Kabelsector meldt grote successen op congres in Madrid

Glenn_911

VIP
Messages
674
Kabelsector meldt grote successen op congres in Madrid


De Europese kabelindustrie heeft afgelopen jaar een snelle groei van het aantal huishoudens met digitale televisie, hogesnelheidsbreedband en telefoondiensten doorgemaakt. Daarnaast bereikte de vraag naar nieuwe media en digitale televisie een nieuw hoogtepunt.

Uit de cijfers blijkt dat de kabelindustrie is blijven groeien ondanks toenemende concurrentie, onder andere door IPTV-diensten van bestaande telecom-bedrijven, en nu bijna 73 miljoen Europese huishoudens bedient.

De omzet en klantenaantallen van de kabelindustrie in 2007 werden bekendgemaakt op het jaarlijkse Cable Congress in Madrid van Cable Europe, waar de belangrijkste spelers op de markt bijeenkwamen om te discussiëren over nieuwe groeimarkten, consolidatiemogelijkheden en de toepassing van nieuwe technologie.

De cijfers over 2007 (gebaseerd op onderzoek van het Engelse Screen Digest) lieten de volgende ontwikkelingen zien:
• De totale omzet van de kabelindustrie in Europa steeg met 12,6% naar €17,9 miljard (2006: €15,9 miljard)
• Het aantal afnemers van digitale kabeltelevisie is de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld tot 13,9 miljoen (+40% in 2007, vergeleken met 9,9 miljoen in 2006)
• Het aantal breedbandinternet gebruikers via kabel steeg ruim 20% (15,6 miljoen in 2007; 12,8 miljoen in 2006)
• De vraag naar telefonie steeg met 19% naar 11,6 miljoen klanten (2006: 9,7 miljoen)
• Het totale aantal unieke kabelgebruikers steeg van 70,5 naar 72,7 miljoen.


Tijdens de openingssessie van Cable Congress onderstreepte Viviane Reding, EU-commissaris voor Informatiemaatschappij en media, de belangrijke rol van de kabelindustrie in Europese communicatie.In een videoboodschap zei ze: “Traditionele exploitanten van telecommunicatie en kabel kunnen gelijkwaardige diensten aanbieden en concurrentie stimuleren. Ook kunnen ze eindgebruikers gebundelde dienstenpakketten bieden. De uitbreiding van de mogelijkheden van de kabel is tegenwoordig essentieel voor het bevorderen van de concurrentie

Groeten Glenn_911
 
Top