Eerste levensteken Dreambox Ultra HD-ontvanger

henk12

New member
Messages
87
eerste-levensteken-dreambox-ultra-hd-ontvanger.jpg06 juli 2016


Eerste levensteken Dreambox Ultra HD-ontvanger
Deel
Print dit artikel

Onder gebruikers van Linux tv-decoders is de merknaam Dreambox nog steeds een gevestigde naam. De fabrikant laat nu de eerste levenstekenen van een nieuwe ontvanger zien. Deze is geschikt voor 4K Ultra HD.


Het is inmiddels al vele jaren geleden dat voor het laatst een goed verkopende nieuw model in de Dreambox-ontvangerlijn is verschenen. Dream Multimedia bracht ongeveer tien jaar geleden de eerste op het besturingsysteem Linux functionerende satellietontvanger op de markt. Deze was voor bij hobbyisten populair Deze maakten dan ook zelf firmware voor deze ontvanger waardoor de ontvanger meer mogelijkheden kreeg. De Dreambox was onder meer de eerste ontvanger waarmee cardsharing voor een grotere groep satellietkijkers tot de mogelijkheden ging behoren. Bij cardsharing wordt een abonnement – veelal illegaal – door meerdere personen via internet gedeeld.
Dreambox 900 Ultra HD

Op internet zijn de eerste specificaties verschenen van een nieuw model Dreambox met het typenummer 900. Deze is geschikt voor ontvangst van in Ultra HD uitgezonden kanalen vanwege ondersteunng van de HEVC – ook wel H.265 genoemde – compressietechniek. HEVC is vooral in Duitsland – een belangrijke afzetmarkt voor de Dreambox – in de belangstelling omdat in dit land met de uitrol van DVB-T2 in combinatie met HEVC is begonnen. Uit de specificaties kan worden opgemaakt dat de Dreambox 900 een snelle ontvanger met veel rekenkracht moet worden. Het is echter onduidelijk of de nu op internet verschenen foto met specificaties daadwerkelijk van de fabrikant afkomstig is. Ook over een verschijndatum en de verwachte verkoopprijs is niets bekend.
 
Top