too much data (or bad sectors) in partition 3

st33
12-10-2011, 10:43
Hi guys, i have a dm800se i have been using it a while now on nemesis 2.3 svn91, and decided to update to svn93 a few weeks a go and got this message...too much data (or bad sectors) in partition 3 (end: 04000000, pos: 04000000), i searched for a solution on here and fixed via sunray flashup and managed to flash breambokuk image back down to ssl82, works excellent, however i decided to re flash nemesis after three weeks and i get this error again...too much data (or bad sectors) in partition 3 (end: 04000000, pos: 04000000)...any ideas?

st33
12-10-2011, 10:57
i have just tested dreamelite 84a and that works, its just nemesis all versions that dont work and i get bad sectors error on!

Ferret
12-10-2011, 11:07
Hi mate

Flash your se over network but with sunrayflash up with a null and network cable attached. This will get the se into http mode.

When it is click the extra tab and select recover bad sectors and then select and flash the image.

The other thing you could try is sending in the ssl84a on its own before flashing.

st33
12-10-2011, 13:38
İ did all that box works with all images but everytime i want to change to nemesis, i get that error, all other images no problem just nemesis. İ originally had that problem on nemesis fixed as you said and changed to dreamboxuk works no problems changed via flashing on web to dreamelite ssl84a again no problem it works but when i change to nemesis i get that problem. i changed nemesis name to make it shorter, i downloaded from here and on other forum again same problem. i think on my internal flash nemesis has a bad or crupt footprint and everytime i go back its the same. İ dont use nemesis now as i cant but i am curious as to why this happens!

P.s i used your backup of nemesis. and i used your backup of dreamelite, but my box does not like.nemesis, strange!

Ferret
12-10-2011, 13:49
İ did all that box works with all images but everytime i want to change to nemesis, i get that error, all other images no problem just nemesis. İ originally had that problem on nemesis fixed as you said and changed to dreamboxuk works no problems changed via flashing on web to dreamelite ssl84a again no problem it works but when i change to nemesis i get that problem. i changed nemesis name to make it shorter, i downloaded from here and on other forum again same problem. i think on my internal flash nemesis has a bad or crupt footprint and everytime i go back its the same. İ dont use nemesis now as i cant but i am curious as to why this happens!

P.s i used your backup of nemesis. and i used your backup of dreamelite, but my box does not like.nemesis, strange!


Do you have the same issue if you use the ramiMAHER image from here

http://www.sat-universe.com/showpost.php?p=837521&postcount=28

st33
12-10-2011, 13:57
Yes same. All nemesis on my box does not work it brings bad sectors up. i thought if i could flash with different image it would overwrite the bad sectors but no.

Ferret
12-10-2011, 14:04
Use this method

1--- Connect USB cable to service slot on DM800SE and USB slot on Pc. Windows will then install the driver

You will notice, windows created a virtual Com Port connection to be be used ( in this case Com Port 4)


2 --- Switch Receiver off and connect Network cable from router to 800se and leave the usb service cable connected.

3 --- Then Start SunRay- FlashUp, Tick Use Network, Fill the relevant boxes with local pc IP and Romote ip of your choose and click Connect.

Program will ask for you to Switch on the receiver.

4 -- It will then go into HTTP mode now select repair bad sectors from the extra tab on flashup.

5 -- At this stage, you open your browser and insert the romote IP shown on the 800LCD

6 --- Click Browse and navigate to your image

7 --- Chose the image and click Open

8 --- Now click Flash button

9 --- Image will start to

10 -- After finishing click Reboot. In Most case you will need to do so manually

st33
12-10-2011, 14:23
İ will try tonight. thanx

st33
13-10-2011, 14:38
İ have tried it and win 7 selects comport3 i follow everything and again all images work but when ever i install nemesis i get bad sectors error, so im never going to use nemesis. ill stick to open pli or dreamelite!

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum