Go Back   Sat Universe > Off Topic > PC Section > Chat > General PC Chat

Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

World-Of-Satellite

Very slow speeds with VPN

General PC Chat

Reply
  #11  
Old 15-03-2021, 22:32  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
dog-man's Avatar
dog-man dog-man is offline
 
Join Date: Jul 2010
Location: la la Land
Posts: 2,014
Thanks: 760
Thanked 2,013 Times in 969 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by blejac View Post
I tested now expressVPN result is 108 mb/s, without vpn speed is about 120-130 mb/s.
Another one for me to check out.
Reply With Quote
  #12  
Old 16-03-2021, 00:42  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
Marching On Together !
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16,085
Thanks: 17,614
Thanked 20,596 Times in 8,189 Posts
Country: Country Flag
Default

I dont use any apps for my VPN usage i use my router. Im on 200mb i dont loose too much.

Im with Nord this is my speed test Client 1 is my UK Nord selection.
Attached Images
File Type: jpg image_2021-03-15_230120.jpg (42.3 KB, 17 views)
__________________

VU+ Duo2
Japhar DM8000
A8P DM800SE
Amazon Fire TV Box 2nd Gen
T95Z Plus S912 3GB+16GB
TX3 Mini
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Blade For This Useful Post:
barney115 (16-03-2021)
  #13  
Old 16-03-2021, 12:12  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
dog-man's Avatar
dog-man dog-man is offline
 
Join Date: Jul 2010
Location: la la Land
Posts: 2,014
Thanks: 760
Thanked 2,013 Times in 969 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by Blade View Post
I dont use any apps for my VPN usage i use my router. Im on 200mb i dont loose too much.

Im with Nord this is my speed test Client 1 is my UK Nord selection.
I don't use an app either. I upload a script to my router that is downloaded from Nordvpn.

How do you select 'client 1'?
I just see Nordvpn recommendations for me.
Reply With Quote
  #14  
Old 16-03-2021, 13:13  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
Marching On Together !
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16,085
Thanks: 17,614
Thanked 20,596 Times in 8,189 Posts
Country: Country Flag
Default

Depends on the router your using yours may not have the option, on my Asus i can have 8 clients so i use 8 different locations to suit my needs.

My router is an Asus RT AC86 running Merlin firmware.
__________________

VU+ Duo2
Japhar DM8000
A8P DM800SE
Amazon Fire TV Box 2nd Gen
T95Z Plus S912 3GB+16GB
TX3 Mini
Reply With Quote
  #15  
Old 16-03-2021, 14:23  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
dog-man's Avatar
dog-man dog-man is offline
 
Join Date: Jul 2010
Location: la la Land
Posts: 2,014
Thanks: 760
Thanked 2,013 Times in 969 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by Blade View Post
Depends on the router your using yours may not have the option, on my Asus i can have 8 clients so i use 8 different locations to suit my needs.

My router is an Asus RT AC86 running Merlin firmware.
I also have an Asus router. AC3200 and running Merlin firmware.

I see what you mean now by client. I thought you were able to select a specific server nearest to your location to improve speed, but you just have a selection of country based servers.

Dropping from up to 650 mb down to around 40 mb or less is not what I expected.

When with Sly, I had up to 80 mb service and with vpn it dropped to around 50mb which was ok.
Reply With Quote
  #16  
Old 16-03-2021, 14:52  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
Marching On Together !
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16,085
Thanks: 17,614
Thanked 20,596 Times in 8,189 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by dog-man View Post
I also have an Asus router. AC3200 and running Merlin firmware.

I see what you mean now by client. I thought you were able to select a specific server nearest to your location to improve speed, but you just have a selection of country based servers.

Dropping from up to 650 mb down to around 40 mb or less is not what I expected.

When with Sly, I had up to 80 mb service and with vpn it dropped to around 50mb which was ok.
London is not what id call local to me lol. I dont drop that much with Servers in Europe i can still see above 100mb.

I do know that some ISP's throttle VPN routes.

And from memory your CPU is 1ghz dual core do i have that right ? Mine is 1.8 ghz dual core and CPU speed with VPN matters the quicker it is the faster it can encrypt or decrypt giving you fast speeds the 86u can also do this on the fly putting less strain on the CPU.
__________________

VU+ Duo2
Japhar DM8000
A8P DM800SE
Amazon Fire TV Box 2nd Gen
T95Z Plus S912 3GB+16GB
TX3 Mini
Reply With Quote
  #17  
Old 16-03-2021, 14:59  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
dog-man's Avatar
dog-man dog-man is offline
 
Join Date: Jul 2010
Location: la la Land
Posts: 2,014
Thanks: 760
Thanked 2,013 Times in 969 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by Blade View Post
London is not what id call local to me lol. I dont drop that much with Servers in Europe i can still see above 100mb.

I do know that some ISP's throttle VPN routes.
I am wondering if it is Virgin Uk that is making my speeds slow with a VPN.

I am going to test a few other vpn's when I have the time.
Reply With Quote
  #18  
Old 16-03-2021, 15:00  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
Marching On Together !
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16,085
Thanks: 17,614
Thanked 20,596 Times in 8,189 Posts
Country: Country Flag
Default

Im with Virgin

And from memory your CPU is 1ghz dual core do i have that right ? Mine is 1.8 ghz dual core and CPU speed with VPN matters the quicker it is the faster it can encrypt or decrypt giving you fast speeds the 86u can also do this on the fly putting less strain on the CPU.
__________________

VU+ Duo2
Japhar DM8000
A8P DM800SE
Amazon Fire TV Box 2nd Gen
T95Z Plus S912 3GB+16GB
TX3 Mini
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Blade For This Useful Post:
manic01 (16-03-2021)
  #19  
Old 16-03-2021, 16:06  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
dog-man's Avatar
dog-man dog-man is offline
 
Join Date: Jul 2010
Location: la la Land
Posts: 2,014
Thanks: 760
Thanked 2,013 Times in 969 Posts
Country: Country Flag
Default

My PC is six core 4.50 Ghz with 32 GB of memory.

Or 8 core, I can't recall.
Reply With Quote
  #20  
Old 16-03-2021, 16:17  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
Marching On Together !
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16,085
Thanks: 17,614
Thanked 20,596 Times in 8,189 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by dog-man View Post
My PC is six core 4.50 Ghz with 32 GB of memory.

Or 8 core, I can't recall.
I was referring to your Router CPU spec mate
__________________

VU+ Duo2
Japhar DM8000
A8P DM800SE
Amazon Fire TV Box 2nd Gen
T95Z Plus S912 3GB+16GB
TX3 Mini
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2019 - Sat Universe