Discovery Civilisation wordt Discovery World

Glenn_911

VIP
Messages
674
Discovery Civilisation wordt Discovery World


Discovery Networks Benelux vervangt themazender Discovery Civilisation met ingang van 18 april door Discovery World.

Discovery Civilisation werd onlangs voor de Britse markt al opgeheven en vervangen door Discovery Knowledge. De Benelux-versie stopt nu ook en gaat verder als Discovery World, een zender die informatieve programma’s brengt over ‘de wereld om ons heen’.

Onlangs werd ook Discovery Science al opnieuw gelanceerd met een nieuw logo en uitstraling. Dit kanaal bleef inhoudelijk echter hetzelfde, terwijl Discovery World de programma's op de schop neemt. In tegenstelling tot Civilisation legt Discovery World minder nadruk op geschiedkundige programma's, en zullen er documentaires over cultuur en wetenschap uit de hedendaagse wereld te zien zijn.

Discovery World komt beschikbaar in alle digitale pluspakketten op de kabel, bij IPTV van KPN en een aantal kleinere IPTV-aanbieders. Ook in Vlaanderen zal het kanaal via diverse IPTV- en digitale kabelaanbieders te zien zijn.

Het kanaal is niet in het satellietaanbod van CanalDigitaal te zien. Discovery Civilisation was als enige van alle Discovery Benelux-zenders niet opgenomen in een themapakket van deze aanbieder, en is daarom ook niet via TV Vlaanderen te zien.

Groeten Glenn_911
 
Top