Go Back   Sat Universe > Dreambox (SD Models) > Other Dreambox Files > Dreambox Tutorials

Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

World-Of-Satellite

Change Mac Address Of Your Clone Dreambox

Dreambox Tutorials

Reply
  #1  
Old 26-07-2011, 22:42  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
guli's Avatar
guli guli is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: due east
Posts: 370
Thanks: 239
Thanked 382 Times in 161 Posts
Country: Country Flag
Default Change Mac Address Of Your Clone Dreambox

Note: Original Mac address starts with 00:09:34:xx:xx:xx


There a simple way to fix your DM boxes, but how this is done depends on the image you are using.

[1] on all Pli images Flubber/ Garnet/ Helenite / Iolite;

a) with telnet or DCC go to /var/etc on your clone box and create a file callled chg_mac.sh (command in telnet is 'touch chg_mac.sh)

b) now edit chg_mac.sh with say "vi" so the command is vi chg_mac.sh or in DCC use FTP to edit the file

c) now add this content to the file

Code: Select all
/sbin/ifconfig eth0 down hw ether 00:0a:03:43:51:4a
/sbin/ifconfig eth0 up


you can change the 00:0a:03:43:51:4a to an unused MAC address (pick a number but not the same as anything on your LAN)

d) now change the attributes of this file to chmod +x or 755 so it is executable under *nix - right click in DCC and select change attributes

e) make a file called init in your /var/etc directory - in telnet touch init

f)now edit init with say "vi" so the command is vi init or in DCC use FTP to edit the file

g) now add this content to the file

Code: Select all
if [ -x /var/etc/chg_mac.sh ]; then /var/etc/chg_mac.sh ; fi
/bin/setupnetwork


NOTE: if you do not use the name chg_mac.sh for the mac data make sure you change this init file to reflect the name you choose - else this will not work as your file will not be run at boot time.

h)now change the attributes of this file to chmod +x or 755 so it is executable under *nix - right click in DCC and select change attributes
Your Adsense Code


i) now reboot the DM

Another Method


Create a file called init (no extension - if you do it in notepad, it will add a .txt extension. the way around this is to save as init & put inverted commas around it - eg "init" & that will save it as init without any extension

Put this line into the file -

Code: Select all
ifconfig eth0 down; ifconfig eth0 hw ether 00:09:23:47:97:E5; ifconfig eth0 up


Then upload the file to VAR/ETC & reboot


Thanks to hayalet18 @ Satsharing
__________________
a little appreciation inspires more hard work . "press thanks to show it".
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to guli For This Useful Post:
irmob (27-07-2011), kwirli (04-02-2013), unieno (27-07-2011)
  #2  
Old 27-07-2011, 03:42  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
java java is offline
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 644
Thanks: 706
Thanked 2,053 Times in 461 Posts
Country: Country Flag
Default

or just follow simple and easy instructions from sat universe members on this link http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=21707
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to java For This Useful Post:
lolazoca (18-08-2011)
  #3  
Old 17-05-2014, 05:59  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
howpeter howpeter is offline
Donating Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 49
Thanks: 14
Thanked 5 Times in 4 Posts
Country: Country Flag
Default

Hi Guli
I have a Dm800Hd Sim2.01 with image Dream Elite Blackhole. I think I had gone to the “Genuine Dreambox” plugin which has caused my Dm not able to go into internet to download anything. I guess to solve this problem is to change to Mac address. The etc folder in my model is not inside var folder, it is in the root folder by itself. I did according in first method but didn’t work. So I try the 2nd method and it didn’t work also.
Please Help!
Thanks very much!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:56.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2016 - Sat Universe