Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

World-Of-Satellite

Dm500 nfs recording?

Dreambox Tutorials

Closed Thread
  #1  
Old 03-08-2007, 18:11  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Rocknroll's Avatar
Rocknroll Rocknroll is offline
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 6,146
Thanks: 10,276
Thanked 26,880 Times in 3,790 Posts
Country: Country Flag
Default Dm500 nfs recording?

My dm7000 is beyond repair so I am stuck with dm500 for a while. I was just wondering if anyone can help on recording a stream to pc over nfs. Got this nfs server installed:

http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=3544

and it is all fine, can have multiboot and add few images. But when I try recording from web interface I get message that it has failed due to inaccessible storage. Tried mounting the folder in communication setup but that didn't help.
Ngrab recording is working fine, but still I'd like to try it over nfs.
  #2  
Old 03-08-2007, 18:43  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Brummie's Avatar
Brummie Brummie is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5,794
Thanks: 4,997
Thanked 10,287 Times in 3,302 Posts
Country: Country Flag
Default

hope this helps you out rock

thanks to Dave Mak

first make a folder on your computer and call it something simple like dbox.
now open it and create a folder inside called movie.
now go back to the first folder (dbox),right click and select sharing and security, tick share this folder and allow users to write.





now on your DB
menu,settings, expert settings, communication settings, blue button(mounts)
IP - your pc's IP adress
Pull Down Box - CIFS
DIR - your shared folder on your PC
Local Dir - /mnt/hdd
Options - RW
Extra - should be filled already
User - dream
Pass - dream
press mount, if it worked tick automount then save.


if you are a 500 user you have to use a web browser and hit the record button on there or if you are using gemini, map the quickbutton to DVR
Attached Images
File Type: jpg CIFS2.jpg (67.9 KB, 235 views)
File Type: jpg CIFS03.jpg (112.5 KB, 191 views)
The Following 5 Users Say Thank You to Brummie For This Useful Post:
alafenis (19-05-2010), Furigan (18-02-2008), ig0r (04-04-2010), Rocknroll (03-08-2007), sgchoh (23-06-2010)
  #3  
Old 03-08-2007, 19:11  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Rocknroll's Avatar
Rocknroll Rocknroll is offline
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 6,146
Thanks: 10,276
Thanked 26,880 Times in 3,790 Posts
Country: Country Flag
Default

Cheers mate, that worked fine. Except I had to use /hdd as local dir instead of /mnt/hdd, so no need to use nfs server for this purpose I guess.
The Following User Says Thank You to Rocknroll For This Useful Post:
Furigan (18-02-2008)
  #4  
Old 11-05-2010, 19:24  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
wayne1987 wayne1987 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Location: stoke-on-trent uk
Posts: 374
Thanks: 825
Thanked 387 Times in 204 Posts
Country: Country Flag
Default

can any one help me ive go a dreambox 500s and when i do what it says on this gide it just keeps comein up failed can any 1 help me please im usein windows xp
  #5  
Old 11-05-2010, 19:44  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
mukhtiyar's Avatar
mukhtiyar mukhtiyar is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 595
Thanks: 582
Thanked 513 Times in 221 Posts
Country: Country Flag
Arrow

Quote:
Originally Posted by wayne1987 View Post
can any one help me ive go a dreambox 500s and when i do what it says on this gide it just keeps comein up failed can any 1 help me please im usein windows xp
See this link m8.

http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=3544
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2016 - Sat Universe