Go Back   Sat Universe > HDTV And Ultra HDTV > Cuberevo - Ipbox 9000 > Cuberevo mini - Ipbox 900-910 Chat

Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

World-Of-Satellite

How to install E2 on External HDD - IPbox91(CubeRevo250HD) Please?

Cuberevo mini - Ipbox 900-910 Chat

Reply
  #1  
Old 06-08-2010, 11:20  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
m_jasour m_jasour is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 6 Posts
Country: Country Flag
Default How to install E2 on External HDD - IPbox91(CubeRevo250HD) Please?

I have a 250 HD and I know how to install E2 on USB memory stick.
but now i want install E2 on an Externall 1 TB WD HDD.
I do all the procedure same as i did for installing E2 on USB memory stick, but at the end, nothing happened when i reboot and hold 5 on RCU.
please tell me what i did wrong ?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to m_jasour For This Useful Post:
hasanurmia (07-08-2010)
  #2  
Old 07-08-2010, 20:57  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
hasanurmia hasanurmia is offline
Banned
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
Thanks: 565
Thanked 12 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by m_jasour View Post
thank you for your answers !!!!!!!!!!!!!!
hi my dear
please visit here

NO LINKS EDIT BY xxxAxxx
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hasanurmia For This Useful Post:
m_jasour (07-08-2010)
  #3  
Old 07-08-2010, 21:34  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
m_jasour m_jasour is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 6 Posts
Country: Country Flag
Default

thank you hasan jan!!
but if you read my first topic, I know how to install E2 on USB memory stick ( in persian word, cool disk ) and now I want to install E2 on External HDD.
is there any body who installed E2 on External HDD at 250HD ?
no answers ?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-08-2010, 23:13  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
amitri's Avatar
amitri amitri is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 83
Thanks: 9
Thanked 32 Times in 16 Posts
Country: Country Flag
Default

http://www.sat-universe.com/showthread.php?p=409734
this wil help you m8
it works for me with 900 HD with external wd hdd
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to amitri For This Useful Post:
ashrafr55 (25-07-2016), m_jasour (08-08-2010)
  #5  
Old 08-08-2010, 12:20  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
m_jasour m_jasour is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 6 Posts
Country: Country Flag
Default

what are you doing MIKAME ?
I used thanks button and then wrote the answer.
Read my topic again and see I wrote that my box is 250HD, not 900HD.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-08-2010, 12:28  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
amitri's Avatar
amitri amitri is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 83
Thanks: 9
Thanked 32 Times in 16 Posts
Country: Country Flag
Default

hold 2 or 6 on ur RCu
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to amitri For This Useful Post:
m_jasour (12-08-2010)
  #7  
Old 08-08-2010, 20:34  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Glimpser Glimpser is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 68
Thanks: 31
Thanked 48 Times in 18 Posts
Country: Country Flag
Default

i use this method on my box with usb HDD
go to telnet " putty is a good program "
use this commands without " "
"advanced_command.sh MAKE_USB_AS_DISK"
type "3" then press enter
at last for reboot answer No
"mkfs.ext2 /dev/sda1"
"mkfs.ext2 /dev/sda2"
"mount /dev/sda1 /mnt/usb"
copy myimage1.tar.gz file to /media by Dcc
"cd /mnt/usb"
"tar -zxvf myimage1.tar.gz"
"sync"
"rm myimage1.tar.gz"
"umount /dev/sda1 "
Reboot your Box and use 5 for HDD and 3 for original image
in some receiver you need to use sdb1 and sdb2 instead of sda1 and sda2 also in "type "3" then press enter " i think i use "1" i have 900HD

sorry for my English

Last edited by Glimpser; 08-08-2010 at 20:36..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Glimpser For This Useful Post:
m_jasour (12-08-2010)
  #8  
Old 12-08-2010, 08:20  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
m_jasour m_jasour is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 6 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by Glimpser View Post
i use this method on my box with usb HDD
go to telnet " putty is a good program "
use this commands without " "
"advanced_command.sh MAKE_USB_AS_DISK"
type "3" then press enter
at last for reboot answer No
"mkfs.ext2 /dev/sda1"
"mkfs.ext2 /dev/sda2"
"mount /dev/sda1 /mnt/usb"
copy myimage1.tar.gz file to /media by Dcc
"cd /mnt/usb"
"tar -zxvf myimage1.tar.gz"
"sync"
"rm myimage1.tar.gz"
"umount /dev/sda1 "
Reboot your Box and use 5 for HDD and 3 for original image
in some receiver you need to use sdb1 and sdb2 instead of sda1 and sda2 also in "type "3" then press enter " i think i use "1" i have 900HD

sorry for my English
You are welcome "Glimpser"
This method is not working for me on 250HD. i told you at eurocamservers !

I think there is nobody that Installed E2 on external HDD on 250HD !!!
Reply With Quote
  #9  
Old 14-08-2010, 06:31  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Glimpser Glimpser is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 68
Thanks: 31
Thanked 48 Times in 18 Posts
Country: Country Flag
Default

What is your problem?
Reply With Quote
  #10  
Old 20-08-2010, 01:36  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
asaphus's Avatar
asaphus asaphus is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 59
Thanks: 47
Thanked 19 Times in 16 Posts
Country: Country Flag
Default

OK... Here we go m8.

In this example I use a 320 gb usb hdd, Latest PGI image in the flash and latest PKT image (e2).

connect your usb hdd to the receiver
Power on with the dgs image and wait till you get a picture
download a usb.tar.gz version of your desired e2 image into your pc (desktop for example)

from your pc telnet to your box (with your password/login (root/relook))

then type:

1) umount /dev/sda1

2) fdisk /dev/sda

3) type p and enter

look for the name of your existing partition (sda1 for instance)

then type d and enter
delete the existing partition(s) one by one

4) Create 2 partition on the HDD


n for new partition
w for saving the partition

in my case, I created almost 2 equal partitions (one for the e2 image and another for pgi) like this:
(remember its for my 320gb hdd so you need to choose your own deppending on the capacity of your hdd).

type n then enter

choose p then enter

type 1 then enter

Now choose half of the capacity of your usb hdd, in my case:

1 - 16000 then enter (there are spaces between "1" and "16000" and "-" and "16000")

type 16000 and enter again

type n again
type p and enter
type 2 and enter
enter
and enter again

now type w to write the changes

4) Format each partition

to format sda1 partition type:

mkfs.ext2 -I 128 /dev/sda1 -L ext2
enter

to format sda2 partition type:

mkfs.ext2 /dev/sda2 -L ext2
enter


5) mount /dev/sda1 /mnt/usb

with FTP copy the image you want myimage1.tar.gz to /mnt/usb
TELNET
cd /mnt/usb
tar -vzxf myimage1.tar.gz
sync
rm myimage1.tar.gz

disconnect ftp

cd /
umount /dev/sda1

Now reboot your box and as soon as you see "BOOT" on the front display press and hold number 2 key on your remote for 8-10 seconds and you should be able to boot from e2 on your usb hdd

This way you can record and timeshift with both pgi and pkt images on one hdd

(if decided to use the pkt image you must remember to mount the sda1 through its mount manager (blue button on remote)

Good luck

Last edited by asaphus; 20-08-2010 at 01:40..
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to asaphus For This Useful Post:
mbd (13-09-2010), midea1381 (16-08-2016), m_jasour (15-01-2011)
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2019 - Sat Universe