RTV Oost heeft belangstelling voor voetbalrechten

wij

Registered
Messages
2,976
RTV Oost heeft belangstelling voor voetbalrechten


Nu de spanning rond de uitzendrechten van het Nederlandse eredivisievoetbal zijn hoogtepunt bereikt, speelt er op de achtergrond nog een ander steekspel rondom voetbaluitzendrechten. Voor het eerst worden namelijk de uitzendrechten van de wedstrijden van topamateur clubs op de markt gebracht.

De regionale omroep van Overijssel, RTV Oost, heeft grote interesse in deze uitzendrechten. Men wil deze verkrijgen in samenwerking met de andere regionale televisiezenders in Nederland. Dit liet RTV Oost-voorzitter Henny Everts weten in zijn nieuwjaarstoespraak.

De KNVB wil voor de topamateur clubs een nieuwe competitie in het leven roepen, die tussen de Jupiler League en de hoofdklasse in komt te zitten. Mogelijk zal deze ook promotie- en degradatieaspecten bevatten, waardoor het voor een amateurclub mogelijk zou worden de stap naar de Jupiler League te maken.

RTV Oost wil wekelijks één van de wedstrijden uit deze nieuwe competitie live op haar televisiezender uitzenden. Andere regionale omroepen zouden dan andere wedstrijden uit dezelfde speelronde kunnen uitzenden.
 
Top