Canon ontwikkelt SED-beeldschermtechnologie zelf

wij

Registered
Messages
2,976
Canon ontwikkelt SED-beeldschermtechnologie zelf


Canon zal de SED-technologie voor een nieuwe generatie beeldschermen zelfstandig gaan doorontwikkelen. In een eerder stadium werkte het bedrijf samen met Toshiba aan de ontwikkeling van de SED-televisie. Vooral problemen met patenten deden Toshiba besluiten te stoppen met de samenwerking.

SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) televisie heeft een betere beeldkwaliteit dan de huidige LCD- en plasmabeeldschermen. Om de SED schermen te kunnen fabriceren moet er gebruik worden gemaakt van een speciale koolstoftechniek. Over deze techniek zijn in de afgelopen jaren diverse rechtszaken gevoerd, waarbij de rechter het bedrijf Nano-Proprietary in het gelijk stelde omdat deze al patenten op deze techniek zou hebben.

Volgens de Japanse krant Asahi zal is Canon nu bezig om een oplossing voor het patentprobleem te vinden, door in het productieproces geen gebruik meer te gaan maken van de koolstoftechniek. Hierdoor wordt het patentprobleem omzeild.

Voordelen van de SED-televisie zijn een betere helderheid en contrastverhouding van het beeld. Dat komt vooral tot uiting in de zwartkleur. Met een SED-beeldscherm wordt de beeldkwaliteit van de CRT beeldbuistechnologie - volgens velen tot nu toe het beste - overtroffen. Voordeel van de SED-televisie is dat deze net zo plat is als de huidige generatie LCD- en plasmabeeldschermen
 
Top