Toshiba zet HD DVD in de uitverkoop

wij

Registered
Messages
2,976
Toshiba zet HD DVD in de uitverkoop


Eén van de grootste drijvende krachten achter het HD DVD project, Toshiba, probeert HD DVD spelers met stuntprijzen aan de man te brengen. De prijs van het model HD-A3 is in Amerika al onder de 90 euro gezakt.

Voor die prijs krijgt de koper ook nog enkele HD DVD speelfilmtitels cadeau. De huidige prijs is ongeveer de helft van het prijskaartje dat aan de HD-A3 hing toen Toshiba de speler introduceerde.

De vraag is echter of Toshiba dit doet in een poging om het HD DVD systeem alsnog een succes te maken, of dat men op deze manier een deel van de internationale voorraad aan HD DVD spelers probeert kwijt te raken.

Onlangs maakte filmstudio Warner Bros. bekend dat men vanaf mei 2008 alleen nog titels op het concurrerende Blu-ray formaat zal uitbrengen. Alleen Paramount en Universal ondersteunen HD DVD op dit moment nog officieel. Er gaan geruchten dat ook Paramount Pictures op dit moment ernstige twijfels heeft bij de huidige stand van zaken rondom HD DVD, en wellicht ook overstapt naar het Blu-ray kamp.

Toshiba zelf ontkent dat men de strijd met Blu-ray heeft opgegeven. Toshiba speelt, nu blijkt dat de grootste filmhuizen de kant van de concurrent kiezen, zijn laatste troefkaart in uit. De productie, en daardoor ook de verkoopprijzen van HD DVD spelers zijn veel lager dan die van de Blu-ray spelers. “Men moet niet vergeten dat de prijs van een product ook een belangrijke rol speelt in de keuze van de consument,” aldus de nog steeds strijdbare vice president van Toshiba Yoshi Uchiyama.

Hoewel Blu-ray op punten voorstaat op HD DVD en op het punt staat om de concurrent knock-out te laten gaan, zijn er volgens veel analisten alleen maar verliezers in de concurrentieslag. "Elke dag dat het Blu-ray en HD DVD kamp energie steken in deze strijd, verliezen ze een slag in de race om hun bestaansrecht," aldus analist Krishna Chander van het toonaangevende onderzoekbedrijf iSuppli in diverse nationale en internationale media. "Dankzij de komst van interessante nieuwe media-aanbieders, zoals YouTube, iTunes en andere on-demand services, sluit de deur naar financieel succes voor Sony en Toshiba zich langzaam. Er moet een keuze gemaakt worden en snel, anders heeft het geen zin meer
 
Top