Danskerne køber de forkerte digitale tv-bokse

Fisk51

VIP
Messages
4,155
Mange af de digitale tv-apparater og –bokse, danskerne køber for at blive klar til det nye tv-signal, er forældede og af meget svingende kvalitet. De kan slet ikke modtage DR’s nye kanaler og kan om få år hverken modtage DR1, DR2 eller TV2.

”Det danske marked oversvømmes lige nu af billige tv-bokse med forældet teknologi og af meget svingende kvalitet. Vores undersøgelser viser, at 15 pct. af de fladskærme, og 57 pct. af de digitale modtagerbokse, der blev solgt i august, var forældede, og vi ved fra andre lande, at ukurante bokse skaber store problemer for forbrugerne i form af funktionsfejl og nedbrud. Derfor håber vi, at forbrugerne vil følge vores mærkningsordning og købe Boxer-godkendte bokse. Så kan de være sikre på at få en boks, der virker, holder og kan tage alle kanaler,” siger Steen Ulf Jensen. Han er direktør for Boxer TV, som staten har udpeget til at distribuere de nye digitale betalingskanaler, man fra 1. november kan se over hele landet via almindelig antenne.

Et nemt pejlemærke for forbrugerne
Vælger man en boks uden Boxer-godkendelse, risikerer man, at der 1. november hverken er DR Ramasjang til børnene, DR K kulturkanal til mor og far eller DR HD med den høje billedkvalitet. Også nyhedskanalen DR Update, der sender døgnet rundt, går man glip af, og allerede fra udgangen af 2011 vil mange af boksene ikke engang kunne tage DR1, DR2 og TV2.

Derfor bør man vælge Boxer-godkendt udstyr, også selvom man ikke i øjeblikket har lyst til at abonnere på betalings-tv. De Boxer-godkendte bokse kan nemlig også uden abonnement tage samtlige licensbetalte kanaler fra DR og TV2. Derudover lever alle Boxergodkendte bokse op til Boxers strenge kvalitets- og holdbarhedskrav og kan tage alle de nye digitale kanaler. Det giver forbrugerne et nemt pejlemærke at følge, når de skal vælge digital tv-boks.

Kilde: Boxer presse
 
Top