Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

World-Of-Satellite

how can i jtag et9000 ?

Clarke Tech Extrend Linux Chat

Reply
  #1  
Old 10-10-2015, 20:28  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default how can i jtag et9000 ?

hello
please help me

When I flash bootloader electricity was suddenly cut off.
Now, only a few flashes and then turns off.my et9000 is dead
usb not work.
How i can flash boot loader with jtag ?
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2015, 16:57  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default

Friends need your help.
Who can help me?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2015, 17:01  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
demosat1 demosat1 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Thanks: 6
Thanked 87 Times in 8 Posts
Country: Country Flag
Default

By Google :
Code:
*************************   Procedure provenant de   ****************************
              
*********************************************************************************
    Xtrend Reparatur mit SecureCRT

        Mit einem Terminal Programm wie Secure CRT kann man manche Fehler selber beheben.
        Wenn z.B. das Mainboard defekt ist, kann man ein anderes Mainboard (Bei dem z.B. das Secboard defekt ist) einbauen. man muss nur dem neuen mainboard die mac Adresse des defekten verpassen, schon läuft das Secboard mit dem neuen Mainboard.

        Auch ein Fehler beim Flashen des Bootloaders kann so behoben werden.

        Hier die Befehle:

        1. Bootloader flash:


        The image files must be placed on the root of USB stick.
        After inserting the USB stick to your Xtrend and turning it on, click CTRL + C numerous times on Secure CRT,
        then enter these commands:

        flash –noheader usbdisk0:cfe.bin flash0.cfe

        flash –noheader usbdisk0:splash.bin flash0.splash

        reboot

        1.1 Image flash:

        flash –forceerase –noheader usbdisk0:kernel.bin nandflash0.kernel

        flash –forceerase –noheader usbdisk0:rootfs.bin nandflash0.rootfs

        reboot

        CFE>unsetenv STARTUP

        If it don’t have mac address label, you have to read that in the CFE> mode. than you save that to the different location


        CFE> ^C // click “ Ctrl+C “ as soon as it turn on STB

        CFE> ^C


        CFE> printenv // Display the environment variables


        Variable Name Value
        -------------------- --------------------------------------------------
        BOOT_CONSOLE uart0
        LINUX_FFS_STARTAD 0
        LINUX_FFS_SIZE 0
        SPLASH_PART_STARTAD 80000
        SPLASH_PART_SIZE 200000
        STARTUPVERSION 1
        ETH0_HWADDR XX:XX:XX:XX:XX:XX // you can see the MAC Address here
        LINUX_PART_STARTAD 0
        LINUX_PART_SIZE 600000
        DRAM0_SIZE 512
        DRAM1_SIZE 0
        FLASH_TYPE NOR
        FLASH_SIZE 4
        CFE_VERSION 2.12.26
        CFE_BOARDNAME BCM97405B1
        CFE_MEMORYSIZE 128

        *** command status = 0


        CFE>


        2. replace IC (nor , nand flash )

        Turn off STB and than replace IC (nor , nand flash ) on the STB pcb.
        Take notice you don’t miss each nor flash (3 type:ET5X00,ET6X00,ET9X00)


        3. Writing MAC Address

        Write MAC Address in the nor flash after you go to CFE> mode.

        CFE> help macprog2 // you can see function, use form of the macprog2 command

        SUMMARY
        Program a specific MAC address.

        USAGE
        macprog2 <macaddress>

        This command programs board specific MAC addresses to the
        flash. (ex. macprog2 00-01-FE-40-09-F2) // use form

        *** command status = 0

        CFE>

        CFE> macprog2 00-01-FE-40-09-F2 // write MAC Address in the STB

        Programming flash...done

        *** command status = 0

        Angaben ohne Gewähr, bitte nur bei bereits defekten Geräten ausprobieren!!! 
		
		
		
*************************   Procedure provenant de   ***********************************************************
http://www.digital-eliteboard.com/350284-9200-netzteil-wurde-repariert-box-bootet-aber-nicht-3.html#post2463444
*****************************************************************************************************************

Vorgehensweise : Wenn man das Secboard tauschen möchte weil es defekt ist oder, oder

Vorbereitung

1. Laptop oder Rechner ( incl. Win7 )
2. Serielles Kabel evtl. mit Serial USB Adapter
3. Software Putty
4. USB Stick mit einem IMAGE

LOS GEHT´S

Serial Kabel anschließen von Box zum Rechner( wichtig in Windows Einstellungen "Bit per second 115200"
- Putty öffnen
- Serial auswählen und Speed auf 115200 einstellen
- Putty starten
- USB-Stick mit IMAGE in den Vorderen USB Anschluss der Xtrend Box Stecken
- Box einschalten und gleich im Putty Fenster die Tasten Strg + C drücken einige male hintereinander
- das Image flashen also an der Box ok drücken
- warten .....
- wenn das IMAGE geflasht ist sieht man im Putty Fenster " CFE> "

SOWEIT SO GUT

- jetzt lesen wir uns die MACADRESSE aus mit " printenv " ( nur zur Sicherheit )
- CFE> printenv

es steht dann soetwas da:

CFE>
CFE> printenv
Variable Name Value
-------------------- --------------------------------------------------
BOOT_CONSOLE uart0
LINUX_FFS_STARTAD 0
LINUX_FFS_SIZE 0
SPLASH_PART_STARTAD 80000
SPLASH_PART_SIZE 200000
STARTUPVERSION 1
ETH0_HWADDR 00:00:00:00:00:00
LINUX_PART_STARTAD 0
LINUX_PART_SIZE 600000
DRAM0_SIZE 512
DRAM1_SIZE 0
FLASH_TYPE NOR
FLASH_SIZE 4
CFE_VERSION 2.12.26
CFE_BOARDNAME BCM97405B1
CFE_MEMORYSIZE 128
*** command status = 0

- nun schreiben wir die neue MACADRESSE in das MAINBOARD der Xtrend Box rein
- mit dem Befehl : " macprog2 "
- macprog2 00-00-00-00-00-00 ( bitte darauf achten das die MACADRESSE mit Bindestriche sind )


macprog2 00-00-00-00-00-00
Programming flash...done
*** command status = 0
So nun nur noch neu starten mit Netzschalter aus und wieder ein .
Jetzt freuen das unsere Box wieder startet. 

***************************************************************************************************************************
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to demosat1 For This Useful Post:
morteza-m (12-10-2015)
  #4  
Old 12-10-2015, 10:14  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default

hello
how can I connect et9000 to pc ?
usb and rs232 and network not work.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2015, 11:23  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
digi247 digi247 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 290
Thanks: 156
Thanked 241 Times in 127 Posts
Country: Country Flag
Default

The main Bootloader on the ET9000 is contained on the Daughterboard section which is separate from the actual main board and is located near the Cam/Card slots these can be replaced if you can find a replacement.

I had a faulty one last year with the same daughterboard problem and bootloader, Unfortunately there is no spareparts for this model any longer
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to digi247 For This Useful Post:
morteza-m (12-10-2015)
  #6  
Old 12-10-2015, 11:50  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default

hello my dear
which one is Daughterboard ? Are flash IC?(s29gl032n90tfi04)

Last edited by morteza-m; 12-10-2015 at 12:02..
Reply With Quote
  #7  
Old 13-10-2015, 09:29  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default

Thank you, dear friends

Receivers quite was healthy. When USB flashing suddenly lost power (Electric City)
I do not have any connection with the receiver's just jtag (usb-rs232-network not work)

help. How can I jtag ?
Where is the location of the solder on the motherboard ?
Excuse me. My English is not good.
Reply With Quote
  #8  
Old 13-10-2015, 16:16  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default

heloo

This is the socket?
is it jtag?
Reply With Quote
  #9  
Old 15-10-2015, 11:50  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
playboy1's Avatar
playboy1 playboy1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 183
Thanks: 268
Thanked 275 Times in 79 Posts
Country: Country Flag
Default

look at xtrendforum
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to playboy1 For This Useful Post:
morteza-m (15-10-2015)
  #10  
Old 15-10-2015, 16:18  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
morteza-m morteza-m is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country: Country Flag
Default

Thank you friends
My problem is that the USB and RS 232 not work.
What should I do ?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:08.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2019 - Sat Universe