Spanje krijgt HDTV via de satelliet

wij

Registered
Messages
2,976
Spanje krijgt HDTV via de satelliet


Spanje krijgt een HDTV-aanbod via de satelliet. Nog deze maand start de digitale televisieaanbieder Sogecable met de testuitzendingen van Digital+ HD. Sogecable is eigenaar van satelliettelevisieaanbieder Digital+.

De eerste testuitzendingen van het HDTV-pakket zullen nog deze maand via de Astra1-satellietpositie uitgestraald worden. Het aanbod zal bestaan uit HD-zenders die in eigen beheer worden opgezet. De invulling zal voornamelijk bestaan uit films, documentaires en sport.

Sogecable heeft voor HDTV-abonnees onlangs een speciale ontvanger geïntroduceerd die de naam IPlus heeft meegekregen. Deze ontvanger beschikt tevens over digitale PVR-opnamemogelijkheden via de geïntegreerde 160 GB harde schijf. Natuurlijk ontbreekt ook de HDMI aansluitingen niet. De IPlus-ontvanger is in Spanje voor rond de 400 euro te koop.

De verwachting is dat tijdens de eerste periode het testsignaal ongecodeerd zal worden uitgestraald. Sogecable zal Digital+ HD pakket, net als het SD-zenderpakket, gaan coderen in met het Nagravision coderingsysteem.

Op dit moment zijn er in Europa ruim 70 HDTV-kanalen beschikbaar. Dit aantal zal in het komend jaar drastisch groeien. Deze groei zal ook de jaren daarna nog voortduren. De verwachting is dat er in 2011 meer dan 200 HDTV-kanalen voor de Europese markt zijn.
 
Top