Go Back   Sat Universe > HDTV And Ultra HDTV > Other HDTV Receivers > Cuberevo - Ipbox 9000 > Cuberevo - Ipbox 9000 Chat

Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

World-Of-Satellite

***Loading Enigma 2 using USB stick for Cuberevo/IP Box 9000HD for Newbies***

Cuberevo - Ipbox 9000 Chat

Reply
  #1  
Old 20-08-2009, 23:32  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
catseye's Avatar
catseye catseye is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 394
Thanks: 193
Thanked 702 Times in 189 Posts
Country: Country Flag
Default ***Loading Enigma 2 using USB stick for Cuberevo/IP Box 9000HD for Newbies***

***Loading Enigma 2 using USB stick for Cuberevo for Newbies***

Here's how to load DGS software in flash & have E2 image loaded onto USB stick- advantage over flash is it has bigger memory for all the add ons, etc made simple

1) Install DGS based software into flash using 'Flashtools program'
for ease of use we will use 'NLB 9580'
found here http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=126632

2)Install Multiboot config software using 'Flashtools' program
found here http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=113760

3)Download E2 USB software -such as this
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=131730
but dont unzip/unrar

4)Amend your network settings accordingly so using DCC program you can communicate with your box

5)Switch on box & install USB stick -again we will use a Sandisk Cruzer micro 2gb stick -you can use larger memory sticks but as usb stick port is next to HDMI socket its easier to use a smaller in size -not memory!

6)With stick installed -open up DCC program & check box is connected

7)Select FTP, then MNT & if stick is installed it will show USB & USB0

8)Using DCC select Telnet-you should see 'cuberevo' command prompt

9) Type mount & enter -some data should appear followed by 'cuberevo' command prompt

10)Type the following command umount /mnt/usb/usb0 then enter

11)Type fdisk /dev/sdb -then enter

12)Type p & enter & it should show current partitions on USB stick

13)Type d & enter -this will delete all partitions

14)Type p & enter & it should show no partitions on stick

15)Type n & enter -this will create a new partition on stick

16)Type p & enter -to create a primary partition

17)Type 1 & enter & enter again

18) Type w to write changes & save & exit- This should have created a linux partition on your USB stick

19)To format stick type mkfs.ext3 /dev/sdb1 & enter

20)Wait until 'cuberevo' command prompt appears then mount the stick by typing mount t ext3 /dev/sdb1 /mnt/usb/usb0

21)Once cuberevo command prompt appears select FTP -then mnt/usb/usb0

22)Locate E2 USB file & transfer (FTP) across to USB stick

23)Select 'telnet' & type cd /mnt/usb/usb0

24)Type the following command tar xvzf PKT mod 5.5 Tideglo rev.5.5 9000.tar.gz (if this is the image used) & enter (You may wish to rename the file to something smaller)

25)The selected image will take sometime to load & decompress

22)The cuberevo command prompt will appear once its loaded

23)Reboot your box & select which image you wish to boot 3 for original image or 2 if you want to boot USB stick & use HDD for example
Hold button on remote for approx 6 seconds

24)When E2 loads for first time message appears on front display -wait 3 minutes -then Tideglo & loading modu message appears

25)Amend settings on box according to user

These instructions are to help folk enjoy using Enigma 2 on their Cuberevo boxes & its worked fine for me

Thanks to Bro1 & arken for your help & assistance in previous posts
I accept no responsibilty for damage to your box
Reply With Quote
The Following 40 Users Say Thank You to catseye For This Useful Post:
ameen_agha (09-06-2010), ArNx (15-10-2009), ashian1 (12-11-2013), bel77 (09-10-2011), Blade (23-08-2009), Bling dog (29-10-2009), bordo boy (12-07-2013), Bro1 (08-10-2009), dicaprio (21-08-2009), dirtydogs (21-08-2009), donloko (28-11-2009), DREAMROBERT (21-08-2009), fredh (14-01-2010), ghani (15-06-2011), gregg.stebbings (22-01-2010), GRIFT (04-03-2010), jovie (21-08-2009), jusko (18-09-2009), Jykke (09-10-2009), k2k2000 (26-08-2009), [email protected] (20-08-2009), kumdhar (11-12-2010), mike_blau (25-04-2010), mortalcrow (23-04-2010), mouni (31-08-2013), mual7 (29-04-2012), Nr1Prof (15-01-2010), Palinkat (20-11-2009), reded (17-01-2010), Rocknroll (21-08-2009), samthaman (08-03-2010), Strada916 (07-06-2010), svadel (14-12-2009), tiesto80 (21-08-2009), vakos (13-10-2009), viserys (11-12-2011), xcase55 (02-12-2009), xmen (06-02-2010), zaint (11-10-2009), zzztetsuozzz (06-12-2011)
  #2  
Old 21-08-2009, 16:32  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
djheaven djheaven is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 160
Thanks: 39
Thanked 24 Times in 17 Posts
Country: Country Flag
Default

Nice one this.
But, when you have done the 22(The cuberevo command prompt will appear once its loaded)

You have to type 'sync' and then enter, and wait to the command prompt will appear again.. And then folow the the rest.
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to djheaven For This Useful Post:
catseye (22-08-2009), dicaprio (21-08-2009), samthaman (08-03-2010)
  #3  
Old 23-08-2009, 15:58  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
thecaretaker's Avatar
thecaretaker thecaretaker is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 41
Thanks: 33
Thanked 94 Times in 29 Posts
Country: Country Flag
Default

A realy dumb question from a newbie, but what is DCC program. Where can I find it?
Reply With Quote
  #4  
Old 23-08-2009, 19:27  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
catseye's Avatar
catseye catseye is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 394
Thanks: 193
Thanked 702 Times in 189 Posts
Country: Country Flag
Default

It stands for Dreambox Control Centre & it allows you to transfer files from your computer to either IP Box/Cuberevo or Dreambox receivers

It can be found here
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=120920

This one is for Dreambox E2 boxes -the basic functions should work ok with Ipbox/Cuberevo but some of the DCC features wont work as its designed for DMM machines
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to catseye For This Useful Post:
kumdhar (11-12-2010), thecaretaker (23-08-2009)
  #5  
Old 06-10-2009, 22:14  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
catseye's Avatar
catseye catseye is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 394
Thanks: 193
Thanked 702 Times in 189 Posts
Country: Country Flag
Default

Just to add a 'tip' when following the above process

After you have completed point 20 - close down DCC program & switch off box at front & remove usb stick from back

When box has rebooted & a TV channel name is displayed on front reinsert USB stick into rear of box

Open up DCC program & check if stick is inserted by clicking on FTP then select mnt & you should see usb/usb0

If this is the case then continue from point 21

Otherwise as the file is transfered across (FTP) it crashes the program & it means rebooting & starting again
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to catseye For This Useful Post:
kumdhar (11-12-2010)
  #6  
Old 16-10-2009, 12:39  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
guff daddy guff daddy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 21
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

I tried all the above a couple of times - definitely my USB stick is EXT3 and mounted, and I FTPed a stick image across and untarred it ok. The only difference is I'm using PKT_mod_6.0_Tideglo_rev_0.6.0_9000_USB.tar.gz

When I reboot and select 2 on RC while booting it comes up "Multiboot 2" and stays there. I've seen posts indicating to wait up to 10 minutes - I've waited 30 minutes still with no result.

USB stick works OK on box otherwise.

Any ideas?

Last edited by guff daddy; 16-10-2009 at 12:41..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to guff daddy For This Useful Post:
ava (27-10-2009)
  #7  
Old 16-10-2009, 14:10  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
frostie frostie is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: England
Posts: 22
Thanks: 15
Thanked 4 Times in 4 Posts
Country: Country Flag
Default

I have similar problems, may be your usb stick. I tried 2 SanDisks which I've had for a couple of years now and neither would boot. I've been told that only newer sticks from the last year or so will boot, but don't know if that is true or not.

Bought a Kingston stick and that does boot on the third or 4th attempt.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to frostie For This Useful Post:
guff daddy (16-10-2009)
  #8  
Old 16-10-2009, 14:14  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
guff daddy guff daddy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 21
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

Well I tried a 1GB PNY and a 2GB some other make.

The only Kingston I have is a 16GB - overkill but if it works I can look at getting a 2GB
Reply With Quote
  #9  
Old 16-10-2009, 17:01  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
keano16 keano16 is offline
Donating Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: In a house
Posts: 344
Thanks: 207
Thanked 103 Times in 69 Posts
Country: Country Flag
Default

m8 what image do you have in flash ?
Reply With Quote
  #10  
Old 16-10-2009, 17:40  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
guff daddy guff daddy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 21
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

Boot image is Multiboot Cuberevoe from link against the rules
Main image SIFTeam R10513

Last edited by guff daddy; 16-10-2009 at 17:42..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to guff daddy For This Useful Post:
elamirkhm (18-11-2009)
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:21.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2019 - Sat Universe