Mezzo Live HD en i-Concerts HD in Nederland van start

henk12

Registered
Messages
87
Het aanbod van in Nederland beschikbare HD-kanalen blijft groeien. Of deze HD-kanalen in Nederland bij veel televisie-aanbieders beschikbaar komen blijft overigens de vraag. Duidelijk is dat velen van hen op dit moment niet beschikken over veel vrije bandbreedte.

Al enige tijd is bekend dat Mezzo Live HD voor de Nederlandse markt beschikbaar is. De onderhandelingen met diverse televisie-aanbieders verloopt echter moeizaam. Toch is dit HD-kanaal, dat veel Europese opera – jazz – klassieke muziek en ballet voorstellingen in de best mogelijke beeld- en geluidkwaliteit laat zien, in de loop van deze maand in Nederland voor het eerst te zien. De primeur in deze gaat naar Kabel Veendam.

Ook gaat Kabel Veendam deze maand het Franse HD-kanaal i-Concerts doorgeven. Zeker voor muziekliefhebbers is dit een fantastisch HD-kanaal waarop veel popconcerten te zien. Zo kan men kijken naar vele concerten van onder andere Mark Knopfler, Simply Red en The Police. Dit natuurlijk ook in de beste beeld- en geluidkwaliteit.

Voor Nederlandse televisie-aanbieders is het aanvoersignaal van beide HD-zenders beschikbaar op de Eurobird9A satelliet op 9 graden oost. Deze zijn echter voor de schotelkijker niet te zien omdat ze in de geadresseerde Viaccess codering worden uitgezonden.
 
Top