Triple Play via satelliet met Astra2Connect

Glenn_911

VIP
Messages
674
Triple Play via satelliet met Astra2Connect


Binnenkort kan de satellietkijker in Nederland en België ook internetten en telefoneren via de ASTRA satelliet. SES ASTRA heeft met het Belgische Satelliet Electronics een distributiecontract voor ASTRA2Connect gesloten waardoor dit vanaf juni in Nederland en België beschikbaar komt.

Door de komst van ASTRA2Connect in Nederland kan de Nederlandse consument nu ook Triple Play diensten afnemen via de satelliet. Al eerder was satelliettelevisie mogelijk en daar komen nu dat satellietinternet en Voice over IP (VoIP) telefonie bij. Als men Triple Play via de satelliet gaat gebruiken zal men overigens nog wel rekeningen van verschillende bedrijven krijgen. SES ASTRA springt met de nu gesloten distributie-overeenkomst in op de wens van steeds meer Nederlanders om Triple Play diensten te gaan afnemen.

Satelliet Electronics heeft wat betreft het internetgedeelte drie zogenaamde “Always Online” abonnementen voor de consument beschikbaar. Deze abonnementen zijn vanaf €24.50 per maand verkrijgbaar. Hogere upload en download snelheden zijn de enige verschillen in de abonnementen. Wat betreft VOIP bellen heeft Satelliet Electronics samenwerkingsverbanden gesloten met telecombedrijf Siemens Gigaset en VOIP aanbieder Budget Phone Company. Voor zowel internet als VoIP zal Satelliet Electronics gaan samenwerken met service provider Ardigo Beheer BV.

Wat VOIP via ASTRA2Connect precies zal gaan kosten is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat men via VoIP faxberichten kan versturen en ontvangen.

ASTRA Benelux directeur Bill Wijdeveld is blij met de uitrol van ASTRA2Connect in Nederland en België. “ASTRA2Connect is al met succes geïntroduceerd in andere Europese markten en biedt ook in Nederland en België interessante mogelijkheden. Dankzij de combinatie van het bestaande digitale televisie- en radioaanbod op ASTRA met internet en telefonie via ASTRA2Connect kunnen nu ook satelliethuishoudens profiteren van de voordelen van Triple Play.”

Voor Nederland is er een potentiële afzetmarkt voor ASTRA2Connect van ongeveer 200.000 aansluitingen. Dit zijn vooral boerengezinnen met daaraan gekoppelde bedrijven in zogenaamde buitengebieden waar geen DSL of kabel beschikbaar is. Dat bevestigt ook Michel Anusiç, Sales Manager Satelliet Electronics. “Met ASTRA2Connect willen we vooral buitengebieden - die nu nog afhankelijk zijn van trage en dure inbelverbindingen - van een snelle en betaalbare internetoplossing voorzien, inclusief VOIP bellen en faxen.” Maar daarnaast ziet Anusiç ook mogelijkheden voor andere doelmarkten. “Behalve in de buitengebieden zien we ook goede marktperspectieven voor de recreatieve sector en de maritieme markt.”

In de maanden juni en juli zal het complete ASTRA2Connect pakket, bestaande uit schotelantenne – interactieve LNB – modem – uitrichthulp en bekabeling, met een introductiekorting aangeboden worden. Satelliet Electronics voert op dit moment gesprekken met de satellietvakhandel om het distributienet van ASTRA2Connect zo groot mogelijk te maken. De installatie kan door de consument zelf geschieden. Mocht deze daar toch hulp bij nodig hebben zal dit via de satellietvakhandel of Satelliet Electronics voorzorgt kunnen worden.

Bill Wijdeveld ziet ASTRA2Connect daarnaast als een aanvulling van de Nederlandse en Belgische activiteiten op de ASTRA3 satelliet. ““Dankzij de komst van de regionale omroepen en het CanalDigitaal themapakket heeft het Astra 23,5 huishoudbereik afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. De volgende belangrijke stap was de uitrol van het HDTV aanbod van CanalDigitaal en nu dus de introductie van ASTRA2Connect, de tweeweg internet oplossing via ASTRA3 in samenwerking met Satelliet Electronics.”

Groeten Glenn_911
 
Top