Oostenrijkse radio maakt zich op voor EK Voetbal

Glenn_911

VIP
Messages
674
Oostenrijkse radio maakt zich op voor EK Voetbal


Diverse radiostations in Oostenrijk maken zich langzamerhand op voor het Europees Kampioenschap Voetbal in juni van dit jaar. Niet alleen de publieke omroep ORF is daarbij van de partij, maar ook de commerciële radiotak. In een aantal speelsteden zal namelijk een speciale ‘Fanradio’ via de ether te ontvangen zijn.

Onder de naam 'Kronehit Fanradio' zullen de voetballiefhebbers van 24 mei tot en met 13 juli op de hoogte gebracht worden van alles wat maar met het EK voetbal te maken heeft. Van nieuws, interviews en reportages tot muziek die met voetbal en feesten te maken heeft.

Het station zal ook via de ether te ontvangen zijn, want mediaregulator KommAustria heeft een tijdelijke licentie voor vier speelsteden afgegeven. Kronehit Fanradio zal daarom in Innsbruck op 106.9 FM te ontvangen zijn, in Salzburg op 91.4 FM, in Klagenfurt op 91.6 FM in Wenen op 103.3 FM. Voor het gebruik van de laatste frequentie zal Kronehit zelf het vermogen van haar zender op de nabijgelegen Heuberg op 104.3 FM verlagen van 0,9 naar 0,1 kW. Dit om storingen te voorkomen. In Wenen blijft de hitzender te ontvangen op 105.8 FM. De speciale Fanradio zal ook via het internet te beluisteren zijn via Fanradio.at

Het is overigens niet de eerste keer dat voetballiefhebbers de beschikking krijgen over een speciale voetbalzender. Tijdens het WK 2006 in Duitsland kreeg Radio 1 al in een aantal steden de beschikking over een FM-zender. Ook enkele Duitse radiostations kwamen met een speciale radiozender voor voetballiefhebbers.

Ook de Oostenrijkse publieke omroep ORF maakt zich op voor het aankomend EK. Zo zal Hitradio Ö3 verslag doen van bijna alle wedstrijden in Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zal het station de voetbalfans uit zowel binnen- als buitenland begeleiden van en naar het stadion. Ö3 zal namelijk haar verkeersinformatie in verschillende 14 Europese talen gaan uitzenden. Daarnaast zullen ook de jongerenzender FM4 en de cultuurzender Ö1 regelmatig aandacht besteden aan het EK. Laatstgenoemde zender zal tijdens de serie ‘Fußball anders betrachtet’ de voetbalwereld vanaf een andere kant bekijken.

Groeten Glenn_911
 
Top