwerk, eenvoudig draadloos via hun tv-scherm bekijken of beluisteren.

Persoonlijke kijktips

De Horizon mediabox geeft op basis van kijkvoorkeuren persoonlijke kijktips uit een breed aanbod van programma’s die nu of in de toekomst op tv zijn, die eerder werden uitgezonden, of die via UPC On Demand beschikbaar zijn. Hiermee wordt het voor de kijker een stuk eenvoudiger om een keuze te maken uit het enorme tv-aanbod. Om deze persoonlijke kijktips te ontvangen, moet de kijker vooraf toestemming verlenen. Indien dit niet gewenst is, zullen er generieke kijktips worden aangeboden.

Brengt het web naar tv

De Horizon mediabox biedt tevens een ruime selectie van tv-apps waar klanten aanvullende en aan het tv-programma gerelateerde informatie kunnen raadplegen, zoals tv-apps van Youtube of Wikipedia. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het tv-kijken bijvoorbeeld contact te onderhouden met vrienden via Facebook dankzij een aparte tv-app.

Horizon TV via tablet, smartphone, laptop of computer

Dankzij Horizon is voor alle klanten met digitale tv en internet van UPC, vanaf nu online tv-kijken mogelijk. Deze dienst is onder de noemer Horizon TV zowel via smartphone of tablet beschikbaar (vanaf medio september als gratis app voor iPhone of iPad via de Apple App Store), als via http://horizon.tv voor computer of laptop. De dienst is in en om het huis toegankelijk voor klanten die Digitale TV en Internet van UPC afnemen. Klanten kunnen inloggen op de app of op de website met hun persoonlijke MijnUPC-account. Via de app en de computer of laptop zijn op deze manier tot 80 tv-zenders beschikbaar. Daarnaast kan op deze manier de elektronische programmagids worden geraadpleegd, en kunnen op afstand opnames op de DVR van de Horizon mediabox HD worden gepland. Ook hebben klanten met deze applicatie toegang tot UPC On Demand met meer dan 3500 tv-series en afleveringen en ruim 2000 nieuwe films en filmklassieker. UPC is de eerste aanbieder in Nederland die zoveel tv-kanalen aanbiedt en daarbij het kijken naar programma’s, films en series via On Demand op deze manier mogelijk maakt. Op dit moment is nog niet bekend wanneer Andoid smartphones en tablets worden ondersteund.

Beschikbaarheid Horizon

De Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR is vanaf vandaag beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe UPC-klanten. Voor snelle beslissers is er een speciale introductieaanbieding die tot 27 september geldig is. Klanten kunnen daarbij een Alles-in-1 Horizon TV Pakket verkrijgen dat bestaat uit Horizon TV Standaard met ruim 50 TV-zenders en 10 HD-zenders, de Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR, 60 Mb internet, Bellen, Kabel TV en Radio voor € 54,95 per maand. De eerste 6 maanden betaalt de klant voor dit pakket slechts € 39,50 euro per maand. Voor een vergelijkbaar pakket met 120 Mb internet geldt een extra tarief van €8 per maand. Bovendien zijn bij beide varianten de eerste 6 maanden Film1, het uitgebreide HD-zenderpakket en alle 110 tv-zenders van het Extra-zenderpakket inbegrepen. Vanaf 28 september zullen er enkele andere pakketten en abonnementen beschikbaar zijn. De tarieven daarvan worden later bekend gemaakt.

Partners

Horizon werd ontwikkeld door het moederbedrijf van UPC, Liberty Global¸ samen met een aantal technologiepartners. Samsung heeft de multimedia-gateway gebouwd. Intel leverde de Intel Atom CE Media Processor en *** leverde de middleware en de user interface. N*gr*visi*n tenslotte leverde met NAGRA Media Access het encryptiesysteem. Metrological ontwikkelde de app-technologie.

Bron: UPC
 

wased

Banned
Messages
1,442
Twitter realiseert dit jaar bijna twee keer meer reclameomzet dan Facebook op mobiele dragers. De profielenstie zal, want moet, een inhaalslag maken.

Dit jaar is Twitter het een na grootste bedrijf in Amerika wat mobiele reclameomzet betreft. Enkel Google is groter. Facebook boekt via mobiele dragers de helft van Twitters omzet, ondanks zijn vele malen grotere ambulante gebruikersgroep.

Een onderzoek van eMarketer geeft een beeld van de verhoudingen op de Amerikaanse mobiele reclamemarkt. De cijfers (gecalculeerde verwachtingen) gaan ervan uit dat Facebook zijn achterstand met mobiel vanaf 2013 zal gaan inhalen. Het profielenbedrijf zelf geeft ook aan, dat het nog veel in de exploitatiemodellen van mobiel moet investeren om die trein te laten rollen.

7948214196_3f0e22a36d.jpg


Google is en blijft volgens dit onderzoek de grootste in termen van omzet. In de komende jaren houdt het een stabiel marktaandeel van rond de vijftig procent. De markt an sich zal met een factor 1,5 groeien tot en met 2014. Yahoo en Microsoft lijken geen rol van betekenis te spelen.
 

wased

Banned
Messages
1,442
ING en internetprovider Xs4all slaan de handen ineen om phishing uit te bannen. Het aantal malafide e-mails aan Xs4allklanten is met ruim zeventig procent gedaald.

Zojuist maakte ING bekend, dat het als eerste Nederlandse bank een techniek inzet om phishing te voorkomen. Dat is de praktijk van cybercriminelen om met authentiek ogende e-mails bij consumenten te ‘vissen’ naar inloggegevens van hun internetbank.

Hiervoor zet de bank de DMARC-technologie in. Dat zorgt er als het ware voor dat ING een aan internetproviders vertelt hoe een echte, authentieke e-mail van de bank er uitziet. Xs4all ondersteunt dit systeem en kan dus het onderscheid gaan maken tussen echte ING-mails en malafide post van vissende boeven.

Zes weken geleden zijn de twee bedrijven de eerste technische proeven met DMARC begonnen. ‘Het aantal valse e-mails dat misbruik maakt van het domein ING.nl is gedaald met 71 procent’, aldus de provider in een persbericht.

De directeur Verkoop & Service Internet van ING, Max Nouwen, roept andere providers op zich aan te sluiten op zijn DMARC-systeem. ‘Wij zullen onze ervaringen met anderen delen, omdat dat dit alleen met een structurele, gezamenlijke aanpak van alle banken en internetproviders effectief aangepakt kan worden.’

De Nederlandse Vereniging van Banken voert met tv-commercials al enige tijd campagne om consumenten te wijzen op het bestaan en de gevaren van phishing (video).

Beveiligingsbedrijf RSA schat de schade van deze digitale boevenpraktijken in de eerste helft van 2012 in Nederland zes miljoen euro bedroeg. Volgens de RSA-cijfers worden er maandelijks meer dan dertigduizend aanvallen uitgevoerd.
 

wased

Banned
Messages
1,442
De investeringstak van Deutsche Telekom verandert zijn handelswijze en gaat ook meerderheidsbelangen in internetbedrijven. Die worden dan geïntegreerd in het moederbedrijf.

Een woordvoerder bevestigt aan persbureau Bloomberg dat T-Venture zijn werkwijze verandert om meer vaart in en rendement uit de participaties te krijgen. Dat gaat volgens DT-baas René Obermann nu te langzaam.

T-Venture heeft een budget van 450 miljoen euro, waarvan slechts honderd miljoen daadwerkelijk is geïnvesteerd. Nog eens 240 miljoen ligt op de plank voor minderheidsbelangen en seed en early-stage investeringen. Honderd miljoen is nu gebudgetteerd voor meerderheidsparticipaties.

Obermann wil dat er jaarlijks twintig investeringen worden gedaan in technologie-, media- en e-commercebedrijven. T-Venture heeft reeds belangen in bedrijven als 6Wunderkinder, 9Flats, Cooliris, Dropgifts, myThings, Swyx en Ubiquisys.

Het is de bedoeling dat Deutsche Telekom de bedrijven waar het een meerderheid in heeft, laat managen door de divisie waar het het best bij past (mobiel, tv, entertainment/content, vaste net, m2m).

Deutsche Telekom is niet het enige telecombedrijf dat actief investeert in bedrijven uit ‘de nieuwe economie’. Vodafone Ventures bestaat sinds 2000 en steekt tussen de twee en tien miljoen euro in technologiebedrijven. De Engelsen zijn niet de actiefste investeerders. Ze hebben een klein dozijn participaties en namen in 2012 een belang in twee bedrijven.

Telefónica is een actieve investeerder die vorig jaar zelfs een aparte divisie oprichtte om de nieuwe digitale ontwikkelingen te kunnen absorberen in het reguliere bedrijf. Daarnaast profileert het zich sinds deze week als een actieve venture kapitalist op de Spaanstalige markt. Het telecombedrijf belooft dat het tot en met 2017 ieder jaar 68 miljoen euro zal investeren in zijn fonds Amérigo. Dat zal wereldwijd participaties plegen maar met de nadruk op Latijns-Amerika.

Ook KPN heeft sinds begin 2012 een eigen investeringsfonds. Onder de naam Fastlane Ventures werkt het vanuit Duitsland als venture capitalist in Europa. Vreemd genoeg hadden de initiatiefnemers niet door dat Fastlane Ventures ook de naam is van een voornaam Russisch investeringsbedrijf. KPN’s bedrijf veranderde daarom de naam in Shortcut Ventures.

Shortcut Ventures deed sinds de oprichting twee investeringen: in Yuilop en SumUp. Yuilop is een socialmediachtige applicatie met gratis bellen en sms’en. SumUp is een variant op producten als Square, Payleven en PayPal Here.
 

wased

Banned
Messages
1,442
11 regionale omroepen zenden zaterdag de eerste aflevering uit van de nieuwe crimiserie ‘Gerede Twijfel’. De serie is een co-productie van de regionale omroepen met Omroep Max. Iedere zondag zendt de KRO samen met 7 regionale omroepen het radioprogramma ‘Adres Onbekend’ uit. En eerder deze week ging ook al de serie 'Dat is andere taal' van de NTR bij 9 regionale omroepen van start.

"Je kunt bestuurlijk heel lang praten over samenwerking, maar het is eigenlijk gewoon een kwestie van doen”, zegt Gerard Schuiteman, directeur van ROOS, de koepelorganisatie van regionale publieke omroepen. "Als je vanuit de inhoud kijkt wat je samen kan doen en waar ieder voordeel van heeft, dan liggen er toch snel heel mooie ideeën op tafel."


‘Gerede Twijfel’
Bijvoorbeeld de serie ‘Gerede Twijfel’ die gebaseerd is op het gelijknamige project van Peter van Koppen (hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit van Maastricht) die samen met zijn studenten oude moordzaken opnieuw onderzoekt en hierdoor regelmatig zaken heropend krijgt.


De studenten beperken zich hierbij niet tot de dossiers maar gaan ook zelf actief de regio in om getuigen te spreken en onderzoek te doen op de plaats delict. De serie is vanaf 8 september iedere zaterdagavond bij 11 regionale omroepen te zien vanaf 20.00 uur op elk uur.


‘Adres Onbekend’
Vanaf 1 september is iedere zondag tussen 12.00 en 14.00 uur de regionale versie van het KRO radioprogramma ‘Adres Onbekend’ ook te horen bij Omroep Gelderland, RTV Utrecht, RTV Noord Holland, Omroep West, RTV Drenthe, Omroep Flevoland en Omroep Zeeland.


‘Dat is andere taal’
De serie ‘Dat is andere taal’ wordt door de NTR op maandagavond uitgezonden op Nederland 2 en is daarna ook te zien bij 9 regionale omroepen. De regionale omroepen besteden in hun programma’s breder aandacht aan dialecten en streektalen.


In iedere aflevering staan één bekende Nederlander en één thema centraal. Foppe de Haan spreekt bijvoorbeeld over de trots op zijn moedertaal. De serie wordt ondersteund door de website van de NTR. Op de website is de taaldetector van het Meertensinstituut te vinden die jouw herkomst detecteert. Separaat verschijnt op 10 september het boek ‘Dat is andere taal’ bij de TV serie. [Radio.NL]
 

wased

Banned
Messages
1,442
Harm Edens, Raoul Heertje en Thomas Acda geven vanaf zaterdag (8 september) weer, samen met wisselende gasten, hun satirische kijk op de actualiteit in een nieuw seizoen van ’Dit Was Het Nieuws’. Inmiddels het vierde seizoen bij RTL 4. In de eerste aflevering zijn interviewer Frénk van der Linden en ex-wielrenner Thijs Zonneveld te gast.

Andere gasten in het nieuwe seizoen zijn onder anderen: de ‘Topchefs’ Robert Kranenborg & Julius Jaspers, zanger Guus Meeuwis en presentatrice Dione de Graaff.


De eerste uitzending van ’Dit Was Het Nieuws’ is zaterdag tussen 22.10 en 23.10 uur bij RTL 4. Naar het voorgaande seizoen keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen per aflevering.


Elke aflevering zijn er twee gast panelleden, voor elk vast panellid één. Dit zijn bekende Nederlanders uit de wereld van de literatuur, politiek, sport, media, theater of wetenschap. Hoewel ‘Dit Was Het Nieuws’ de structuur van een quiz heeft, draait het programma vooral om de knap bedachte grappen die betrekking hebben op de actualiteiten. [Radio.NL]
 
Top