Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or slide-in ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

Loading...

Best starter image

Cuberevo - Ipbox 9000 Chat

Reply
  #1  
Old 29-12-2009, 13:51  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
nstone24 nstone24 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Country: Country Flag
Default Best starter image

Hi there I've just got my Cuberevo / IP 9000 HD.

I used to have a dreambox so am naturally used to enigma2 images.

I like the DSG based images apart from the fact that it seems you can't sort channels by satellite like in enigma2 images. I would be happy if someone could show me how to do this. At the moment all channels are shown as searched - which given I have a motorised dish causes problems when surfing channels - I like to choose a satellite to prevent the dish from turning too much.

Anyway - I wondered what is the best image to use in flash that has the emu (mgcamd or other) set up already for non card sharing use? I will obviously update the required key files etc.

Many thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 29-12-2009, 14:01  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
catseye's Avatar
catseye catseye is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 393
Thanks: 192
Thanked 697 Times in 188 Posts
Country: Country Flag
Default

Im using PKT 7.1 Xmas version of Enigma2 which apart from sound bug,which goes off sometimes when channel changing, works well

Ive also tried sifteam E2 extreme which i liked but as its a beta image can be very buggy -the final release should be very promising

Also you can add Cross EPG to PKT E2 which works on 7day guide

Load E2 on USB stick as it needs loads of memory for the extras
Reply With Quote
Sponsored Links
  #3  
Old 29-12-2009, 14:03  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
markybrook markybrook is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 136
Thanks: 11
Thanked 19 Times in 13 Posts
Country: Country Flag
Default

Hi mate. IMHO it's best to start with a DGS type image such as this one.
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=150834
Then I added multiboot capability so that you can boot from a 2G USB stick. http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=113760
Finally I would put one of the latest enigma2 images onto the stick as they really need more space than the flash inside the box can provide.
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=133038
Reply With Quote
  #4  
Old 29-12-2009, 14:43  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
nstone24 nstone24 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Country: Country Flag
Default Thanks

Thanks I'll give that a go - the only probs for me with the E2 on stick images is how the stick has to be setup for taking the image. I know there is a guide on this forum.

I have to say this forum seems one of the best for this box.

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 29-12-2009, 15:50  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
catseye's Avatar
catseye catseye is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 393
Thanks: 192
Thanked 697 Times in 188 Posts
Country: Country Flag
Default

Click on the last link in markybrook's post

That tells you how to load E2 onto Usb stick

If you install the most recent Sifteam DGS images it should have multiboot already installed

Ps: i will probably take a few attempts to get it loaded & working onto USB stick -dont worry that's normal
Reply With Quote
  #6  
Old 29-12-2009, 15:51  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
jamie-warez's Avatar
jamie-warez jamie-warez is offline
 
Join Date: Nov 2008
Location: Scotland
Posts: 700
Thanks: 287
Thanked 350 Times in 199 Posts
Country: Country Flag
Default

I use this little tool m8 it makes it very easy to install e2
http://fast-host.org/host/index.php/files/get/YejvXwxktH/enigma-iu-1.1.12.zip
__________________
Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal
All Advice Given Is Fore experimental and educational purpose only
Use the "THANKS" button
============================
If i have helped you and you would like to give something back this community.
then please support this forum with a small donation Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 29-12-2009, 16:12  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
nstone24 nstone24 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Country: Country Flag
Default

OK - this is starting to become a cry for help - but what ip settings are usual for this box so that DCC can talk to it?
Reply With Quote
  #8  
Old 29-12-2009, 16:54  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
markybrook markybrook is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 136
Thanks: 11
Thanked 19 Times in 13 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by nstone24 View Post
OK - this is starting to become a cry for help - but what ip settings are usual for this box so that DCC can talk to it?
Don't leave default Ip settings in box they use DHCP and set different IP addresses each time. Put in static IP address for the box in the Ip address settings under settings of 192.168.x.100. x depends on your router.

Then use those fixed settings in DCC.
Reply With Quote
  #9  
Old 29-12-2009, 20:04  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
nstone24 nstone24 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Country: Country Flag
Default

Another question markybrook - is there a way to access the emu menu in the PGI Larve image. I see that the yellow button restarts it but is there a way to choose which is active?
Reply With Quote
  #10  
Old 30-12-2009, 10:39  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
markybrook markybrook is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 136
Thanks: 11
Thanked 19 Times in 13 Posts
Country: Country Flag
Default

Quote:
Originally Posted by nstone24 View Post
Another question markybrook - is there a way to access the emu menu in the PGI Larve image. I see that the yellow button restarts it but is there a way to choose which is active?
To change EMU you need to edit a file called boot_services.cfg in var/etc.
There is a line that starts SOFTCAM=. Change this line to SOFTCAM="incubusCamd" (if you wanted incubus). The incubuscamd.sh4 should reside in var/bin
and the incubus.conf and prio files in var/keys.
All this is done using an FTP program such as DCC.

Last edited by markybrook; 30-12-2009 at 10:51..
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2016 - Sat Universe