Kineserne vil hente dansk ekspertise

Fisk51

Registered
Messages
4,155
5550-dkht.jpg


Kineserne mangler kompetancer indenfor højttaler-produktion, og vil hente ekspertise fra Danmark.
Danmark er med helt fremme når det gælder viden om lyd og højttaler-produktion, og den ekspertise vil kinerserne gerne gøre brug af.
Den aktuelle interresse kommer som led i en større investering i Huadu-distriktet i den kinesiske Guangdong-provins. Området der også kaldes Audio Valley huser i dag 80% af verdens højttaler-produktion.
Kineserne vil gerne styrke udvikling og produktion af lyd, og dette gerne med danske eksperter. Derfor har en kinesisk delegation været i Danmark for at besøge virksomheder med spidskompetencer indenfor lyd og design, og snart drager en dansk delegation til Kina for at se om deres kompetancer kan sælges.
Selvom det kan betragtes som at sælge ud af arvesølvet, så fortæller indehaver Ulrik Skov fra iCapture til elektronikbranchen.dk: "Set med mine øjne, er det en naturlig udvikling den kinesiske akustisk industri foretager i disse år - og denne udvikling, må vi erkende, startede med, at vi selv outsourcede først produktionslinierne og siden hen prototypeværkstedet, hvilket er meget krittisk mht. at opretholde vidensarbejdspladser i Danmark." og han fortsætter:
"Man kan vælge at sige notorisk, at man ikke vil være med, fordi det stjæler vores produktions- og på sigt vidensarbejdspladser, men på den anden side, hvis kineserne ikke får hjælp fra os, så får de det fra nogle andre. Så langt har vi i iCapture ikke taget stilling til, om vi vil bidrage til mere viden sendes til Kina, eller om vi skal betragte et hvert kinesisk firma som endnu en klient, som har behov for den process, de metoder og teknologier vi tilbyder det globale marked".
iCapture har specialiseret sig i simuleringsmodeller til brug for bl.a. højttalerindustrien.
Hos netværksorganisationen Dansk Lydteknologi, der har spillet en aktiv rolle i at formidle kontakter og besøg, ser man heller ikke så sort på tingene.
"Der er ingen tvivl om, at samarbejds- og afsætningsmuligheder i og med Kina vil øges markant i de kommende år, hvis de danske virksomheder forstår at passe deres besøgstid. Det er nu, fremtidens alliancer på det store kinesiske marked og verdensmarkedet indgås," fortæller Rasmus Duong-Grunnet, rådgiver ved Innovationscentret i Shanghai, til elektronikbranchen.dk
Kineserne vil investere op mod 600 mio. kroner i at styrke udvikling af deres lydindustri og kompetencer hertil i Audio Valley.
 
Top