DR rydder sendefladen, når dronningen fylder år

Fisk51
30-03-2010, 17:52
</I> Fredag den 16. april fylder dronning Margrethe II 70 år, og i den anledning rydder DR1 sendefladen i flere dage for at hylde dronningen. DR1 bruger over 12 sendetimer på denne royale begivenhed. Dronningens 70 års fødselsdag vil blive fejret med pomp og pragt, og DR1 aflyser bl.a. TV Avisen for at dække begivenheden.

Dækningen inkluderer Gallaforestilling i Det Kongelige Teater, reception på Københavns rådhus, festmiddag på Fredensborg Slot, og derudover kommer der et ekstra afsnit af Anders Aggers dokumentarserie 'Kongehuset Indefra'.

Onsdag den 14. april varmer DR1 op til festlighederne med et ekstra afsnit af '’Kongehuset Indefra,' hvor tv-holdet bl.a. er med i kulissen omkring dronningens årlige nytårstale.

Ved gallaforestillingen torsdag den 15. april i Det Kongelige Teater vil der være stort gæsteopbud fra ind- og udland. Tine Götzche og Reimer Bo Christensen vil kommentere DRs transmission fra gallaforestillingen fra kl. 18.50-23. De skal bl.a. fortælle serene om gæsternes kjoler. Aftenens højdepunkt er kuren, hvor regentparret går rundt i teatret og hilser på alle gæsterne, fortæller DR i en pressemeddelelse. TV Avisen kl. 21 udgår.

Fredag den 16. april er selve dagen, hvor dronningen fylder 70. DR1 sender direkte fra Amalienborg Slotsplads, når Dronningen på sin fødselsdag - traditionen tro - går på balkonen for at vinke til folket. Derefter drager Margrethe igennem hovedstadens gader i karet til rådhuset, hvor der er reception med underholdning, frokost og lykønskninger. Hele sendefladen mellem kl. 11.30 og 15.00 på DR1 er ryddet for at dække denne begivenhed.

Om aftenen - kl. 18-21 - er DR1 med, når der bydes velkomment på Fredensborg Slot i Nordsjælland til festmiddag. TV Avisen kl. 18.30 er i den anledning forkortet til 20 minutter. DR har etableret et sendestudie i Fredensborg, og herfra vil Reimer Bo Christensen - med Anna Von Lowzov ved sin side - holde seerne orienteret om de vigtige begivenheder.

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum