DVB-T u Hrvatskoj

norky

Registered
Messages
2
Hrvatski olimpijski odbor konkurira za nacionalni sportski tv kanal
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) danas je objavio izvrsnu vijest za sve ljubitelje sporta u Hrvatskoj. Naime, na redovitoj sjednici HOO-a koja je danas (14. listopada) održana pod predsjedovanjem Zlatka Mateše donesena je jednoglasna odluka da će HOO konkurirati za nacionalnu sportski televizijski program u digitalnom multipleksu D (MUX D) i time otvoriti dodatnu mogućnost unapređenju i razvoju hrvatskog sporta.





Na službenim internet stranicama HOO-a navodi se da je nakon niza pokušaja da se hrvatski sport medijski pozicionira na zasebnom programu Hrvatske radio televizije i time osobito mali sportovi dođu u pažnju, koja je, kako je naglasio dopredsjednik HOO-a Slavko Goluža, dragocjena za mlade sportaše i ukupan sport, prilika za koncesiju jedna od ključnih mjera za napredovanje sporta, kako programski tako ekonomski i marketinški. U tom cilju, Vijeće HOO-a je potvrdilo osnivanje posebne tvrtke za medijske usluge HOO TV d.o.o.
Nesumnjivo je da će brojni ljubitelji sporta u Hrvatskoj u najnovijem natječaju za nacionalne digitalne kanale u multipleksu D navijati upravo za projekt HOO-a, koji bi po svemu sudeći trebao imati čak 8 konkurenata, dakle za svaku programsku poziciju u MUX D natječu se čak tri kanala.

Unatoč tomu što je većina atraktivnih sportskih prijenosa završila na specijaliziranim kabelskim sportskim kanalima poput Sport Kluba i Arene Sport, nema dileme oko toga da bi i novi sportski kanal pod palicom HOO-a imao svoju publiku.
Neslužbeno se doznaje da će se na natječaj za nacionalne digitalne televizijske kanale u Multipleksu D osim HOO prijaviti i: Croatian Music Channel, Nezavisna Televizija NeT, Kapital Network, OBN, Nova TV i produkcijska kuća Dubravka Merlića.
(mPortal. / HOO)
 
Top