Službena obavjest: Total TV i SBBA signala 27. Januar

Lav

Registered
Messages
257
Službena obavjest: Total TV i SBBA signala 27. Januar 2010.

total%20tv.gif


Službena obavjest: Total TV i SBBA signala 27. Januar 2010.,dostavljena na Resiveri.net Portal

Zbog tehničkih problema na satelitu Eutelsat, došlo je do potpunog prekida signala Total TV-a.
Otklananje problema se očekuje tokom noci, tako da bi sutra bilo sve u redu.
Hvala na razumevanju i strpljenju.

Transporderi koji su i dalje u funkciju na 16.East:
10719 V 27500 (DigitAlb HD)
10892 H 27500 (STN LTD.2)
10911 V 27500 (AXN)
10930 H 27500 (TotalTV- ArenaSport, Spectrum)

Resiveri.net Portal
 

bokili84

VIP
Messages
665
Evo jos nekih podataka...

Crnilo na ekranima: havarija satelita Eutelsat W2!

Pozicija 16° istočno trenutno se nalazi u velikim problemima. Naime, stari satelit Eutelsat W2 koji je smješten na toj orbitalnoj poziciji po svemu sudeći otkazao je svoju poslušnost i trenutno vlada opće crnilo na svim transponderima koji emitiraju sa tog satelita. Za krajnje korisnike to ukratko znači da neće moći vidjeti većinu programske ponude svojih omiljenih platformi Total TV ili npr. Digitalb koji većinu (ako ne i kompletnu) programsku ponudu emitiraju posredstvom ovog satelita.
Jedini kanali koji trenutačno rade su oni sa satelita Eurobird 16A koji je smješten na istoj poziciji kao W2.
Posljedice ove havarije osjećaju se diljem Europe - naime, na 16° istočno emitira i distribucijski multipleks Sony Pictures Television International sa kanalima AXN, Animax i Sony Entertainment Television (SET). Tako primjerice gledatelji DTH, IPTV i kabelskih platformi u Poljskoj, Njemačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj također osjećaju posljedice ovog, da budemo brutalno iskreno - raspada sistema. Primjerice u Poljskoj se preuzimaju AXN Sci-Fi, AXN Crime i AXN, dok se u Njemačkoj sa ovog satelita reemitiraju Animax i AXN Deutschland.
Havarija se osjeća i u brojnim kabelskim i IPTV platformama u Hrvatskoj pa je tako crnilo i na kanalima FOX Crime / FOX Life Regional u MAXtv-u i B.net kabelskoj televiziji, prekinuta je i distribucija kanala AXN Adria koji se također preuzima sa Eutelsata W2 odnosno Sony-jevog multipleksa, a nisu pošteđeni ni ljubitelji sporta jer crnilo vlada i na kanalima Sport Klub Hrvatska, Sport Klub+, Golf Klub, Sport Klub Srbija, DoQ itd.
Kanali koji su zahvaćeni ovom havarijom su između ostalih i DM Sat, Fashion TV See, svi Pink kanali, Disney XD i Sci-Fi Channel.

Koliko će brzo Eutelsatovi tehničari sanirati kvar zasad nije poznato. Zapravo, uopće nije poznato što se dogodilo jer ukoliko se radi o ozbiljnijem problemu, pitanje je što se može učiniti kako bi gledatelji u što kraćem roku mogli na svojim malim ekranima vidjeti omiljene tv programe.
Hoće li Eutelsat uspjeti povratiti W2 u funkciju barem privremeno ili će urgentno na ovu poziciju dovesti neki drugi satelit koji bi poslužio kao privremena zamjena do dolaska Eutelsata W3B? Hoće li barem dio transpondera prebaciti na Eurobird 16 A pa tako barem djelomice ublažiti trenutačni gnjev korisnika diljem Europe.

Ipak, ne možemo se oteti dojmu da je oklijevanje sa zamjenom satelita Eutelsat W2 upravo i dovelo do ove situacije gdje nije sasvim jasna sudbina popularne "šesnaestice".
 

Lav

Registered
Messages
257
Dopuna Vijesti 27.01.2010 0:10h

Vijest koju smo trenutno saznali od SBB-a jeste da se radi na regulisanju frenkvencija.

Razne dezinformacije da je Eutelsat 16E zauvijek down su netačne i neosnovane.


Vaš izvor informacija Resiveri.net Portal
 

Lav

Registered
Messages
257
Službena obavjest: Total TV i SBBA signala 27. Januar 2010.,dostavljena na Resiveri.net Portal (1:31)

Transporderi se postepeno vraćaju u normalne funkcije i većina kanala je trenutno dostupna.

Hvala na razumevanju i strpljenju.

Vaš izvor informacija Resiveri.net Portal
 
Top