Fortsat dansk tv i Sydslesvig

Fisk51
31-10-2009, 18:15
Overgangen til det digitale tv-signal har skabt tvivl om, hvorvidt det danske mindretal i Sydslesvig fortsat kan se DR1 og TV 2, når det analoge signal bliver slukket den 31. oktober. Men der bliver ingen ”sort skærm” i Sydslesvig. En ny aftale sikrer, at det danske mindretal fortsat vil kunne se de danske tv-kanaler.
--------------------------------------------------------------------------------
Efter længere tids forhandlinger er DR og den tyske kabeloperatør, Kabel Deutschland, blevet enige om en løsning, så DR1 og TV 2 bliver videreudsendt på det analoge tyske sendenet, på samme måde som det er sket hidtil. Dermed bliver der ikke sort skærm efter den 31. oktober, sådan som mange danskere syd for grænsen ellers har frygtet.

”Det er væsentligt for formidlingen af dansk kultur og identitet til det danske mindretal syd for grænsen, at man har mulighed for at se dansk tv. Derfor har DR sammen med TV 2 i mere end et år presset på for at få en holdbar og fremtidssikret løsning med den tyske kabeloperatør. Det er nu endelig lykkedes, og det er vi meget tilfredse med,” siger programproduktionsdirektør i DR Mette Bock.

I første omgang bliver det digitale danske signal reformateret og distribueret på det analoge tyske sendenet. Senere kan der, ifølge aftalen, blive tale om en digital videreudsendelse, men det er af tekniske årsager endnu ikke muligt for den tyske kabeloperatør.

Den eksisterende aftale mellem DR, TV 2 og tyske Kabel Deutschland blev indgået tilbage i 2006. Den sikrer, at cirka 50.000 borgere i Sydslesvig hver dag modtager de største danske kanaler, DR1 og TV 2.

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum