Go Back   Sat Universe > Technomate > Technomate Chat

Note: Visitors from certain countries might see in-text advertising(underlind words in posts) or pop-under ads.
It is only shown to unregistered visitors or members that haven't made any posts. So you can easily get rid of it.

Loading...

Trying to get 52.5E Turkmenistan

Technomate Chat

Reply
  #1  
Old 01-03-2018, 20:55  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
The plant man The plant man is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default Trying to get 52.5E Turkmenistan

Ive got a TM F3/5 and I used to be able to get this satellite really clearly with my 1 mtr dish but my my dish has moved very slightly and I cant quite get it. When I select 'Menu', 'Installation' and then 'Motorised Setting' I see I can then scroll down to 'Move' and if I nudge it slightly West I then see the signal bar turn blue and go to 81%. So what can I do now to lock it off at this and get this sat?

Any help greatly apprec.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2018, 21:10  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
The plant man The plant man is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

I should obviously mention I have a motorised system and I can get many sats quite clearly. When I get 19e and then put in 52.5e it moves to this sat and I can actually see the the channel but unfortunately the dish moves ever so slightly past the sat.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2018, 21:30  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
Mikelsat Mikelsat is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 125
Thanks: 105
Thanked 314 Times in 96 Posts
Country: Country Flag
Default

You probably have usals settings, you can either go into the Sat list and change this Sat to "Diseqc Motor" setting (Select Disqec 1.2), adjust the position L/R, and then go to "Save" and press OK,
or if you want to keep usals settings you can go into the Sat List and Edit this Sat and change it's position from 52.5E to 52E or whatever works and Save, I don't have a TM F3/5, I'm just going by the online manual, hope this helps, Mike.

Last edited by Mikelsat; 01-03-2018 at 21:37..
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2018, 21:54  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
The plant man The plant man is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

Mike, that is great, I now have this sat crystal clear, 84%!
Thank you very much
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to The plant man For This Useful Post:
Mikelsat (01-03-2018)
  #5  
Old 01-03-2018, 21:54  Translate from English to Italian  Translate from English to French  Translate from English to German  Translate from English to Spanish  Translate from English to Dutch  Translate from English to Greek  Translate from English to Portuguese  Translate from English to Russian  Translate from English to Russian
The plant man The plant man is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 5 Posts
Country: Country Flag
Default

Mike, that is great, I now have this sat crystal clear, 84%!
Thank you very much
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to The plant man For This Useful Post:
Mikelsat (01-03-2018)
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin
Copyright ©2006-2016 - Sat Universe