Star Trek filmene på DR HD

Fisk51
15-12-2009, 09:46
Fem forskellige tv-serier, en tegnefilmserie, elleve biograffilm, flere hundrede romaner, utallige computerspil, hundredvis af fanklubber med til sammen flere end en million medlemmer samt mere end 200 årlige kongresser.

Siden science fiction-serien ’Star Trek’ fik sin debut i 1966, er Star Trek-universet vokset med warp-hastighed, og det er ikke nogen overdrivelse at beskrive den elskede rum-odyssé som film- og tv-historiens største kultfæmonen. Under mottoet ‘to boldly go where no man has gone before’ har seriens rumrejsende underholdt millioner af mennesker, og fraser som ’beam me up, Scotty’ kendes selv af folk, der aldrig har set så meget som et sekund af serien. Den ultimative hædersbevisning fik serien i 1976, da NASA valgte at opkalde USA’s første rumfærge, Enterprise, efter rumskibet, hvor det meste af serien foregår.

Nu kan seriens ti første biograffilm, indspillet mellem 1979 og 2002, opleves i den bedste tænkelige billedkvalitet på DR HD (den 11. og seneste film er fra 2009 og dermed ikke tilgængelig på tv endnu). Med start den 2. januar vil filmene få fast sendetid lørdag aften kl. 20.50. DR HD har valgt at lægge ud med den 7. film i rækken, ’Star Trek: Generations’ fra 1994. Her mødes seriens to berømte kaptajner, Kirk (William Shatner) og Picard (Patrick Stewart) for første gang, og dermed markerer filmen overgangen fra den første ’Star Trek’-generation til den yngre, såkaldte ’next generation’.

Når de fire film om ’the next generation’ er blevet vist, spoler DR HD tiden tilbage til filmseriens start med kaptajn Kirk og den spidsørede vulcan mr. Spock (Leonard Nimoy) på kommandobroen.

”Det er en fornøjelse at kunne tilbyde dette filmfænomen til de danske Star Trek-fans i HD-kvalitet, og forhåbentlig vil fanskaren vokse, når nye seere gribes af Star Trek-universet”, siger kanalredaktør Henrik Birck.

Star Trek på DR HD:
Star Trek: Generations - 2. januar
Star Trek: First Contact - 9. januar
Star Trek: Insurrection - 16. januar
Star Trek: Nemesis - 23. januar
Star Trek - 30. januar
Star Trek II - Khans hævn - 6. februar
Star Trek III - Jagten på Spock - 13. februar
Star Trek IV - The Voyage Home - 20. februar
Star Trek V - The Final Frontier - 27. februar
Star Trek VI - The Undiscovered Country - 6. marts

Alle dage kl. 20.50

14-12-2009 16:42:56

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum