Cartoon Network weer met Engelse audio

Glenn_911

VIP
Messages
674
Cartoon Network weer met Engelse audio


UPC Digital heeft met ingang van 25 april weer een Engels geluidsspoor bij Cartoon Network gevoegd. Het kabelbedrijf geeft daarmee gehoor aan de vele wensen van abonnees die de Nederlandse nasynchronisatie bij de meeste cartoons minder konden waarderen.

Het kabelbedrijf moest hiertoe wel nieuwe apparatuur aanschaffen omdat de Scientific Atlanta decoders maar één geluidsspoor konden doorgeven terwijl de originele aanvoer via de Sirius satelliet wel degelijk naast een Nederlands ook een Engels geluidsspoor heeft. Turner Networks stelt dit ook gewoon beschikbaar voor Nederland.

Opmerkelijk is dat de afgelopen jaren, nadat er een speciale digitale versie kwam voor Nederland, de aankondigingen van series vrijwel allemaal in het Engels waren en de tekenfilms vervolgens uitsluitend met Nederlandse audio. Hetzelfde geldt overigens ook voor CanalDigitaal dat al eens heeft aangegeven dat met andere apparatuur inderdaad het Engelse geluidsspoor kan worden toegevoegd. Tot op heden is dit geluidsspoor bij CanalDigitaal, TV Vlaanderen maar ook andere kabelexploitanten nog niet beschikbaar.

Ook is het al een aantal jaren zo dat Cartoon Network slechts tot 21.00 uur uitzendt. Dit komt omdat het zo wordt aangeboden aan de Nederlandse providers. Kijkers van UPC Digital krijgen na 21.00 uur tegenwoordig een simpele melding van 'geen ontvangst'. Satellietkijkers worden dan op TCM overgeschakeld terwijl die via de kabelpakketten weer wel met een 24-uurs versie beschikbaar is.

Groeten Glenn_911
 
Top