Cuba: Fidel Castro gør comeback som TV-stjerne

Fisk51

Registered
Messages
4,155
http://www.tvnyt.com/kontakt/default.asp?replyid=105</I>
fidel.jpg
Det lykkedes ikke for hverken mafiaen, for CIA eller de kontrarevolutionære. Heller ikke for den af USA udsendte terrorist Posada Carilles. Cubas legendariske revolutionsleder Fidel Castro overlevede hele 638 attentatforsøg fra USA. Det dokumenteres nu i en stort anlagt tv-serie fra Cubas stats-tv.
Sygdom tvang i 2006 Fidel Castro til at trække sig som Cubas leder. Men nu vender han tilbage i, hvad der betegnes som et sandt udstyrsstykke af en tv-serie, der hylder hans overlevelse af ikke færre end 638 mordkomplotter, hvoraf stort set alle er udgået fra USA.

Serien, der strækker sig over otte dele og danner en ekstravagant undtagelse til det cubanske statsfjernsyns typiske lav-budgetproduktioner, er indspillet under medvirken af over 1.000 skuespillere og statister, og er blevet til som en blanding af fiktion, dokudrama og arkivmateriale. Det skriver dagbladet Information.

Indenrigsministeriet, Cubas Institut for Politiske Videnskaber og filmskaberen Rafael Ruiz Benítez er gået sammen om at fortælle den samlede historie om, hvordan CIA i årtier har gjort forsøg på at myrde USA's tropiske kommunistiske fjende. Serien har fået titlen: 'El que debe vivir' (Han, som må leve).

Serien krævede tre års produktion, 243 skuespillere, 800 statister og en betydelig luns af det cubanske statsfjernsyns budget, oplyser Information videre.

Det er den cubanske sikkerhedstjenester,der har optalt de i alt 638 attentatforsøg fra CIA's eller dets mange stedfortræderes side.

Iflg. DR er der ingen planer om, at serien skal vises på dansk tv.

Man kan se omtale og klip fra serien her: [SIZE=+0]http://www.tvcubana.icrt.cu/noticias/el-que-debe-vivir-serie-sobre-atentados-organizados-contra-fidel/ [/SIZE]


Kilder: The Guardian, Information og ahora.cu.
 
Top