Ceva ajutor cu cateva sfaturi si pareri...

zonny
22-04-2012, 20:45
Salut si bine v-am gasit, sunt nou pe acest forum cat si in acest domeniu, deci cu siguranta "veteranii" imi vor fi de folos.
Deci sa incepem, am un decodor Amiko SSD 560 cu firmware de la Truman emu.1.4.14 si o antena de 90 cm digi pe 16.0E.
Ce vreau sa fac e sa mai pun vreo 3 LNB-uri pe ea, unul pentru 13.0E (am verificat si am semnal cu LNB langa cel principal), altul pentru 19.2E (verificat cu LNB in partea opusa si am semnal si pe acesta) si un al patrulea LNB pentru 0.8W Intelsat 1002.
Acum imi spuneti voi daca am sanse sa prind 0.8W cu antena orientata spre 16.0E ?

Asi mai avea o antena de la akta, cred ca e de 110 - 120 cm, nu stiu sigur, dar are 2 - 3 denivelari mici nesesizabile la prima vedere aproape de centru... (nu am verificat sa vad daca prind ceva cu ea ca deabea am "capatat-o"), dar sa spunem ca reusesc sa o "dreg" si mai are sarit smaltul cam jumate de suprafata.
Intrebarea mea este daca o dau cu vopsea normala, afecteaza cu ceva reflectarea undelor in LNB ? Daca da, astept ceva sfaturi...

Si sa nu uit de comutatorul Diseqc, m-am gandit la unul 8/1 pentru ca pe viitor sper sa mai fac rost de 1-2 antene si sa prind 45.0E (Prima Tv si kiss) eventual si 4.0W Amos 2 pentru Realitatea si restul.
Intrebarea ar fi daca decodorul meu ar fi compatibil cu orice comutator Diseqc de pe piata sau e "pretentios" si s-ar putea sa am surprize ?

Sper ca nu vi sa parut cam mult ceia ce am scris, iar daca e nevoie revin cu completarile pe care e posibil sa le fi omis. :thanx:

bonou2
22-04-2012, 22:26
bine ai venit pe acest forum:thum:
este buna idea ta instalatie multifeed ,acuma depinde si care este locatia ta
unii sateliti pot fi receptionati cu antene de dimensiuni reduse deoarece au semnal puternic si viceversa
eu iti propun sa montezi antena aia de 1.20m pe un motor h-h cu care poti sa receptionezi mai multi sateliti , dar atentie receptorul tau are o anumita capacitate de stocare a canalelor radio-tv mai mica decat suma tuturor canalelor r-tv ce pot fi receptionati la ora actuala de la E-W
desigur ca antena se poate curata cu smirgel fin, chituit si vopsit cu vopsea mata

WinR
22-04-2012, 22:30
Nu o să ai surprize. DiSEqC e un standard internaţional şi toţi l respectă. Ce trebuie să şti e că există mai multe variante ale protocolului.

DiSEqC 1.0 şi 2.0 -> maxim 4 LNB
DiSEqC 1.1 şi 2.1 -> peste 4 LNB
DiSEqC 1.2 şi 2.2 -> pentru motor

Dacă vrei peste 4LNB atunci trebuie să-ţi cumperi un switch DiSEqC 1.1 (care este destul de scump) şi verifică n meniul receiverului să ai opţiunea 1.1
Diferenţa ntre variantele 1.x şi 2.x este că la al doilea comunicaţia este bidirecţională, adică switchul confirmă receiverului că a primit comanda de comutare. Oricum, stai liniştit, cele 1.1 merg foarte bine şi sunt un pic mai ieftine.

adamgobi
23-04-2012, 07:33
Se poate de prin 2004 am facut multi fedd de care spui la inceputul lui rcs, ideea este sa folosesti suporti lnc standard iar instalatia sa fie cat de cat liniara

zonny
23-04-2012, 10:02
Locatia mea ar fi pe langa orasul Husi (Vaslui)

@bonou2
Bine te-am regasit si pe aici :) .
In legatura cu motor HH, ma bate gandul si nu prea deoarece el e bun pentru ca ma scapa de multe fire si "ligheane", sa nu mai zic si de LNB-uri, dar am inteles ca pot aparea surprize la ele cu timpul(se ard, apar jocuri la ax, etc.), poate ma insel si tine si de noroc.


@WinR
Tin sa multumesc pt. informatiile mai detaliate despre standardul DiseqC, cu siguranta ma vor ajuta pe viitor.
In legatura cu decodorul meu, el imi afiseaza ca suporta pana la 16 LNB-uri (16/1), iar la motor imi arata DiseqC 1.2 si USALS, deci teoretic nu ar fi probleme din acest punct de vedere, dar am mai citit ca unele persoane au avut surprize cu unele comutatoare de pe piata si anumea ca nu le vedea aparatul...

@adamgobi
Sa inteleg ca practic se poate o asemenea configuratie, dar focarul antenei pe ce satelit trebuie sa fie sau e bun si 16.0E ? In legatura cu suportii, cred ca voi alege improvizatia, romanul e descurcaret ;) .

spaniolul
23-04-2012, 11:20
Pui focarul antenei pe 9E si vei prinde asa:

1W-5E - 9E - 13E -16E -19E

Dar, ca sa fie totul OK iti trebuie o antena de minim 1.10-1.20 m pentru o receptie buna la extremitati , respectiv 1W si 19E

Pentru a reusi aceasta configuratie va trebui sa folosesti astfel de LNB-uri multiconect :

http://www.elstar.ro/shop_image/product/578cd502d6beba4eb517a382e1cfab82.jpg

le gasesti la Elstar Oradea

WinR
23-04-2012, 11:35
-ţi mai recomand: Hartă acoperire semnal sateliţi (http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=227888)

Eu am şi multifeed şi motor.
Avantajul la multifeed este că schimbarea de pe un satelit pe altul este instantanee. Dezavantajul e că dacă vrei un satelit nou, e mult de lucru cu montat un nou LNB.
Avantajul la motor este că poţi prinde toţi sateliţii cu el fără nici o setare hardware (el se mişcă ncet şi acoperă toate poziţiile orbitale). Dezavantajul e că dacă vrei să muţi de pe Hispasat pe HellasSat cele 30secunde par o eternitate.

Legat de switch... sunt multe firme care le fabrică şi deci calitatea diferă. Ai grijă că sunt şi switchuri "de cameră", adică care nu rezistă la temperaturi sub 0 grade şi nu sunt izolate. Dacă stai la bloc şi ai antena pe balcon, normal că poţi băga switchul n casă. Recomandat este unul de firmă şi neapărat "de exterior" care să reziste la temperaturi sub 0 grade.

zonny
23-04-2012, 13:04
M-am uitat pe siteul celor de la Elstar si au un comutator DiseqC 10/1 Multiprotocol, nu stiu daca e de exterior sau interior, dar ce parere aveti de el ?
Si inca o intrebare, care ar fi distanta maxima a cablului dintre LNB si comutatorul DiseqC ?

WinR
23-04-2012, 15:26
Acel model de switch 10/1 Multiprotocol este n oferta multor vnzători dar majoritatea habar nu au cum funcţionează. Multiprotocol nseamnă că ştie toate protocoalele: DiSEqC 1.0 ; 1.1 ; 1.2 ; 2.0 ; 2.1 ; 2.2 ; Toneburst ; uncommitted, etc. Problema este că ele nu funcţionează simultan ci trebuie selectat doar unul. Fiind un produs ieftin, nu a fost dotat cu un comutator cu care să poţi schimba uşor protocolul. Schimbarea protocolului se face cu un programator special care se cumpără separat (alţi bani). nainte de a cumpăra aşa ceva ntreabă vnzătorul pe ce protocol este setat şi pe viitor, dacă va fi nevoie, dacă te pot ajuta cu reprogramarea lui.

Dacă vrei ceva bun cumpără Spaun sau EMP-Centauri dar cred că după ce vezi preţurile o să cauţi să-ţi iei antenă cu motor :D

Switchul poţi să-l pui lngă LNB sau n spatele receiverului, efectul este acelaşi.

adamgobi
23-04-2012, 16:01
Pui focarul antenei pe 9E si vei prinde asa:

1W-5E - 9E - 13E -16E -19E

Dar, ca sa fie totul OK iti trebuie o antena de minim 1.10-1.20 m pentru o receptie buna la extremitati , respectiv 1W si 19E

Pentru a reusi aceasta configuratie va trebui sa folosesti astfel de LNB-uri multiconect :

http://www.elstar.ro/shop_image/product/578cd502d6beba4eb517a382e1cfab82.jpg

le gasesti la Elstar Oradea
Moi @spamni...ce sa vada omul pe 9 si pe 5 ?
il faci doar sa cheltuiasca...

Focar 13 la o antena de 80 cat ai spus ca ai, arfi cam 40-45cm focarul de la 0.8W fata de central (13E) cu o inclinatie de 5-6 fata de lnc-ul central

Ps: Tine cont de ce ai lnc-uri+antena daca vrei centauri (celmai bun mometan) atunci nu se merita o antena de 80 pune macar una de 1,1 si minim 8 lnc-uri o investitie multifed cu 8 lnc-uri qarto pentru 4 televizoare e in jur la 300 E cu turoidala performata de 90

zonny
24-04-2012, 12:20
Acel model de switch 10/1 Multiprotocol este n oferta multor vnzători dar majoritatea habar nu au cum funcţionează. Multiprotocol nseamnă că ştie toate protocoalele: DiSEqC 1.0 ; 1.1 ; 1.2 ; 2.0 ; 2.1 ; 2.2 ; Toneburst ; uncommitted, etc. Problema este că ele nu funcţionează simultan ci trebuie selectat doar unul. Fiind un produs ieftin, nu a fost dotat cu un comutator cu care să poţi schimba uşor protocolul.

Inteleg acum, eu crezusem ca are un comutator ceva cu care schimbi acele protocoale, dar vad ca nu e asa.

Dacă vrei ceva bun cumpără Spaun sau EMP-Centauri dar cred că după ce vezi preţurile o să cauţi să-ţi iei antenă cu motor :D

Intradevar, preturi mari, dar presupun ca si calitate, insa nu prea ma bate gandul sa investesc atat...

Instalatia pe care doresc sa o fac e undeva la tara unde ma mai duc din cand in cand, deci un abonament tv nu isi are rost si nici o investitie considerabila... si dupa cum pare situatia cred ca voi tinde spre acel motor HH...
Mai analizez "problema" si voi mai reveni probabil cu nelamuriri
Pana atunci multumesc pentru sfaturile date.

spaniolul
26-04-2012, 21:02
Moi @spamni...ce sa vada omul pe 9 si pe 5 ?
il faci doar sa cheltuiasca...

Focar 13 la o antena de 80 cat ai spus ca ai, arfi cam 40-45cm focarul de la 0.8W fata de central (13E) cu o inclinatie de 5-6 fata de lnc-ul central

Ps: Tine cont de ce ai lnc-uri+antena daca vrei centauri (celmai bun mometan) atunci nu se merita o antena de 80 pune macar una de 1,1 si minim 8 lnc-uri o investitie multifed cu 8 lnc-uri qarto pentru 4 televizoare e in jur la 300 E cu turoidala performata de 90

1 - ca sa receptioneze ceea ce doreste trebuie pus pe 9E focarul principal.

vreau sa fac e sa mai pun vreo 3 LNB-uri pe ea, unul pentru 13.0E (am verificat si am semnal cu LNB langa cel principal), altul pentru 19.2E (verificat cu LNB in partea opusa si am semnal si pe acesta) si un al patrulea LNB pentru 0.8W Intelsat 1002.

2 - ca sa prinda si 13E-16E-19E trebuiesc lnb-uri subtiri , adica cele multiconect , daca renunta la 16E atunci poate pune LNB-uri normale.

3 - PRETURI:

LNB Inverto Single Multiconnect -Pret - 25 Lei

Comutator DiseqC 4/1 Premium - Pret - 15 Lei

TOTAL:

lnb-uri: 1W-9E-13E -19E - 100 ron +comutator 15 ron = 115 ron .

Eu zic ca, iese convenabil avand si 4 sateliti si antena fixa , am facut configuratia asta de N ori si la vile/pensiuni si persoane juridice/fizice si merg perfect si acuma , bineinteles totul pus pe o antena offset de 120cm

adamgobi
01-05-2012, 22:33
Depinde de brat distanta dintre lnc-uri

http://i302.photobucket.com/albums/nn99/ADAMGOBI2000/IMG129.jpg

spaniolul
02-05-2012, 06:50
http://www.sibiul.ro/forum/download/file.php?id=5077&mode=view/IMG_2235.gross.Ausschnitt.3.jpg

Astra 19,2E.
Hotbird 13 E.
Eurobird 9 E.
Thor 0,8W.

ATENTIE!! o antena Gibertini de 0.90m este echivalent cu un no name de 1.25m!!

zonny
02-05-2012, 12:32
Intradevar, echipamentele de calitate fac diferenta, poate o sa achizitionez aceste tipuri de echipamente atunci cand imi voi face instalatie acasa la bloc unde stau mai permanent.
Eu am dat deja comanda pentru un comutator DiseqC 4/1 si vreo doua Lnb-uri(mai am vreo 3 pe acasa), acum astept sa ajunga comanda si sa plec pe la tara sa le montez. Poate va voi face si ceva poze la instalatie :)

spaniolul
02-05-2012, 15:15
Sunt bine venite foto , succes la instalare si...nu uita un amanunt important! nu poti receptiona 2 sateliti apropiati mai mic de 3 - 4 grade distanta intre sateliti cu lnb-uri normale , iti vor trebui lnb-uri multiconect , asta in cazul in care doresti: 13 - 16 - 19E , pentru 1W poti pune lejer un lnb normal sau , daca nu incluzi si 16E poti folosi lnb-uri normale..

gobi2000
31-05-2012, 03:49
Faine instalati...

wuky
26-07-2012, 22:03
Salutare tuturor.
Si eu am avut aceasta configuratie pe o antena de la digi. Cel mai greu a fost pentru satelitul de pe 16. in rest celelalte au fost ok. Pe cel de pe 16 l-am pus central, altfel nu am reusit sa-l gasesc. Eu locuiesc in Caransebes. Nu am conostinte vaste sau experienta in ale satelitilor, dar mie asa mi-a reusit. Spor si tie.

zonny
26-07-2012, 22:55
Imi cer scuze, dar nu am mai intrat asa des pe pc, in legatura cu instalatia, am rezolvat...
Mi-am luat un comutator Diseq 4/1 si am facut rost de vreo 3 antene, doua de 90 si una de 120 cm.
Pe una de 90 am 3 LNB-uri pe 13e - 16e - 19e (lnb-urile sunt normale si prind cam 98,5% din transponderi, pe cei care nu ii prind nici nu am ce vedea pe ei), alta de 90 e pe 45e si cea de 120 e pe 0.8v (Thor) si 4v.

Cat sunt plecat, comutatorul Diseq ramane conectat la 16e - 45e - 0.8v si 4v, cand sunt acolo le mai comut si pe ceilalti sateliti...
Oricum, prind cam vreo 35 - 40 posturi in limba romana si multe straine, mie unul mie deajuns decat deloc doar ca trebuie sa ma orientez catre un decodor dvbs-2 de acum ...

O mica poza (stiu ca nu e prea estetica, dar la tara merge :) ).
http://img84.imageshack.us/img84/3961/2012071320.jpg

florinnn
13-08-2012, 10:48
PUTEAI SA LE FACI MACAR ROSU GALBEN SI ALBASTRU!

MERGEAU PUSE SI PE FACEBOOK!

zonny
14-08-2012, 19:11
Nu aveam vopsea, am dat cu ce am gasit :))
Sarise "smaltu" si trebuia sa o dau cu ceva sa nu rugineasca...
Oricum astea sunt antene gasite moka prin sat, si la tara unde ma duc din an in pasti... merg foarte bine.. :)

axel1901
16-08-2012, 21:23
Salut baieti, nu sint nou pe acest site, dar in domeniu sint novice, deci am nevoie de ajutorul unui veteran. Problema mea este urmatoarea: de citeva luni mi s-a stricat receyverul (un DM 500s original), am reusit sa pun deoparte 200E dar nu stiu ce receyver sa cumpar. M-am gindit la un DM 800SE Clone pt. ca tin neaparat ca boxul sa stie PVR, sal pot conecta la celelalte computere din reteaua din casa iar pe portul USB sau de pe HDD sa pot viziona filme 3D. Domiciliul meu este in Budapesta, aici am avut un "abonament" la un CCcam server (DigiTV - UPC Direct) dar nu mergea prea bine, din cind in cind se intrerupea. Poate sa-mi dea cineva un sfat bun in domeniu? (daca ma fortez tare dupa concediu mai pot pune deoparte 100E pt. o investitie mai buna) Multumesc mult.

mariuss
18-08-2012, 16:31
Eu iti recomand un vu+ receiver,orice model,o sa-mi multumesti crede-ma !

bonou2
18-08-2012, 20:58
szia/salut
si eu iti recomand tot un receptor din familia lui VU+ :thum:
bea o bere borsodi si pomenestei pe toti sa sughite bine :eek:
toti care ti-au recomandat acest receptor:) .
sok siker kivanok
succes

axel1901
18-08-2012, 21:41
Merci mult pt. sfaturi. Ma bucura mult faptul ca pe majoritatea forumurilor comunitatea Romana se ajuta unul pe altul, indiferent de domiciliu. Am ajuns la concluzia ca un VU+ este cea mai buna alegere la capitalul de care dispun deocamdata (din 21 aug plec in concediu pe o saptamina si nu sint sigur ca sotia nu i-si cere drepturile pe care constitutia i le defineste -no many no problem-:) Din pacate a mai aparut o problema majora: nu stiu de ce dar nu pot sa raspund la nici o scrisoare primita. In casuta mea de outbox, degeaba ma straduiesc, i-mi arata ca scrisorile trimise = 0, deci ii rog pe toti "dude" care mi-au scris sa faca efortul sa-mi trimita o adresa de e-mail sau skype ca sa putem tine legatura.
Stima si respect: Sandu

mariuss
19-08-2012, 13:21
Inca un sfat Sandu,ai grija mare la clone made in china !

bauuuu
09-11-2012, 15:40
vu+ da sunt foarte bune...dar poti lua in considerare familia xtrend ..receptoare foarte bune la un pret mai acceptabil, preturi de la 189E noul et4000 pana la aprox 300E et9200 dual dvb-s2 :), unde vu+ e la inceput cu hbbtv, xtrend e deja consacrat, sa nu mai vorbim si de posibilitati utilizare cu smartphone android streaming, control...etc.
Un salut calduros tuturor din Italia!

bighiner
15-11-2012, 00:37
buna, sunt nou pe acest forum, poate ceea ce am eu nevoie a mai fost discutat in vreun alt topic insa cer din nou pt ca nu am gasit informatiile necesare. Am gasit un reciver edison 1600ci, nu are telecomanda, doresc sa il cumpar mai am un opentel ods4000 doresc sa pot macar unu sa il folosesc la tara unde merg in sfarsiturile de weekenduri. Acolo am instalat dolce cu o antena dolce.
Va multumesc!

spaniolul
15-11-2012, 01:23
Cu antena pozitionata pe DOLCE nu poti vedea mai nimic, in afara de cateva programe libere bulgaresti.

bighiner
15-11-2012, 08:20
nu este nici o problema o sa o "deranjez" doar ca nu stiu cum sa incep!

multysat
02-12-2012, 19:11
poti sa o muti putin spre turci ai ce vedea la ei

zonny
07-12-2012, 22:27
Salut, am o nedumerire.... Cumva Golden Media spark triplex e Amiko alien 2 ?

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum