BBC vernieuwt haar nieuwszenders

Glenn_911

VIP
Messages
674
BBC vernieuwt haar nieuwszenders


De BBC gaat binnenkort al haar nieuwsprogramma’s geheel nieuw vormgeven. BBC World en BBC News 24 zullen behalve een nieuw uiterlijk een nieuwe naam krijgen.

De BBC gaat een 550,000 pond kostende vernieuwing doorvoeren in al haar nieuwsprogramma’s. Nadat onlangs BBC WorldService Radio al een geheel nieuw geluid kreeg, worden nu alle nieuwsprogramma’s op tv onder handen genomen.

Ondanks het grote succes van zowel de binnenlandse BBC News 24 als het buitenlandse BBC World gaat de BBC de zendernamen veranderen. BBC News 24 zal als BBC News voortbestaan, terwijl BBC World wordt omgedoopt tot BBC World News. De programmering zal grotendeels hetzelfde blijven.

Wat veranderen zal is vooral het uiterlijk van de zenders, met als doel de herkenbaarheid te vergroten en nationaal, internationaal en regionaal nieuws onder één uiterlijk te presenteren. Ook het gewone BBC1 10 O’Clock News krijgt een nieuw uiterlijk, evenals de regionale bulletins zoals die van BBC Scotland.

Daarbij zal vooral veel gebruik worden gemaakt van opvallende kleuren en ringen rondom de wereldbol in het logo. De vormgeving doet denken aan de oude nieuwsident van het vroeger Nine O’Clock News op BBC1.

Groeten Glenn_911
 
Top