Grøn December på National Geographic

Fisk51
30-11-2009, 14:23
Grøn december på National Geographic
Mandag 30. november 2009
http://www.tvnyt.com/images/feed/logoer/groen_december_nat.jpgSkolebørnene drømmer om en hvid jul samt en juleferie fyldt med kælketure og skøjteløb. Sandsynligheden taler dog mere for en ”grøn jul”, og derfor kører National Geographic Channel gennem julemåneden og under FN’s store klimakonference et Grøn december-tema, hvor dagsordenen netop handler om, hvordan vi på langt sigt atter får virkeliggjort drømmen om den hvide jul! Den hvide jul er rent statistisk set et sjældent fænomen, selv på vore nordlige breddegrader, og i lyset af de klimaforandringer, som vor klode undergår i disse år, samt ikke mindst i de kommende årtier, vil det kræve en langt mere grøn dagsorden, hvis et snedækket land den 24. december nogensinde igen skal blive en realitet udenfor årets julekalender og Disneys juleshow, mener National Geographic Channel.

På alle hverdage gennem december måned, helt frem til den 18. december, vil National Geographic Channels nordiske tv-kanaler, med udgangspunkt i Danmark, køre et tema kaldet Grøn december, hvor programfladen er helliget udsendelser om miljø, klima, forskning og grøn livsstil.

FN’s konference om klimaforandringer, kaldet COP 15, finder sted netop i København i dagene 7.- 18. december 2009. National Geographic Channel i Norden støtter op om denne klima-politiske begivenhed ved at hoppe med på den grønne bølge og fokusere på, hvordan man afbøder og forhåbentlig i sidste ende afhjælper skadevirkningerne af de truende klimaforandringer. Man får også i flere programmer status for klodens nuværende tilstand, samt udsigterne for, hvor vi risikerer at ende, hvis ord ikke følges af handling. Følg med National Geographic Channel i primetime fra kl. 19-22 på alle hverdage fra den 1. til den 18. december.

Af programmer National Geographic Channel viser under banneret ’Grøn december’ kan bla. nævnes:

’Det menneskelige fodspor’
Har du nogensinde tænkt over, hvordan dit liv ville se ud, hvis det blev lagt ud foran dig? Ved hjælp af denne simple forudsætning ser programmet på, hvad et gennemsnitligt menneskeliv består af. Skuespilleren Edward Norton guider seerne gennem programmet.

’Megakonstruktioner’
…kortlægger dramaet, den menneskelige interesse og den åndeløs tekniske kunnen bag nogle af verdens mest imponerende bygninger. I december sætter serien især fokus på grønne projekter. Ikke mindst et skyskraber-projekt i New York overrasker.

’Grønne Opfindere’
Grønne opfindere præsenterer Dick Strawbridge og Jem Stansfield - to øko-ingeniører, der udnytter opfindsomhed, ressourcefuldhed og humor til at konfrontere de økologiske udfordringer. De to værter rejser rundt i England og Europa for at hjælpe mennesker med at nedsætte deres energiforbrug ved hjælp af morgendagens miljøvenlige teknologier. Fra at lade sig kaste fremad på den første luftdrevne motorcykel til at tæmme et benzinslugende korntørringsanlæg med kogødning, denne dynamiske duo demonstrerer, hvorledes en smule kreativitet kan nå langt når det gælder om at hjælpe vor verden.

’Seks grader’ er filmet på fem kontinenter, og følger i sporet på verdens førende klimaforskere og følger ranchere, fotografer og almindelige mennesker for at afdække advarselssignalerne og tendenserne i klimaets udvikling. Hvis vi fortsætter i sporet med vor nuværende udslip af drivhusgasser vil Himalyas gletscher, en kilde til vand for millioner af mennesker, kunne udtørre, indenfor 50 år vil Grønlands indlandsis tippe over mod en uafvendelig afsmeltning, og ved århundredets afslutning vil Amazonfloden, hjemsted for over halvdelen af verdens arter, kunne udtørre og blive en gold savanne.

’Udforskning af Jorden’
I december sættes der bla fokus på gletscherne der lnagsomt men sikkert smelter, hvor efter havets overfladeniveau stiger. Denne effekt undersøges nu af eksperter på kystbyer som New York og Venedig. Et dokumentarprogram ser også på, hvordan solen dikterer klimaet. Kan solen være nøglen til at redde jorden fra den globale opvarmning? Og kan solvind være mere vigtig, end vi indtil nu har troet?

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum