Nyt DRK-program om dansk populærkultur

Fisk51

VIP
Messages
4,155
chris_pedersen_315.jpg
Tatoveringer, popmusik og det nordiske køkken er blandt emnerne, når den nye DR K-serie 'Strøm - om dansk populærkultur' i 8 programmer dykker ned i strømninger inden for den danske populærkultur. Studievært er Rikke Frøbert, og første program sendes på DRK tirsdag den 15. november kl. 20.30. Hvornår flyttede tatoveringerne plads fra overarmene på sømænd og rockere til hvilken som helst legemsdel på Hr. og Fru Danmark? Og hvordan gik portulakker og bladbeder fra at være ukrudt til at pynte på menukortet på gourmetrestauranten?

Det er nogle af de spørgsmål, vært Rikke Frøbert søger svar på, når hun i den nye DR K-serie ’Strøm – om dansk populærkultur’ kigger nærmere på kulturskift inden for blandt andet mode, popmusik, underholdning og gastronomi.

I otte programmer kommer Rikke Frøbert blandt andet rundt om popmusikkens følsomme drenge og undersøger, hvorfor den dansksprogede musik med navne som Rasmus Seebach og Xander i spidsen igen er blevet så populært. Hun undersøger baggrunden for den stadigt voksende revyscene, der er begyndt at lade sig inspirere af den noget yngre stand up-kultur. Hun tager et nysgerrigt kig på den street art-bølge, der stille og roligt er blevet en etableret kunstform i Danmark. Og hun møder den utrættelige gastronomiske iværksætter Claus Meyer, der står bag profileringen af det nordiske køkken – og dermed en salaturt som portulak , som hele verden nu har fået øjnene op for.

"For et år siden var det pinligt at høre Rasmus Seebach, mens man nu gerne må indrømme, at man faktisk godt kan se kvaliteten i dansk flødebollepop. Hvorfor? Og hvorfor er det lige pludselig blevet totalt hot at servere speltgrød for sine middagsgæster i stedet for tapas eller sushi? De her skift fra ’not’ til ’hot’ synes jeg er enormt interessante at se på, for hvor opstår det henne," siger Rikke Frøbert, der har arbejdet i DR siden 2004, hvor hun blandt andet har lagt idé og stemme til P3-sketchen ’Rikke og eks’en’ og senest har været tilrettelægger på ’TV, TV, TV’.

'Strøm' sendes første gang på DR K tirsdag den 15. november kl. 20.30.
 
Top