OL på DR

Fisk51

VIP
Messages
4,155
OL på DR


drolhold2012-150x150.jpg
DRs OL-værter: Peter Møller, Sisse Fisker, Ulla Essendrop og Kim Bildsøe.
Foto: Agnete Schlichtkrull

DR sender fra det olympiske centrum og er helt tæt på de vigtigste begivenheder. Som den eneste danske medievirksomhed har DR fået studiefaciliteter lige ved atleternes hjemsted – Den Olympiske Landsby.
”OL bliver stort denne gang, og også meget større, end det var, da det blev holdt i Beijing for fire år siden. Det skyldes blandt andet, at tidsforskellen til London kun er en time, så vi er med, når tingene sker. Vi sender på flere kanaler og vil udnytte vores rettigheder maksimalt både i tv, på web og i radioen,” forklarer redaktionschef Tine Bendix fra DR Sporten.
DR får helt særligt studie

Planlægningen af De Olympiske Lege er – både for arrangørerne og de, der formidler legene – en gigantisk opgave.
”Det er et kæmpe puslespil, og noget af det, vi er mest tilfredse med, før vi går i gang, er, at vi både til radio og tv har rigtigt gode muligheder for at bringe danskerne helt tæt på begivenhederne. Eksempelvis på tv, hvor vi har fået en helt unik placering, da vi som kun en af en halv snes tv-stationer har fået studie i det officielle ’TV-Tower’ tæt på den olympiske landsby, hvor atleterne bor og de arenaer, hvor der skal kæmpes for OL-medaljer,” forklarer Tine Bendix.
At DR har fået den placering, er bestemt ikke et tilfælde.
”Vi har ansøgt og rykket, talt med alle mulige, og mens vi gik rundt til for-OL i Weymouth (hvor sejlsporten finder sted, red.) sidste år, fik vi en melding om, at vi kunne få et studie i ’TV-Tower’, hvis vi kunne svare indenfor en time. Et par hurtige økonomiske beregninger, en kort overvejelse, og så slog vi ellers til prompte,” beretter Tine Bendix.
700 timers OL på 16 dage

Til sammen sender DR1, DR2 og DR HD omkring 700 timers OL i de 16 dage, som flammen vejrer over London. Seerne kan regne med et OL på DR TV med live-transmissioner -rapporter og nyhedsopdatering fra begivenhedernes centrum.
OL på DR1

DR1 starter hver morgen kl. 09.30 – 10.00 med ‘London Calling’. Fra studiet midt i det olympiske centrum i London ser værterne, der er henholdsvis er Sisse Fisker og Peter Møller, Ulla Essendrop og Kim Bildsøe Lassen frem mod dagens største begivenheder og har sidste nyt fra de danske hovedpersoner ved OL.
Fra klokken 09.30 – 17.30 sendes ‘London live’ fra studiet med masser af live-begivenheder krydret med OL-nyheder, reportager og interviews.
Klokken 12.00 og klokken 15.00 vil der være ti minutters ‘OL NYT’.
Klokken 17.30 – 18.30 sendes ‘London Highlights’, der er en times overblik med højdepunkter fra dagens konkurrencer og med fokus på atleterne, efter de har været i aktion.
Klokken 19.00 til 20.00 sender DR1 ‘London by Night’ med flere live-begivenheder og i de sene timer klokken 22.00 til 23.00 ‘London Late Night’, der sendes fra studiet i London, hvor værterne følger, de konkurrencer, der stadig er i gang og gør status over dagen.
OL på DR2

Fra klokken 13.00 til først på aftenen sender DR 2 ‘London Live’ med sejlsport, banecykling og hestesport i DR 2 ‘London Live’ med sejlsport, banecykling og hestesport i dagtimerne. Badminton sendes om aftenen, det samme gør svømning og atletik, når det ikke sendes på DR1. Derudover sender DR 2 fodbold og følger de danske atleter, der ikke sendes på DR1.
OL på DR HD

DR HD sender OL 24 timer i 16 dage. Beachvolley om formiddagen, boksning om aftenen og basketball frem til midnat. Endvidere sendes håndbold, fodbold (deles med DR2) udspring og genudsendelser af fx svømning, atletik, badminton og håndbold fra DR1, DR2 og TV2.
P3 live fra London
P3 sender fra og med lørdag den 28. juli til og med lørdag den 11. august.
Fra klokken 10-14 sendes live fra London med Maja Rosager og Mads Steffensen som værter. Fra klokken 14-18 står Jacob Panum, Mie Rasmussen og David Mandel for underholdning. Peter Falktoft er reporter i begge programmer. Fra klokken 18-24 fortsætter P3 OL-sendingen fra DR- Byen.
Programmerne bliver en blanding af det man kender fra Sport på 3′eren i form af live sport krydret med humor, skæve vinkler, quiz mm. Alt sammen med fokus på hvad der sker ved og omkring verdens største sportsbegivenhed.
Endvidere dækker DR OL på dr.dk og dr.dk/nu for tablets og smartphones i Danmar
Kilde: DR presse
 
Top