SPOT: Stijging televisiebestedingen zet door

Glenn_911

VIP
Messages
674
SPOT: Stijging televisiebestedingen zet door


De uitgaven aan televisiereclame zijn in het eerste kwartaal 2008 verder gestegen tot een bedrag van 171 miljoen euro. Dit is een stijging van ruim 6 miljoen euro (3,8%) ten opzichte van het eerste kwartaal 2007, aldus SPOT, het kenniscentrum voor televisiereclame van de gezamenlijke Nederlandse zenders.

Enkele branches laten een bovengemiddelde groei zien. Opvallend is de stijging van de bestedingen van merkenfabrikanten van fast mover producten. Daarnaast laten media en durables sterke groeicijfers zien. Opvallend is ook dat reisorganisaties, naast hun oriëntatie op internet, een verdere toename van hun televisie bestedingen laten zien.

SPOT verwacht vanwege het EK Voetbal in juni in Zwitserland/Oostenrijk ook een goed tweede kwartaal voor de televisiereclame bestedingen. Omdat veel adverteerders graag meeliften op de hype rondom het evenement, leidt dit niet alleen tot extra inkomsten in juni, maar worden vooruitlopend daarop ook in mei al extra campagnes ingezet.

De bovengenoemde bedragen betreffen de netto bestedingen voor reclame in reclameblokken. De non spot bestedingen zijn niet in deze cijfers opgenomen. SPOT is voornemens om binnenkort ook deze non spot bestedingen te gaan publiceren. Dit zal voor het eerst plaatsvinden op het Congres Branded TV-Content 2008 op 6 juni aanstaande.

Groeten Glenn_911
 
Top