TV Vlaanderen gaat van transponder wisselen

wij

Registered
Messages
2,976
TV Vlaanderen gaat van transponder wisselen


De Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen gaat op de Astra1-satellietpositie van transponder wisselen. Dit heeft ook gevolgen voor abonnees van CanalDigitaal.

De transponderwissel is voorzien op 1 april 2008. Vanaf deze dag is het gehele TV Vlaanderen pakket te zien via transponder 119 op 12722 MHz, horizontaal. Op deze frequentie was voorheen het Duitse ongecodeerde HDTV-aanbod te zien. Van deze zenders zijn ProSieben HD en Sat.1 HD onlangs gestopt met uitzenden. De enige overgebleven zender, Anixe HD, is de komende week nog te zien op 12722 MHz, maar inmiddels is men ook op de nieuwe frequentie (11914 MHz, horizontaal) begonnen met uitzenden.

Ook TV Vlaanderen zal van 1 april tot en met 31 mei gelijktijdig op zowel de nieuwe als de oude transponder te zien zijn. Vanaf 4 april zal op de oude transponder een melding in beeld komen dat men verhuisd is naar een nieuwe frequentie. Kurt Pauwels, operationeel directeur van TV Vlaanderen, heeft de frequentiewijziging tegenover Totaal TV bevestigd: “De transponderwissel komt in opdracht van SES-Astra,” aldus Pauwels.

De frequentiewijziging van het TV Vlaanderen pakket heeft ook gevolgen voor de Nederlandse CanalDigitaal abonnee. CanalDigitaal gebruikt de aanvoer van de televisiezenders van de Belgische publieke omroep VRT (Eén en KetNet/Canvas), van de transponder van TV Vlaanderen. Beide televisieaanbieders zullen tijdig een nieuwe zenderlijst via de FastScan-optie in gecertificeerde satellietontvangers beschikbaar stellen.
 
Top