Wederom beschuldigingen richting ***

wij

Registered
Messages
2,976
Wederom beschuldigingen richting ***


Voor de tweede keer wordt de coderingspecialist ***, eigendom van Rupert Murdochs News Corp., beschuldigd van medeplichtigheid aan het hacken van de coderingtechniek van een directe concurrent. Nu zijn het de Amerikaanse betaaltelevisieaanbieder Echostar en de Zwitserse coderingsspecialist Kudelski die de beschuldigende vinger richting *** wijzen.

In 2001 was het het Franse Canal+ die *** beschuldigde van het hacken van het coderingsysteem Seca1. Hoewel er nooit harde bewijzen kwamen voor deze aantijging, bleef de verdenking stand houden. Nu, zeven jaar later, wordt *** wederom beschuldigd van betrokkenheid bij de hack van het Nagrastar-coderingsysteem van het Amerikaanse Echostar.

Nagrastar is een onderdeel van de Nagravision-codering van het Zwitserse Kudelski. Aangenomen wordt dat de hack van deze Amerikaanse variant de basis is geweest voor de hack op andere delen, ook wel ROM-sets genoemd, van het Nagravision coderingsysteem. Hierdoor zijn in Europa ook diverse coderingen van betaaltelevisieaanbieders gehackt of in het recente verleden gehackt. Zo zijn het Duitse Premiere en het Spaanse Digital+ hierdoor getroffen.

*** heeft wat betreft het dwarszitten van concurrenten en tegenstanders een behoorlijke reputatie. De eerste beschuldigingen tegen *** dateren van het eind van de vorige eeuw. Zo zou *** betrokkenheid hebben gehad bij de dood van de Duitse hacker Boris Floricic, beter bekend als TRON. Deze was betrokken bij het hacken van codeersystemen van betaaltelevisieaanbieders, waaronder Premiere en Sky UK. De hulp bij het hacken van de coderingtechniek Seca1 zou *** hebben verzorgd vanuit een geheim Israëlisch laboratorium. Overigens zijn er nooit harde bewijzen geleverd bij al deze beschuldigingen en is het nooit tot een aanklacht gekomen.

Nu moet *** zich op 8 april bij een rechtbank in Los Angeles verweren tegen de beschuldigingen van Echostar en Kudelski. Deze beschuldigen *** van het geven van essentiële informatie aan hackers, waardoor deze vanaf 1998 diverse versies van de Nagrastar-coderingstechniek hebben kunnen hacken.

Mochten Echostar en Kudelski de beschuldigingen richting *** kunnen hard maken, dan betekent dit zo goed als zeker het einde van *** en de daaraan gelieerde coderingstechnieken. De schadeclaim richting *** zal immers zodanig hoog zijn - verwacht wordt minimaal enkele miljarden dollars - dat dit voor *** niet op te brengen zal zijn
 
Top