500HD as mediaplayer

ab12cd34
22-04-2010, 01:38
Anyone tested the 500HD as a media player?

murata
19-05-2010, 11:10
tested on 2 ways, first is putting a avi file on usb and plugged into my router.
and the second way is sharing the film folder on my pc, which is wireless connected on the network.
on both ways the files are playing good without any problems.
i have not tried to play a mkv file

fernanto
28-05-2010, 11:22
Ive a Dreambox 500HD connect by ethernet with a Iomega Hard Disk and it plays very well all the movies I've stored there.
Unhappyly it does not read the legends (.srt) that I putin the same directory of the movies, with the same name, and in encoding UTF-8.
Which will be the problem?

mobiclub
02-07-2010, 13:45
MKV is working fine as long as you use the H.264/MPEG video codex that the broadcom chip can decode in hardware. Divx is also working but some blocks can be seen depending on the bitrate & Codec used (DIV5 or DIV6). Dix Plus HD converter is using the standard MKV/H.264, it's free and it can be read up to 1080i by the dreambow without any problem (tested with my HD camcorder footage)

mathew2323
06-07-2010, 14:21
My DM500HD with Gemini 5.0 playing my collection of .mkv & .avi (DivX) HD files stored on my network-hdd via LAN very well. The DTS & AC3 pass-through to av receiver is also perfect.
t plays back the mp3 collection without problems.

Pireza
31-07-2010, 20:59
Hi
Sharing a folder on your PC and configuring networbrowser roll almost all video files (mkv, avi ..) but do not read the subtitles (srt)
It will require some pluguin or extension in the box? Or has no solution?

Configured with VLC and roll movies avi + mkv subtitles but do not roll.
Is the VLC? I use version 0.9.8.
Or is it lack of codecs on your PC?

Hug

beirolas
21-05-2011, 00:32
Hi!
I have the exact same problem. With converted bluray with makemkv, the player shows the subtitles, but says they are incompatible. Have tryed to put a .srt file in the same directory as the one from the movie, but it doesn't work

GizmoPower
23-05-2011, 08:28
I have 1 .srt file working fine. (From the movie Solomon Kane) Dont get why only this works, and not my others.. ?
So the .srt should work some how....

Will do some more checking later..

radems
27-05-2011, 20:59
I have 1 .srt file working fine. (From the movie Solomon Kane) Dont get why only this works, and not my others.. ?
So the .srt should work some how....

Will do some more checking later..

GizmoPower can you post the header and footer of the working .srt
or a link to the subtitle.

GizmoPower
22-09-2011, 17:30
Hello. Sorry I havent answered yet. Just forgot all about this thread. Here it is: Link (http://gizmogizmo.dyndns.org/Forum/index.php?topic=21.0)

globalist
21-11-2011, 21:54
Hi, any news about the srt playback issue?

gorski
27-11-2011, 20:51
When I tried my Ferrari 500 HD it was working pretty darn well, I would say... ;) On all fronts... :)

globalist
27-11-2011, 20:55
When I tried my Ferrari 500 HD it was working pretty darn well, I would say... ;) On all fronts... :)

Does it play srt subtiltes too?

gorski
27-11-2011, 20:56
Can't remember now and I can't check at the moment (not here)...

Which plugins did you install and test?

globalist
27-11-2011, 21:16
I'm using the native media player that comes with Gemini2 v5.0. No specific subtilte plugins installed.

I'm scared to update/flash the firmware as I've already had the "DM500hd green light of death" issue once.

gorski
27-11-2011, 21:26
Try various plugins: Ddamir's or whatever else is there and then see...

Make sure the subtitles are named the same as the film (minus the extension/ending, of course)!

Then, try the subs button or Menu and do tell...

globalist
12-03-2012, 13:59
Hi, Ddamir's plugin seems to work only for movies from the dish. Please correct me if I'm wrong.

But I need subtitles for movies that I've loaded on the external HDD.

Thank you!

gorski
12-03-2012, 16:45
No, you do not: simply find the file online, put it in the same folder as the film, name it the same as the film and then press the "text" button, if I remember correctly - and confirm...

globalist
12-03-2012, 17:01
I've tried that and when I press the Text button nothing happens.

ricky011
16-04-2012, 10:36
hi, I'm using ferrari card 500hd with newnigma2 img, and with its media player, I sometimes have a problem that some srt subtitles are not showing, while others are...

I checked to files, they seem to be in the correct format... anybody has any clue?

MAX_IQ
16-04-2012, 18:49
To have a working subtitle srt file you need to :

1- download the srt file, rename it as the the movie name, eg: if the the movie is tintin.avi, srt name should be tintin.srt, both files should be in the same directory.

2- download the program notepad++ from this site h**p://notepad-plus-plus.org/

3- open the srt file in notepad++ and from encoding, choose convert to UTF-8 and save the file with the same name and extension.

4- play the movie then press audio in the remote and choose subtitle you will find a subtitle file in strange font, just choose it.

5- enjoy the movie with subtitle

tamos2002
21-04-2014, 21:33
i have tried hardly to send the plugin subtittle player to dream 500 hd but failed anybody can help please

gorski
21-04-2014, 21:55
New PBNIGMA is coming and hopefully... ;)

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum