Handelaren in illegale cd's en dvd's opgepakt

henk12

New member
Messages
87
Handelaren in illegale cd's en dvd's opgepaktDe FIOD heeft drie mannen aangehouden die op grote schaal illegale dvd's en cd's zouden hebben verhandeld. Volgens Stichting Brein gaat het om de bende achter de Masterbox, een verzameling tv-series, muziek-cd's en films.
Naast de drie aanhoudingen in Nederland, afgelopen dinsdag, is er in België een verdachte aangehouden en zijn er in Nederland, België en Spanje huiszoekingen verricht. Ze zouden sinds 2006 'in georganiseerd verband' de auteursrecht hebben overtreden door 'honderdduizenden' dvd's en cd's te verkopen, waarop onder andere nieuwe muziek en films stonden. De vier worden ook verdacht van witwassen.
Stichting Brein deed in maart 2007 aangifte tegen de club, die achter de 'Masterbox' zou zitten, zo stelt de auteursrechtenwaakhond. Elke editie van de Masterbox, een verzameling cd's en dvd's, zou bioscoopfilms, afleveringen van tv-series, een popconcert, muziekalbums en -singles bevatten. Per maand zouden er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht, tegen een prijs van rond de 40 euro. Eerder werden er al invallen gedaan in Polen en in Italië, in de fabrieken waar de schijfjes werden geperst.
 

edbe

Member
Messages
55
zoiets hou je niet tegen, maar 40 euro is wel veel :eek:
 

sondurak

New member
Messages
3
hehe ik was ook op zoek een navi cd voor me auto kopen is toch niet illegaal ;)
 

Cme

New member
Messages
3
Zooo dat is snel veel geld verdienen zeg.
Ze zullen nu al wel weer op vrije voeten zijn om dat geld uit te geven.
 
Top