Hvem ender med Premier League rettigheder

Fisk51

Registered
Messages
4,155
feature_premierleague-70x70.jpg
Tirsdag kom så nyheden fra Norge om at rettighederne til visning af Premier League fodbold i Norge var blevet købt af TV2 Norge. Rettighederne til Premier League er noget, der ligger mange nordmænd kært, og siden nyheden har der været både positive og skuffede kommentarer på flere norske hjemmeside. For Premier League er virkeligt stort hos vores norske naboer og vækker følelser hos mange.
Senere tirsdag kom der dog et lille håb for de nordmænd, der håber på Canal+. Aftalen er nemlig ikke endelig. Rettighederne skal først afsættes også i Danmark, Sverige og Finland, før TV2 Norge kan vide sig sikre på at deres aftale holder. Derfor er der no nok også lidt travlhed på, for at få lukket aftaler for de øvrige nordiske lande.
Men hvem skal så købe Premier League rettighederne i Danmark? Havde aftalen i Norge ikke været afhængig af de øvrige nordiske lande, ville min favorit stadig være Canal+. Men de sidder lidt med et problem, såfremt deres strategi er, at rettighederne ikke bliver solgt i de andre lande. Det kan være lidt svært at se, hvem ellers der er interesseret, og har pengene og plads, til at udnytte rettighederne til de mange kampe.
MTG (Viasat) synes i Danmark ikke at være ekspansive på sportsområdet efter TV2 Sport blev en realitet. Her har det mere handlet om at holde på Champions League og profilere sine egne kanaler som man ejer 100%, hvilket jo ikke er tilfældet med TV 2 Sport. Der er også pladsproblemer i forhold til samtidige kampe i Sasligaen, og spørgsmålet er vel også om Premier League ikke skal sælges på en premium pris kanal i den noget dyrere ende, for at det skal kunne løbe rundt. I Sverige driver Viasat en egentlig fodboldkanal, der godt kunne trænge til flere rettigheder. Man kunne selvfølgelig også spekulere i en interesse fra Viasat, i forhold til at sikre at Canal+ mister rettighederne, men Premier League har ikke tidligere været et must have for MTG, så mon det har ændret sig…
Det skal blive interessant at følge spillet om rettighederne, der altså med nyheden fra Norge, nu er inde i en ny fase.
 
Top