Casema koopt vrijheid tarifering in Alphen a/d Rijn

Glenn_911

VIP
Messages
674
Casema koopt vrijheid tarifering in Alphen a/d Rijn

Kabelmaatschappij Casema mag in de toekomst zelf de tarieven voor kabeltelevisie, radio en internet bepalen in Alphen a/d Rijn. Casema koopt het gemeentelijke toezicht hierop af voor een bedrag van 1,5 miljoen euro, zo meldt het Leidsch Dagblad. Wethouder Blom van Alphen is dat afgelopen week overeengekomen met de kabelmaatschappij.

Alphen verkocht in 2001 de gemeentelijke Centrale Antenne Inrichting aan Casema. De gemeente hield echter zeggenschap over de tarieven. Dat deed zij volgens woordvoerder Sjoerd van Andel omdat er geen sprake was van een eerlijke, vrije markt.

“Casema was een monopolist op de markt’”, zegt hij. “Dan kun je in feite je eigen prijzen bepalen en service of concurrentie doen er niet toe.” Sinds 2001 deed Casema vier keer een poging om de tarieven te verhogen, die Alphen even zoveel keer bij de rechter kon tegenhouden.

Hiermee heeft de gemeenten Alphen a/d Rijn het beter gedaan dan haar collega’s in Amstelveen. Deze gemeente moest het kabelbedrijf 4 miljoen euro betalen omdat het ten onrechte jarenlang verhogingen van het kabeltarief tegen heeft gehouden.

Groeten Glenn_911
 
Top